Γράφει ο Ψυχολόγος Γιάννης Ξηντάρας, www.paidi-efivos.gr

Όσο κλισέ κι αν ακούγεται, είναι μια φράση με μεγάλη δύναμη και αλήθεια, για αυτό και την ακούμε να επαναλαμβάνεται συχνά τέτοια εποχή: ''χάθηκε μόνο μια μάχη, όχι ολόκληρος ο πόλεμος...''

Όλοι οι μεγάλοι προπονητές εξάλλου το ξέρουν και το επισημαίνουν διαρκώς: ''δεν αρκεί μια νίκη για να πάρεις το πρωτάθλημα, ούτε αρκεί μια ήττα για να το χάσεις!'' Έτσι και με τις εξετάσεις. Είναι μια διαδικασία που διαρκεί όσο και τα μαθήματα που δίνονται και στο τέλος κάνουμε λογαριασμό.

Ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί μέχρι το τέλος, μέχρι το σφύριγμα της λήξης! Και πάνω από όλα ο αγώνας αυτός είναι ωραίος και άξιος όταν ο καθένας δώσει τον καλύτερο του εαυτό, όταν προσπαθήσει όσο μπορεί: δεν κρινόμαστε πάντα από το αποτέλεσμα, συχνά (και ουσιαστικά) κρινόμαστε από την προσπάθεια.

Εύκολα μπορεί να διακρίνει κανείς σε αυτόν που θα προσπαθήσει (κι ας απέτυχε) την δίψα για επιτυχία, τη θέληση για να προχωρήσει, να πάει παρακάτω τη ζωή του/της. Και αυτός ο μαθητής, αυτός ο άνθρωπος, είναι που κερδίζει τον σεβασμό και την εμπιστοσύνη μας.

Πτυχιούχος ή μη, αριστούχος ή όχι, στην ζωή - την σκληρή και άδικη πολλές φορές- θα προχωρήσει αυτός που δεν θα το βάλει κάτω, αυτός που κι αν έπεσε θα σηκωθεί, αυτός που δεν θα καταρρεύσει μπροστά σε μία αποτυχία, δεν θα τα βάψει μαύρα, αλλά θα μάθει από αυτήν, θα σηκωθεί και θα συνεχίσει.

Keep trying, keep walking, keep dreaming my friend!

-------------------------------------------------------------------------------------

Ο Γιάννης Ξηντάρας είναι Ψυχολόγος-Οικογενειακός Σύμβουλος, τ.συνεργ. στο Νοσοκομείο Παίδων “Αγία Σοφία”, μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Εφηβικής Ιατρικής και του Ευρωπαικού Συλλόγου Ψυχοθεραπείας. Απόφοιτος Ε.Κ.Π.Α, επιστημονικός υπέυθυνος στο Κέντρο Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης “Επαφή”. www.paidi-efivos.gr 

Προβλήθηκε 1121 φορές

25 λόγοι για να ψηφιστεί ξανά ο Γ. Χατζηδάκης την Κυριακή 15 Οκτ 2023 (Άρθρο γνώμης του Θάνου Κατσώνη - Ειδικού Συνεργάτη του Δημάρχου, 2019-2022)

Μετά από τέσσερα χρόνια συνεργασίας, παραθέτω τους 25 σοβαρότερους από τους λόγους, για τους οποίους, κατά την άποψή μου, πρέπει να επανεκλεγεί στην αναμέτρηση της Κυριακής 15 Οκτωβρίου 2023, ο Γιώργος Χατζηδάκης, ως Δήμαρχος Ηλιούπολης...

''ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ Η ΑΝΑΓΚΗ ΜΙΑΣ ΘΕΣΜΙΚΑ ΙΣΧΥΡΗΣ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ'' - Ιωαννέτα (Ιωάννα) Δημουλή (Υποψήφια Περιφ. Σύμβουλος Κεντρικού Τομέα  Με τον Υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής  Γιώργο Ιωακειμίδη)

Είναι πλέον πασιφανές ότι το ισχύον θεσμικό πλαίσιο που αφορά την Περιφέρεια, είναι ένα άκρως ασφυκτικό πλαίσιο και πλήρως στοχευμένο στην άμεση υποστήριξη και εφαρμογή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών της κεντρικής κυβέρνησης, που αφορούν την τοπική αυτοδιοίκηση.