Ισχυρός σεισμός μεγέθους 6,1 Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο πριν από 15:30 το μεσημέρι της Δευτέρας ανοιχτά της Μυτιλήνης σύμφωνα με το Γεωδυναμικό της Αθήνας.

Εκτός από ισχυρός, ο σεισμός είχε και σχετικά μεγάλη διάρκεια και έγινε αισθητός σε πολλές περιοχές της, ακόμη και της Αττικής!

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν καταρρεύσει σπίτια στο Πλωμάρι της Μυτιλήνης και σύμφωνα με όσα είπε ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός μιλώντας στο newsi.gr υπάρχουν αναφορές για ζημιές σε σπίτια και στο δημαρχείο και ο κόσμος έχει βγει στους δρόμους.

Ο σεισμός είχε επίκεντρο 38 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Μυτιλήνης και 18 χιλιόμετρα νότια του Πλωμαρίου και εστιακό βάθος μόλις 5 χιλιόμετρα.

9 στα 10 σπίτια έχουν γκρεμιστεί (video)
Μεγάλες ζημίες προκάλεσε στο χωρίο Βρισά των περίπου 800 κατοίκων ο ισχυρός σεισμός 6,1 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ που σημειώθηκε σήμερα το μεσημέρι σε θαλάσσια περιοχή μεταξύ Μυτιλήνης και Χίου.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Στέλιος Πανσεληνάς, κάτοικος της Βρίσας, «εννιά στα δέκα σπίτια του χωριού είτε έχουν γκρεμιστεί είτε έχουν υποστεί μεγάλες ζημίες». Ωστόσο, όπως διευκρίνισε αυτό αφορά τα παλιά σπίτια του χωριού, καθώς τα νεότερα δεν έχουν τόσο σοβαρές ζημίες.

«Όλα τα παλαιά κτίσματα έχουν πέσει μόνο τα νέα έχουν διασωθεί» ανέφερε ο κ. Πανσεληνάς, που σημείωσε ακόμη ότι αγνοείται μια γυναίκα η οποία εκείνη την ώρα κοιμόταν σε ένα από τα παλιά κτίσματα του χωριού. Επίσης ο κ. Πανσεληνάς δήλωσε ότι οι περίπου 800 κάτοικοι βρίσκονται εκτός χωριού, ενώ έχουν φτάσει στην περιοχή τέσσερα οχήματα της πυροσβεστικής και οχήματα της περιφέρειας Βορείου Αιγίου.

Παπαζάχος στην ΕΡΤ: Περιμένουμε μετασεισμούς πάνω από 5,5 ρίχτερΟ σεισμολόγος Κώστας Παπαζάχος είπε ότι η περιοχή αυτή βρίθει ρηγμάτων και αναμένει μετασεισμούς ακόμα και πάνω από 5,5 ρίχτερ τις επόμενες δυο ημέρες.

Το μήνυμα του πρωθυπουργού: Η σκέψη μας στους πληγέντες
Με μήνυμά του μέσα από τη σελίδα του στο Facebook ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τονίζει πως το ενδιαφέρον όλων αυτές τις στιγμές είναι στους κατοίκους της Χίου και της Λέσβου που επλήγησαν από τον σεισμό.

πηγη: ΑΠΕ - ΜΠΕ

 

Προβλήθηκε 2063 φορές
Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10-05-2024

ΑΤΤΙΚΗ - Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Βαθμιαία βελτίωση από το βράδυ. - Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ. - Θερμοκρασία: Από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 08-05-2024

ΑΤΤΙΚΗ - Καιρός: Αραιές νεφώσεις, οι οποίες από το βράδυ θα πυκνώσουν. - Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. - Θερμοκρασία: Από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 07-05-2024

ΑΤΤΙΚΗ - Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα. - Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 και το απόγευμα νότιοι νοτιοδυτικοί 4 μποφόρ. - Θερμοκρασία: Από 14 έως 27 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ

ΑΤΤΙΚΗ - Καιρός: Γενικά αίθριος. - Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 έως 4 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες από βόρειες διευθύνσεις έως 5 μποφόρ. - Θερμοκρασία: Από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου.