Αντί μιας συγνώμης στους δημότες, προσπάθεια συγκάλυψης και παραπλάνησης από τη Δημοτική Αρχή.

Είναι απόλυτα φυσιολογικό και ανθρώπινο, όταν εργάζεσαι και όταν ασκείς διοίκηση που καλείσαι να αντιμετωπίσεις καθημερινά, μεγάλο εύρος προβλημάτων, να κάνεις λάθη και να υπάρξουν και παραλείψεις.

Στην προκειμένη περίπτωση, της παράλειψης που επεσήμανα, στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 13/7/2017, του αρμόδιου Αντιδημάρχου κ. Χρήστου Καλαρρύτη, να ενημερώσει δημότες και επιβατικό κοινό για την διακοπή των δρομολογίων της Δημοτικής Συγκοινωνίας, αντί μίας συγνώμης ήρθε μία απρεπής, ύπουλη και αντιδημοκρατική ενέργεια που αποσκοπεί:

- σε μια απέλπιδα προσπάθεια συγκάλυψης,

- στην παραπλάνηση των δημοτών μας με ψεύδη και τεχνάσματα και

- στην συνήθη τακτική απόδοσης στο πρόσωπό μου και στην λειτουργία μου, σκοπιμότητας, εμπάθειας και τελικά προσωπικής μου αναξιοπιστίας κατά την τέλεση των καθηκόντων μου.

Πριν αναφέρω το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, εξέτασα μία προς μία τις ανακοινώσεις του Δήμου και τα Δελτία Τύπου (Δ.Τ.), αν είχε δημοσιευθεί κάτι σχετικό που να ενημερώνει για τη διακοπή της Δημοτικής Συγκοινωνίας, συνήθης ενέργεια λόγω της μειωμένης επιβατικής κίνησης και έλλειψης οδηγών λόγω χρήσης των κανονικών τους αδειών.

Δεν υπήρχε ΚΑΝΕΝΑ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΟ!

Την επομένη της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου (14/7/2017), μετά τις εργάσιμες ώρες για να μην το δει κάποιος υπάλληλος, εμφανίστηκε το σχετικό Δ.Τ. με ημερομηνία δημοσίευσης 25/6/2017!!!!!

Είναι προφανές πως αξιοποιήθηκε η δυνατότητα της προχρονολόγησης για μία νέα δημοσίευση που προσφέρουν οι server ενός site.

Επίσης είναι προφανές πως αυτός που έκανε την ανάρτηση πήγε και ρύθμισε το χρόνο δημοσίευσης ώστε να δείχνει "25 Ιουνίου", χωρίς να αλλάξει τον αύξοντα αριθμό της δημοσίευσης.

Έτσι το Δ.Τ.

- της 11ης Ιουλίου, για τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη έχει το link /818-synexizontai-ta-erga-stin-ilioupoli,

-της 12ης Ιουλίου, για τους υδρομετρητές στα σχολεία έχει το link/819-eksypnoi-ydrometrites-se-sxoleia-tis-ilioupolis,

- της 13ης Ιουλίου, ο διαγωνισμός για την ασφάλιση της περιουσίας του Δήμου έχει το /820-diakiryksi-diagonismou-gia-tin-asfalisi-kinitis-akinitis-periousias-tou-dimou-ilioupolis και

- η υποτιθέμενη ανακοίνωση της 25ης Ιουνίου για τη Δημοτική Συγκοινωνία έχει το /821-dimini-diakopi-tis-dimotikis-sygkoinonias.

Και μόνο από αυτό είναι εμφανέστατο ότι η ανακοίνωση ανέβηκε στις 14/7/2017 αλλά με ημερομηνία δημοσίευσης 25/6/2017!!!!!

Μετά από αυτά:

Αισθάνομαι την υποχρέωση, απέναντι στους συμπολίτες μου να δημοσιοποιήσω αυτή την πρωτοφανή ενέργεια, που ήταν προφανείς οι στόχοι της (τους ανέφερα παραπάνω) και να την
ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΩ.

Ζητάω:

1. Από το Δήμαρχο Ηλιούπολης κ. Βασίλη Βαλασόπουλο, να διατάξει ΑΜΕΣΑ έρευνα και να ενημερώσει πολίτες και Δημοτικό Συμβούλιο για τα αποτελέσματά της καθώς και τα μέτρα τα οποία θα πάρει.

2. Ενημερώνω τις Δημοτικές Παρατάξεις για την απαράδεκτη αυτή πράξη και ζητάω να την καταδικάσουν. Κανένας, όποιος και να είναι αυτός, δεν μπορεί να απαξιώσει το δικαίωμα του κάθε δημοτικού συμβούλου, να ελέγχει και να ζητάει αξιόπιστες απαντήσεις για λογαριασμό των πολιτών που ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΥΣ πρέπει να εκπροσωπεί.

3. Ενημερώνω τον Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης του Δήμου Ηλιούπολης κ. Γαβριήλ Αραμπατζή και αναμένω και τις δικές του ενέργειες και απαντήσεις.

Ο Πολίτης ζητάει διαφάνεια παντού και μηδενική ανοχή σε φαινόμενα διαφθοράς.
Με αυτή την προγραμματική και προεκλογική μας δέσμευση μας ψήφισε.

Δεν κάνω ούτε ένα χιλιοστό πίσω σε αυτή τη δέσμευση που έχω προσυπογράψει ως ιδρυτικό μέλος της Παράταξης «ΠΡΩΤΑ η ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ».

Ομολογώ πως δεν περίμενα, η ζωή και η πράξη να με δικαιώσουν σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Όλοι μαζί, πολίτες και θεσμικές διαδικασίες, πρέπει να καταδικάσουμε τη μεθοδολογία και την πρακτική ενός παρωχημένου συστήματος που προσπαθεί να εγκαθιδρυθεί «δηλητηριάζοντας» και ΕΥΤΕΛΙΖΟΝΤΑΣ το δημόσιο πολιτικό βίο, για να εξυπηρετήσει μόνο τις δικές του ανάγκες και σε καμία περίπτωση τις κοινωνικές.

Ο Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Ηλιούπολης
Κώστας Γ. Σεφτελής 

Προβλήθηκε 1907 φορές