Στο πένθος βυθίστηκε το ελληνικό μπάσκετ, μετά την είδηση του χαμού του Δημήτρη Μπασούρη, ο οποίος ήταν πρόεδρος της Ε.Σ.Κ.Α. και ταμίας της Ε.Ο.Κ.

Ο Δημήτρης Μπασούρης ήταν πρόεδρος της Ένωσης Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Αττικής από το 2009. Από το 2012 είχε αναλάβει τα καθήκοντα του ταμία της ΕΟΚ και ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΟΚ από τον Σεπτέμβριο του 2010.

Συγκινεί η ΕΟΚ στο «αντίο» της για τον Δημήτρη Μπασούρη

Αναλυτικά έγραψε

«Με αίσθημα οδύνης ο πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΟΚ πληροφορηθήκαμε την απώλεια του εκλεκτού μέλους της Ομοσπονδίας, Προέδρου της ΕΣΚΑ μα πάνω απ’ όλα καλού φίλου και στενού συνεργάτη, Δημήτρη Μπασούρη.

Σε μια μακρά συμπόρευση χρόνων, ο Δημήτρης έκανε το μπάσκετ δεύτερη οικογένειά του, πάλεψε για την ανάπτυξη και την προώθησή του, πρόσφερε ουσιαστικά στο άθλημα. Η απώλειά του είναι μεγάλη, πρώτα για την αγαπημένη του σύζυγο Πηνελόπη και τον γιο τους Μαρίνο και μετά για όλους τους ανθρώπους που τον γνωρίσαμε, συναναστραφήκαμε μαζί του και μας τίμησε με την φιλία του.

Εκφράζουμε τα βαθιά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του για την μεγάλη απώλεια, ευχόμαστε να είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει και ο Θεός να τον αναπαύσει.

Η κηδεία του εκλιπόντος θα γίνει την Παρασκευή 2 Ιουνίου στις 14:00 στο Κοιμητήριο Ηλιούπολης. Κατόπιν απόφασης του Δ.Σ., αντί στεφάνου θα δοθεί χρηματικό ποσό στο Ίδρυμα «Ελπίδα» για την ενίσχυση των δράσεών του.»

Η ανακοίνωση της ΕΣΚΑ:

«Το ελληνικό μπάσκετ έγινε πιο φτωχό από το πρωί της Πέμπτης, αφού ο πρόεδρος της Ε.Σ.Κ.Α. και ταμίας της Ε.Ο.Κ. Δημήτρης Μπασούρης άφησε την τελευταία του πνοή, σκορπίζοντας τη θλίψη.

Η Ε.Σ.Κ.Α. συμμετέχει στο πένθος της οικογένειας, καταθέτοντας στεφάνι και σύσσωμο το Δ.Σ. της Ενωσης, θα συνοδέψει τον Δημήτρη Μπασούρη στον αποχωρισμό για το μακρινό ταξίδι, δίπλα στην οικογένειά του, στην οποία εκφράζουμε τα θερμά, βαθύτατα και ειλικρινή συλλυπητήριά μας.

Ευχόμαστε ο Θεός ν΄αναπαύσει την ψυχή του και να δώσει υπομονή και δύναμη στην οικογένειά του να παλέψει για αυτό το τραγικό γεγονός.

Ο αγαπημένος μας Δημήτρης δεν θα είναι πια μαζί μας, αλλά θα ζει για πάντα στην καρδιά και τη σκέψη μας…».
 

Προβλήθηκε 2018 φορές

Τέλος από την Ηλιούπολη ο Πασπαλιάρης

Μία ημέρα μετά την ισοπαλία (2-2) στη Νίκαια κόντρα στον Ιωνικό, η Ηλιούπολη ανακοίνωσε ότι ο γενικός αρχηγός και υπεύθυνος αγωνιστικού τμήματος της ΠΑΕ, Ανδρέας Πασπαλιάρης, αποτελεί παρελθόν από τον σύλλογο.