Με αυτοκινητοπομπή κάτοικοι διασώστες του ρέματος της Πικροδάφνης έκαναν την Κυριακή 11- 6-17 την πρώτη δράση τους διασχίζοντας την Ηλιούπολη τις περιοχές των παράνομων έργων, και καταλήγοντας έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας στο Αρσάκειο.

Επιδίωξή τους είναι να εφαρμοσθούν από το ΣτΕ/Ε΄ (Πρόεδρος κ. Ράντος και εισηγητής κ. Παπανικολάου) και στην περίπτωση αυτή, οι νόμοι και η ιστορική φιλορεματική νομολογία που εξέδοσαν πολλοί δικαστές με πρωτοπόρο τον τ. πρόεδρο του Ε΄τμήματος κ. Μιχ. Δεκλερή, γιατί το ΣτΕ/Ε΄ είναι η μόνη δικαστική αρχή που μπορεί να διατάξει την προσωρινή διακοπή της κατασκευής δύο αγωγών που παράνομα και κακουργηματικά – εν γνώσει των συντελεστών του – εκτρέπουν τα όμβρια της λεκάνης Τραχώνων στο ρέμα της Πικροδάφνης στηρίζοντας το έργο στο κεφαλαιώδες ψέμα - μεταξύ και άλλων – ότι είναι η Πικροδάφνη ο φυσικός αποδέκτης της λεκάνης Τραχώνων, αντί του αληθούς ότι φυσικός τους αποδέκτης είναι το ρέμα Τραχώνων (τεχνητό τμήμα του υπόγειου αγωγού οδών Τάμπα, κάτω από το χώρο στάθμευσης του Δημαρχείου Ηλιούπολης, Κουντουριώτου, Μ. Αντύπα, ….)

Έτσι οι δύο αντιπλημμυρικοί αγωγοί Ηλιούπολης, θα γίνουν πλημμυρικοί για τους κατάντη δήμους.

Το παράνομο και αυθαίρετο έργο δεν έχει τις απαιτούμενες από τους νόμους μελέτες – αδειοδοτήσεις κατασκευάζει η Περιφέρεια Αττικής (Σγουρός – Δούρου) σε σύμπραξη με τον δήμαρχο Βαλασόπουλο και όλες σχεδόν τις πλευρές του Δημοτικού Συμβουλίου με κατασκευαστή εταιρία συμφερόντων οικογένειας Μπόμπολα, εν γνώσει όλων ότι το έργο είναι επικίνδυνο παράνομο, και θα ¨γεννά¨ αέναα πλημμυρικά προβλήματα στους κατοίκους των κατάντη δήμων υποβαθμίζοντας την αξία των κατοικιών τους κα την ποιότητα ζωής τους.

Τελικός στόχος του έργου – με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια - είναι να καταστραφούν και να εκλείψουν από προσώπου Αττικής τα εναπομείναντα φυσικά τμήματα των δύο ρεμάτων μετατρέποντας τα σε οικόπεδα και σε λεωφόρο την Πικροδάφνη (ενώ θα μπορούσε να γίνει αυτό με υπόγεια σήραγγα).

Μετά από προσφυγή κατοίκων το 2015 το ΣτΕ διέκοψε το έργο για 7 μήνες αλλά εντέλει το ΣτΕ΄με την 3314/15 απόφασή έκρινε την προσφυγή των κατοίκων εκπρόθεσμη (αν και από μακρινούς δήμους και αν και οι συντελεστές του έργου απέκρυψαν συστηματικά την ταυτότητα του έργου) ¨επιτρέποντας¨ έτσι την συνέχιση των εγκληματικών εργασιών, παρόλο που διαπίστωσε εμμέσως πλην σαφώς ότι το έργο δεν διαθέτει την επιβεβλημένη άδεια. Έτσι «εδόθη σημασία στο δέντρο αντί να δοθεί η σημασία στο δάσος».

Μετά από δεύτερη εμπρόθεσμη προσφυγή των μελών της ένωσής μας ρέω φύση ζω για την ακύρωση και αναστολή αποφάσεων του 2017 που αφορούν κρίσιμα σημεία του έργου ο κ. Πρόεδρος και ο κ. Εισηγητής απέρριψαν το αίτημα μας με την κάτωθι απόφασή τους: «ΕΔ 79/2017 Απορρίπτει. Το όλο έργο εξακολουθεί να εκτελείται με βάση τις 193/20.06.2012 και 194/20.06.2012 αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ηλιούπολης, η κατά των οποίων αίτηση ακυρώσεως έχει ήδη απορριφθεί με την ΣτΕ 3314/2015.

