Του Κώστα Γιαννιώτη

Ξήλωσαν ό,τι μπορούσαν από τη χώρα αυτή, παραιτούμενοι από κάθε ασυλία για λόγους Εθνικής κυριαρχίας, παραδίδοντας τη Διοίκησή της, την οικονομία της και το έδαφός της στους ξένους!

Τελικά, ήρθε και η ώρα των συμβόλων της χώρας αυτής!

Και ξέρουν αυτοί πώς να το κάνουν!

Σταδιακά και κομμάτι κομμάτι!

Με την ευκαιρία του ερχομού ενός από τους επικυρίαρχους αυτού του τόπου, του Μακρόν, έπρεπε να του δώσουμε τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις, ότι εκτός από το νερό μας θα του δώσουμε και δείγματα του σταδιακού ξηλώματος καθετί που θα θυμίζει ότι η Ελλάδα ήταν κάποτε ανεξάρτητη χώρα και κυρίαρχο κράτος!

Έπρεπε η διαβεβαίωση να είναι έμπρακτη και εμφανής, ώστε να αποφεύγονται... τυχόν παρερμηνείες!

Να μην έχουμε τα ίδια για τα οποία, πρόσφατα, το ΔΝΤ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι... «άλλα συμφωνεί και άλλα πράττει».

Έπρεπε, παρουσία των επικυρίαρχων οικονομικών και πολιτικών παραγόντων, να γίνει σαφές ότι απεμπολούμε κάθε ιερό και όσιο, αρχίζοντας το σταδιακό του ξήλωμα!

Δεν εξηγείται διαφορετικά η τραγική εικόνα, να εμφανίζεται, σε διακρατική σύναξη, το εθνικό μας σύμβολο παραποιημένο!

Δεν μπορεί να ισχυριστεί κάποιος, και να γίνει αποδεκτό, ότι οι «κυβερνητικοί» παράγοντες, οι επιφορτισμένοι με τη διοργάνωση της σύναξης δεν γνώριζαν το σχετικό νόμο για τη σημαία μας!

Αν δεν τον γνώριζαν, θα έπρεπε την άλλη μέρα να έχουν πάει στο σπίτι τους!

=========================================================================================================

Το νόμο που είναι σαφής και κατηγορηματικός, ορίζοντας ότι...

Νόμος 851/1978 – ΦΕΚ Α-233/22-12-1978 (Περί της Εθνικής Σημαίας, των Πολεμικών Σημαιών και του Διακριτικού Σήματος του Προέδρου της Δημοκρατίας)

δ) ...ο κοντός φέρει εις το άνω άκρον σφαίραν διαμέτρου εξήκοντα πέντε χιλιοστών μετά κωνικής βάσεως εξ ορειχάλκου και επ` αυτής Σταυρόν....

Κωνική βάσις, σφαίρα και σταυρός αποτελούν εν ολόσωμον τμήμα.

========================================================================================================

Η σφαίρα και ο επ` αυτής σταυρός, που πήγε παλικάρια;

Δε χρειάζεται να είσαι θρησκόληπτος ή θεοφοβικός (όπως δεν είμαι) για να διαπιστώσεις ότι το εθνικό μας σύμβολο είναι παραποιημένο!

Τοποθετήθηκε δίπλα στο νεοναζιστικό σύμβολο της ΕΕ και έπρεπε να του μοιάζει;

Παρ` όλο το... καρναβάλι και την ξεφτίλα...

Φύλλο δεν κουνήθηκε και τσιμουδιά δεν ακούστηκε στη Βουλή και στα... «ευαίσθητα» ΜΜΕ, στην οποία και στα οποία παρακολουθήσαμε πριν λίγες μέρες τις κοκορομαχίες για τους... σημαιοφόρους!

Ούτε κιχ δεν ακούστηκε, από ΚΑΝΕΝΑΝ, στη Βουλή!

Γιατί ΟΛΟΙ είναι πιστοί ξενοσεβούμενοι και προσκυνούν το... Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο (19-27) όπου ακούγεται...

«τούτο δε όλον γέγονεν ίνα πληρωθεί το ρηθέν δια του προφήτου λέγοντος. είπατε τη θυγατρί... πως ουν πληρηθώσιν αι γραφαί ότι ούτως δει γενέσθαι».

Γιατί οι Γαλάτες, που είναι... «φίλοι μας», όπως και οι Γερμανοί, πρέπει να δουν... «τας γραφάς τους να πληρούνται»... «ότι ούτως δει γενέσθαι»!

Επειδή όμως ούτε θρησκόληπτος είμαι, ούτε θεοφοβικός, θα απαντήσω στους ξεφτίλες για μια ακόμα φορά με τα λόγια του ποιητή...

Ήρθαν

ντυμένοι «φίλοι»

αμέτρητες φορές οι εχθροί μου

το παμπάλαιο χώμα πατώντας.

Και το χώμα δεν έδεσε ποτέ με τη φτέρνα τους.

(Οδ. Ελύτης, «Το Άξιον Εστί», Ψαλμός Ζ΄)

Πηγή: dromosanoixtos.gr (το διαβάσαμε στο http://sioualtec.blogspot.gr)

Προβλήθηκε 1102 φορές

25 λόγοι για να ψηφιστεί ξανά ο Γ. Χατζηδάκης την Κυριακή 15 Οκτ 2023 (Άρθρο γνώμης του Θάνου Κατσώνη - Ειδικού Συνεργάτη του Δημάρχου, 2019-2022)

Μετά από τέσσερα χρόνια συνεργασίας, παραθέτω τους 25 σοβαρότερους από τους λόγους, για τους οποίους, κατά την άποψή μου, πρέπει να επανεκλεγεί στην αναμέτρηση της Κυριακής 15 Οκτωβρίου 2023, ο Γιώργος Χατζηδάκης, ως Δήμαρχος Ηλιούπολης...

''ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ Η ΑΝΑΓΚΗ ΜΙΑΣ ΘΕΣΜΙΚΑ ΙΣΧΥΡΗΣ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ'' - Ιωαννέτα (Ιωάννα) Δημουλή (Υποψήφια Περιφ. Σύμβουλος Κεντρικού Τομέα  Με τον Υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής  Γιώργο Ιωακειμίδη)

Είναι πλέον πασιφανές ότι το ισχύον θεσμικό πλαίσιο που αφορά την Περιφέρεια, είναι ένα άκρως ασφυκτικό πλαίσιο και πλήρως στοχευμένο στην άμεση υποστήριξη και εφαρμογή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών της κεντρικής κυβέρνησης, που αφορούν την τοπική αυτοδιοίκηση.