Με τον καλύτερο τρόπο ολοκλήρωσε την πορεία της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U16 Β' Κατηγορίας η Εθνική Παίδων, η οποία επικράτησε της Ολλανδίας με 74-60 και κατέκτησε την πρώτη θέση της διοργάνωσης.

Μετά τη νίκη κόντρα στην Μεγάλη Βρετανία, στον ημιτελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U16 Β'Κατηγορίας, η Εθνική Παίδων είχε εξασφαλίσει την άνοδό της στην Α' Κατηγορία. Το μόνο που απέμενε ήταν η τελική κατάταξή της στη διοργάνωση της Βουλγαρίας στον μεγάλο τελικό κόντρα στην Ολλανδία.

Και εκεί η ομάδα του Κώστα Παπαδόπουλου κατάφερε να πετύχει τον στόχο της, που ήταν η πρώτη θέση.

Σε έναν τελικό στον οποίο από τα μέσα της δεύτερης περιόδου και μετά η «γαλανόλευκη» ανέβασε την απόδοσή της, κατάφερε να πάρει τη νίκη με 74-60 και να κατακτήσει την πρώτη θέση, ολοκληρώνοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την φετινή προσπάθειά της.

Απέναντι στους Ολλανδούς η Εθνική είχε σε εξαιρετική βραδιά τον Νίκο Ρογκαβόπουλο, ο οποίος απέδειξε πως μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός πως θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα πρότζεκτ της γενιάς του.

Κι αυτό γιατί ηγήθηκε της προσπάθειας, με 21 πόντους και 7 ριμπάουντ, έχοντας συμπαραστάτη του τον Σωτηρίου, που σταμάτησε στους 15 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 20-19, 39-35, 53-38, 74-60

Ελλάδα (Παπαδόπουλος): Βλάσιος 5, Ταζόπουλος, Τσουμάνης 6, Ρογκαβόπουλος 21, Λαναράς, Σωτηρίου 16, Κλωνάρας 8, Σιδηροηλίας 2, Σταυρακούκας 2, Κωστίκας, Καραϊσκος 2, Κάδρας 13

Ολλανδία: Μακόντα, Βαν Ντερ Βουρστ 9, Ουιτεντάαλ 2, Χολάντερς, Μπίγι 6, Λέιτε 3, Κέχλερ, Χούρμαν, Εναρούνα 13, Μαστ 16, Βίσερ 11

www.sdna.gr 

Προβλήθηκε 907 φορές
Ευρωεκλογές - Πλεύση Ελευθερίας: οι 33 υποψήφιοι.

Η Πλεύση Ελευθερίας ανακοίνωσε τους 33 υποψήφιους για τις ευρεωκλογές και ανάμεσά στους είναι ο τραγουδιστής Μπάμπης Στόκας, ο ηθοποιός Κωστής Σαββιδάκης, η παγκόσμια πρωταθλήτρια Κωπηλασίας Αννέτα Κυρίδου, ο ερευνητής Παναγιώτης Νόιφελτ και η δημοσιογράφος Βασιλική Πολύζου.