Με τις αποφάσεις, των οποίων ζητείται ήδη η αναστολή εκτελέσεως, τροποποιούνται σε σημεία μη καίρια και μη αλλοιώνοντα την όλη μορφή του έργου οι βασικές αρχικές πράξεις, σε εκτέλεση των οποίων το όλο έργο, όπως εκτίθεται στο από 25.04.2017 υπόμνημα της Περιφέρειας Αττικής, έχει ήδη εκτελεσθεί σε ποσοστό 72%.

Δηλαδή η χορήγηση προσωρινής διαταγής οδηγούσε, κατ’ ουσίαν, σε αναστολή εκτελέσεως άλλων πράξεων, η νομιμότητα των οποίων δεν έχει ανατραπεί. Αθήνα, 28/4/2017»

Έτσι για δεύτερη φορά αφήνεται να συντελείται μπροστά στα μάτια όλων ένα επικίνδυνο και παράνομο έργο αντί να εφαρμοσθεί η πάγια αρχή δικαίου ότι μία προδήλως παράνομη πράξη πρέπει να προλαμβάνεται και να παρεμποδίζεται έστω και την υστάτη στιγμή και όχι να αποτελεί λόγο συνεχίσεώς της, το γεγονός, ότι πλησιάζει στην ολοκλήρωσή της.

Αύριο αναμένεται ότι θα παραλάβουν και νέα απόφαση απορριπτική του πολύ πρόσφατου αιτήματός τους για την ανάκληση της ως άνω απόφασης.

Οι φίλοι του ρέματος με την αυτοκινητοπομπή με τηλεβόες με ανακοίνωση ενημερωτική και συνθήματα, με φείγ βολάν και σημαίες του αγώνα τους, προκάλεσαν την προσοχή, την επιδοκιμασία και σχόλια θετικά των πολιτών της Ηλιούπολης για την δράση αυτή, η οποία τερματίσθηκε έξω από το κλειστό Συμβούλιο της Επικρατείας στην οδό Πανεπιστημίου.

ΔΟΥΡΟΥ ΣΤΟ ΡΕΜΑ
ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΜΗ ΣΚΟΡΠΑΣ
ΤΗ ΠΙΚΡΟΔΑΦΝΗ ΠΡΕΠΕΙ
ΝΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΑΣ

ΤΟ ΣΤΕ ΜΕ ΔΙΚΙΟ
ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΤΡΟΠΗ
ΤΩΡΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ

ΔΟΥΡΟΥ ΒΑΛΑΣΟΠΟΥΛΕ
ΡΕΜΑΤΑ ΜΗ ΧΑΛΑΤΕ
ΑΝ ΠΡΑΤΤΕΤΕ ΠΑΡΑΝΟΜΑ
ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ ΘΑ ΠΑΤΕ


Μάνος Θεοδωρακόπουλος Μ.Α.
Πτυχ. Master of Arts (Antioch Univ. Ohio, Springs, U.S.A.) Ψυχολoγία Ψυχοθεραπεία Συμβουλευτική – Πιστ. Κρανιοϊερή Θεραπεία (R. CSTAss. U.K.)
Συντονιστής : ρέω φύση ζω (ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ Π. ΦΑΛΗΡΟΥ, ΑΛΙΜΟΥ, ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΟΥ ΡΕΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΠΙΚΡΟΔΑΦΝΗΣ)

Ευχαριστίες προς: Δικηγορικό Γραφείο Κλούρας Ευστρ. Δημήτριος και Planet Copy.gr κ. Σταμάτης Κοκκινάκης

 

Προβλήθηκε 1635 φορές

Τέλος από την Ηλιούπολη ο Πασπαλιάρης

Μία ημέρα μετά την ισοπαλία (2-2) στη Νίκαια κόντρα στον Ιωνικό, η Ηλιούπολη ανακοίνωσε ότι ο γενικός αρχηγός και υπεύθυνος αγωνιστικού τμήματος της ΠΑΕ, Ανδρέας Πασπαλιάρης, αποτελεί παρελθόν από τον σύλλογο.