Εκστρατεία καθαρισμού των δρόμων από κάθε είδους εμπόδιο ξεκίνησε ο Δήμος Ηλιούπολης στα πλαίσια της ευρύτερης προσπάθειας για την καθιέρωση όρων βιώσιμης κινητικότητας.

Μετά από αυτοψία και καταγραφή που διενήργησε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, ξηλώθηκαν ταμπέλες, κολώνες και πλαίσια σε 40 σημεία των κεντρικών δρόμων και οι εργασίες απελευθέρωσης των πεζοδρομίων συνεχίζονται καθημερινά.

Η επιχείρηση αυτή που αφορά κυρίως διαφημιστικές επιγραφές από μαγαζιά που έχουν κλείσει συνδέεται με την περσινή καθαίρεση όλων των διαφημιστικών πλαισίων που βρίσκονταν στις ταράτσες αλλά και την απελευθέρωση των πεζοδρομίων από την αυθαίρετη κατάληψη με τραπεζοκαθίσματα.

Ο Δήμος Ηλιούπολης σε συνεχή βάση μεριμνά για την τήρηση των κανόνων που εξασφαλίζουν την ασφαλή διέλευση των πεζών στα πεζοδρόμια καθώς και την ασφάλεια των δρόμων.

Οι διαφημιστικές ταμπέλες στα πεζοδρόμια και στις ταράτσες απαγορεύονται από το νόμο καθώς αυτές αποσπούν την προσοχή των οδηγών, προκαλούν σύγχυση στην παρακολούθηση της οδικής σήμανσης και εμποδίζουν την διέλευση των πεζών που τους υποχρεώνουν τις περισσότερες φορές να κατέβουν στο οδόστρωμα.

Το πρόβλημα αφορά κυρίως τις ευπαθείς ομάδες ΑμεΑ, ηλικιωμένους, μητέρες με τα καροτσάκια, μαθητές κλπ που έχουν απόλυτη προτεραιότητα για την Δημοτική Αρχή.

Η προσπάθεια θα συνεχιστεί μετά τους κεντρικούς δρόμους και σε δρόμους δευτερεύουσας κυκλοφορίας έτσι ώστε η ασφάλεια των πεζών να εξασφαλιστεί στο μέγιστο δυνατό στην Ηλιούπολη, στο πλαίσιο του προγράμματος Ασφαλείς Οδικοί Άξονες που έχει στόχο την διαμόρφωση μιας φιλικής γειτονιάς. 

Προβλήθηκε 1981 φορές

Mεταφορά του Αγάλματος του ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ στην πλατεία της 25ης Μαρτίου στην Ηλιούπολη

Ο χώρος στην πλατεία της 25ης Μαρτίου διαμορφώθηκε με συντονισμένες εργασίες για να υποδεχθεί το άγαλμα, τοποθετήθηκαν 2 κολώνες με Led για να φωτίζεται ο Εθνικός μας Ήρωας και να τιμάται όπως του αξίζει.