Η φωτιά που πέρασε από την Καισαριανή το μεσημέρι άφησε πάλι καμμένα δέντρα και εκτάσεις και ένα μεγάλο γιατί....

Μια μάχη που κάποιες στιγμές έδειχνε να μοιάζει άνιση, αφού οι ισχυρότατοι άνεμοι που έπνεεαν στην περιοχή δυσχέραιναν το έργο των πυροσβεστών, οι οποίο όμως μετά από ηρωικές προσπάθειες κατάφεραν να θέσουν την πυρκαγιά υπό έλεγχο.

Στην φωτιά στην Καισαριανή συμμετείχαν επίσης δυνάμεις της πυροσβεστικής από αέρος, με συνεχείς ρίψεις νερού από ελικόπτερα και αεροσκάφη, ενώ αξιοσημείωτη ήταν και η αυτοθυσία κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι «πολεμούσαν» την πυρκαγιά με ό, τι μπορούσαν! Λάστιχα, κουβάδες και μπουκάλια…

Οι πρώτες εικόνες που έρχονταν από το σημείο να είναι αποκαρδιωτικές, αφού δείχνουν καμμένα δέντρα και εκτάσεις του δάσους από τις οποίες πέρασε η φωτιά στην Καισαριανή.

 

Αξίζει, πάντως, να επαναλάβουμε και να υπερτονίσουμε το ότι οι προσπάθειες των πυροσβεστών ήταν πραγματικά ηρωικές.

Με αυτοθυσία έπεσαν στις φλόγες ούτως ώστε να μην κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές, με τις φωτογραφίες να είναι αδιάψευστος μάρτυρας.

www.newsit.gr 

Ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής Καισαριανής
για την πυρκαγιά στο λόφο Αλεποβούνι

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις δύο η ώρα το μεσημέρι σήμερα στη νοτιοδυτική πλευρά του λόφου Αλεποβούνι και κατευθύνθηκε, ενισχυόμενη από τον πολύ ισχυρό άνεμο, προς την κορυφή του λόφου και προς τον Βύρωνα.

Άμεση ήταν η επέμβαση της Πυροσβεστικής με οχήματα, του Δήμου Καισαριανής με την Εθελοντική Δασοπροστασία και τους εργαζόμενους του Δήμου και στη συνέχεια και των όμορων Δήμων που έσπευσαν στο σημείο, το έργο των οποίων ήταν πολύ δύσκολο λόγω των ισχυρών ανέμων.

Σύντομα ενίσχυσαν την κατάσβεση της πυρκαγιάς και εναέρια μέσα της Πυροσβεστικής και του Στρατού και έθεσαν την φωτιά υπό έλεγχο.

Οι επόμενες ώρες και μέρες με τους ισχυρούς ανέμους είναι υψηλού κινδύνου και επικίνδυνες για αναζωπύρωση .

Παραμένουμε όλοι σε επιφυλακή για να προστατέψουμε τον φυσικό πλούτο της περιοχής μας.

Σημείο συνάντησης για όσους θέλουν να ενισχύσουν την περιφρούρηση του βουνού είναι το Πυροφυλάκιο Καισαριανής τηλ: 2107244215.

Πέμπτη, 10 Αυγούστου 2017

Προβλήθηκε 4119 φορές

Ανατροπή στην υπόθεση θανάτου βρέφους που έπεσε στο κενό από τα χέρια του θείου του στον Βύρωνα

Οι δικαστές του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου, υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση, αποφάνθηκαν πως ο θάνατος του μωρού ήταν δυστύχημα και μετέτρεψαν την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, που αντιμετώπιζε ο 28χρονος, σε εξ αμελείας.

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες καθαρισμού των δεξαμενών φορτίου του «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ»

Συνολικά 64 καταδύσεις στην ευρύτερη περιοχή του Σαρωνικού Κόλπου έχουν πραγματοποιήσει μέχρι στιγμής βατραχάνθρωποι της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής για την συλλογή προανακριτικού υλικού.