Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας σε στην πρωτεύουσα για τον ερχομό του γάλλου προέδρου

Το μεσημέρι της Πέμπτης αναμένεται να φθάσει στην Αθήνα ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

Στις 13.30 θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και ακολούθως θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο Γάλλος Πρόεδρος αμέσως μετά θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου όπου θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Μετά τη συνάντηση των δυο ανδρών Θα ακολουθήσουν δηλώσεις προς τα ΜΜΕ.

Στις 19.00 το απόγευμα ο κ. Μακρόν θα πραγματοποιήσει ομιλία στο Λόφο της Πνύκας όπου θα απευθύνει χαιρετισμό ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Στις 21.00 το βράδυ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος θα παραθέσει επίσημο δείπνο στον Γάλλο ομόλογό του στο Προεδρικό Μέγαρο.

Για τις 10 το πρωί της Παρασκευής είναι προγραμματισμένη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού και του Γάλλου Προέδρου με Έλληνες και Γάλλους επιχειρηματίες στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας με 2.000 αστυνομικούς


Περισσότεροι από 2.000 αστυνομικοί θα κινητοποιηθούν στο πλαίσιο των ισχυρών μέτρων ασφαλείας που θα ισχύσουν για την επίσκεψη του Εμανουέλ Μακρόν. Οι αστυνομικές Αρχές είναι σε συναγερμό, ενώ έχουν εδώ και πολλές ημέρες στενή συνεργασία με τις αντίστοιχες γαλλικές.

Σημειώνεται ότι σε «κλοιό ασφαλείας» θα τεθούν, εκτός των άλλων, η Γαλλική Πρεσβεία, το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, στο Κολωνάκι, το οποίο πρόκειται να επισκεφθεί ο κ. Μακρόν στις 8 Σεπτεμβρίου, καθώς και επιχειρήσεις γαλλικών συμφερόντων.

Υπενθυμίζεται, ότι τον περασμένο Νοέμβριο είχε σημειωθεί τρομοκρατική επίθεση με χειροβομβίδα στην Γαλλική Πρεσβεία, ενώ διαδοχικές εμπρηστικές επιθέσεις έγιναν τον Φεβρουάριο στο Γαλλικό Ινστιτούτο, που βρίσκεται πολύ κοντά στα Εξάρχεια.

Καίριο στον τομέα της ασφάλειας, όπως τονίζουν αστυνομικές πηγές, είναι και το θέμα των μετακινήσεων του κ. Μακρόν. Οι δρόμοι από όπου πρόκειται να περάσει ο Γάλλος πρόεδρος θα κλείνουν από αρκετή ώρα πριν, ενώ θα γίνεται εξονυχιστικός έλεγχος όλων ανεξαιρέτως των σημείων διέλευσης της αυτοκινητοπομπής από άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών.

Ακόμη, εκατοντάδες αστυνομικοί με πολιτικά θα βρίσκονται σε όλα τα μέρη που πρόκειται να επισκεφθεί ο Γάλλος πρόεδρος, ενώ ταυτόχρονα θα πετούν συνεχώς ελικόπτερα της Ελληνικής Αστυνομίας πάνω από τα σημεία όπου θα βρίσκεται ο κ. Μακρόν. 

Πηγή: m.lifo.gr

Προβλήθηκε 813 φορές
Δ.ΥΠ.Α πρώην ΟΑΕΔ: ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΥΤΕ SITE ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ

Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΑΕΔ-τ ΟΕΕ-τ ΟΕΚ με ανακοίνωση του αναφέρεται στην ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ 33.790,00€ ΤΗΣ Δ.ΥΠ.Α ΣΕ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΥΤΕ SITE ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ

Ο καιρός την Πέμπτη 16.05.2024

ΑΤΤΙΚΗ - Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια όπου πιθανόν το μεσημέρι να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση από αργά το απόγευμα.