Σημαντική δικαστική απόφαση του Αρείου Πάγου

υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου

Άλλο ένα βήμα για την κατάπτωση και των τελευταίων διεκδικήσεων της ΠΣΕ

 

Συνεχίζονται οι δικαστικές αποφάσεις υπέρ του Δήμου Καισαριανής και του Ελληνικού Δημοσίου πάνω στο θέμα των διεκδικήσεων της Πανελλήνιας Σκοπευτικής Εταιρείας επί του χώρου του Σκοπευτηρίου Καισαριανής.

Τελευταία εξέλιξη αποτελεί το γεγονός, ότι με την 553/2017 απόφαση του Γ’ πολιτικού τμήματος του Αρείου Πάγου, αναιρέθηκε προηγούμενη απόφαση του Εφετείου Αθηνών (4962/2010), η οποία δεχόταν την κυριότητα της ΠΣΕ στον ιερό χώρο του Σκοπευτηρίου, και αναγνωρίζει ότι το Ελληνικό Δημόσιο κατέχει την κυριότητα του συνόλου του χώρου, απορρίπτοντας όλα τα επιχειρήματα που προέβαλε η Σκοπευτική Εταιρεία.

Η απόφαση αυτή αποτελεί άλλο ένα βήμα για την κατάπτωση και των τελευταίων διεκδικήσεων της Σκοπευτικής Εταιρείας, ύστερα από την παραχώρηση όλης της έκτασης στο Δήμο Καισαριανής τον Σεπτέμβρη του 2016 με νόμο και την απόρριψη ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει η Σκοπευτική Εταιρία από το Ειρηνοδικείο δύο φορές.

Θυμίζουμε ότι, από το Σεπτέμβριο του 2016 με δυναμική παρέμβαση, ο Δήμος έχει μπει και στον τελευταίο χώρο όπου εδράζονταν οι εγκαταστάσεις της Σκοπευτικής, προχωρώντας σε σφράγισή του, ενώ με τη συμβολή της αστυνομίας απομακρύνθηκε οπλισμός της Σκοπευτικής Εταιρείας.

Ταυτόχρονα, προχωρούν με σταθερό ρυθμό τα έργα και οι μελέτες διαμόρφωσης του πάρκου.

Ήδη, διαμορφώθηκε η παιδική χαρά μπροστά από το Μουσείο, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι μελέτες για τη διαμόρφωση και αποκατάσταση του ιστορικού κέντρου «το Χάραμα», την αναβάθμιση του ηλεκτροφωτισμού του χώρου, τη διαμόρφωση του χωμάτινου γηπέδου Κ3 σε προπονητικό γήπεδο στίβου, την αξιοποίηση του κτιρίου απέναντι από το Μουσείο.

Πρόκειται για ουσιαστικές παρεμβάσεις που σκοπό έχουν την ανάδειξη του Σκοπευτηρίου ως χώρου ιστορικής μνήμης, άθλησης και ψυχαγωγίας του λαού μας.

πηγή: https://kaisariani.gr 

Προβλήθηκε 1478 φορές

Γλυφάδα: Είχε κακοποιήσει την 21χρονη και στο παρελθόν και είχε εμπλακεί σε τροχαίο με εγκατάλειψη μόλις την προηγούμενη ημέρα ο 29χρονος αυτόχειρας

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο 29χρονος από τη Γλυφάδα, που έδωσε τέλος στη ζωή του, αφότου αστυνομικοί τον έπιασαν επ’ αυτοφώρω σε περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας, ήταν σεσημασμένος για υποθέσεις κλοπών, ναρκωτικών αλλά και εμπλοκής σε τροχαίο με εγκατάλειψη.