Ένας μηχανικός ή δικηγόρος δεν θα είναι υποχρεωμένος να καταβάλλει τις ελάχιστες εισφορές του από τη στιγμή που δεν έχει εισόδημα, άφησε να εννοηθεί η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.

Σε πρωινή της συνέντευξη η κα Αχτσιόγλου είπε χαρακτηριστικά ότι η επαγγελματική ιδιότητα του μηχανικού ή του δικηγόρου αποσυνδέεται από την ασφάλιση.

Η αλλαγή αυτή θα προβλεφθεί σε νομοσχέδιο το οποίο αναμένεται να κατατεθεί το επόμενο διάστημα.

Υπενθυμίζεται πως με βάση τον νόμο Κατρούγκαλου ένας δικηγόρος που είναι ελεύθερος επαγγελματίας υποχρεούται να καταβάλλει κατ' ελάχιστον μηνιαίως εισφορές 37,9% επί του βασικού μισθού ανειδίκευτου εργάτη συν 10 ευρώ για τον ΟΑΕΔ, ακόμα κι αν οι μηνιαίες αποδοχές του ήταν μικρότερες από αυτό το επίπεδο ή ακόμα και μηδενικές.

πηγή: zougla.gr 

Προβλήθηκε 1136 φορές
Δ.ΥΠ.Α πρώην ΟΑΕΔ: ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΥΤΕ SITE ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ

Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΑΕΔ-τ ΟΕΕ-τ ΟΕΚ με ανακοίνωση του αναφέρεται στην ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ 33.790,00€ ΤΗΣ Δ.ΥΠ.Α ΣΕ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΥΤΕ SITE ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ

Ο καιρός την Πέμπτη 16.05.2024

ΑΤΤΙΚΗ - Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια όπου πιθανόν το μεσημέρι να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση από αργά το απόγευμα.