Αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους εμφανίζονται οι εκπρόσωποι της ΠΟΕ-ΟΤΑ, μετά και τη χθεσινή συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη, τη στιγμή που τα σκουπίδια έχουν ήδη αρχίσει να σχηματίζουν λόφους στους δρόμους αρκετών δήμων.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει προβεί ήδη σε κινήσεις διαμαρτυρίας στους δήμους όλης της χώρας πραγματοποιώντας από τα ξημερώματα της Δευτέρας καταλήψεις στα αμαξοστάσια των δήμων και εμποδίζοντας την είσοδο και την έξοδο των απορριμματοφόρων.

Η κατάσταση αυτή αναμένεται να διαρκέσει έως αύριο, Πέμπτη 22 Ιουνίου, ημέρα για την οποία έχει προκηρυχθεί γενική απεργία στους δήμους, με τον πρόεδρο της ΠΟΕ-ΟΤΑ Νίκο Τράκα να προειδοποιεί για περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Όσον αφορά συγκεκριμένα στην Αθήνα, η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει προγραμματίσει για αύριο, στις 10:30 το πρωί, συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Καραϊσκάκη.

«Η κυβέρνηση της Αριστεράς απολύει 10.000 άτομα. Είχε δεσμευθεί ότι αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου (σ.σ.: σύμφωνα με την οποία η παράταση των συμβάσεων των εργαζομένων στην καθαριότητα κρίνεται αντισυνταγματική) θα είχε έτοιμη νομοθετική ρύθμιση για την επίλυση του θέματος ώστε να παραμείνουν οι άνθρωποι στη δουλειά τους.

Όμως τώρα λένε ότι θα προσπαθήσουν να λύσουν το θέμα με δίμηνες συμβάσεις», δήλωσε, σύμφωνα με την «Καθημερινή», ο κ. Τράκας.

«Αποφάσισαν τρεις απανωτές παρατάσεις για τους συμβασιούχους στην καθαριότητα, δημιουργώντας προσδοκίες στους εργαζομένους, που βέβαια θεώρησαν ότι καλύπτουν πάγιες ανάγκες, όπως άλλωστε συμβαίνει στην πραγματικότητα, και τώρα τους απολύουν», συνεχίζει ο κ. Τράκας, ρίχνοντας το βάρος της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί εξ ολοκλήρου στην κυβέρνηση.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εσωτερικών κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνάντησης που είχε με τους εκπροσώπους της ΠΟΕ-ΟΤΑ δήλωσε ότι έχουν δρομολογηθεί 2.500 προσλήψεις ατόμων στους δήμους για την καθαριότητα.

Σημειώνεται ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο έκρινε αντισυνταγματική την παράταση των συμβάσεων στους ΟΤΑ.

Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση με τον υπουργό, οι εκπρόσωποι της ΠΟΕ-ΟΤΑ υπογράμμισαν ότι οδηγούνται άμεσα στην ανεργία 10.000 εργαζόμενοι. Αντίθετα, ο κ. Σκουρλέτης έκανε λόγο για 6.500 και υποσχέθηκε να καλύψει το κενό με 2.500 προσλήψεις μονίμων. «Κακό επικοινωνιακό παιχνίδι», χαρακτήρισε την παραπάνω υπόσχεση ο κ. Τράκας.

«Όσον αφορά το θέμα της αποκομιδής των απορριμμάτων, θα κοιτάξουμε να ενεργοποιήσουμε όλες τις δυνατότητες που υπάρχουν, μέχρι να καλυφθούν οι θέσεις του μόνιμου, τακτικού προσωπικού.

Υπάρχουν δυνατότητες για δίμηνες συμβάσεις, για να μην υπάρχει κανένα ζήτημα», δήλωσε επίσης ο κ. Σκουρλέτης, τονίζοντας, τέλος, ότι η κυβέρνηση οφείλει να σέβεται τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης

Πηγή:www.iefimerida.gr  

Προβλήθηκε 1230 φορές
Πέθανε ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης: Ποιο ήταν το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ γνωστό ως ''Ιταλός''

Ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης, μέλος της αντιστασιακής οργάνωσης ΠΑΚ που ίδρυσε το ΠΑΣΟΚ κατά της στρατιωτικής Χούντας, είχε γεννηθεί στην Αλεξανδρούπολη το 1951. Σπούδασε Πολιτικές και Οικονομικές Επιστήμες με μεταπτυχιακό στην Κοινωνιολογία.