Την Τετάρτη 13/9, στο κτίριο του Υπουργείου Πολιτισμού (Μπουμπουλίνας 20, πολύ κοντά στην Τοσίτσα), συνεχίζεται η από 5/9 διακοπείσα συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβούλιου (ΚΑΣ) με θέμα την έγκριση ή μη του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης και της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της "επένδυσης" στην περιοχή του Ελληνικού.

Υπενθυμίζουμε πως έχει υπογραφεί ένα Γενικό Μνημόνιο Συναντίληψης και Συνεργασίας στις 24 Αυγούστου μεταξύ της Υπουργού Πολιτισμού και της Ελληνικό ΑΕ, αναρμοδίως, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας (Αρχαιολογικός Νόμος), χωρίς ούτε καν να προηγηθεί γνωμοδότηση του ΚΑΣ. Το μνημόνιο δεν προστατεύει τις αρχαιότητες, καθώς δεν δεσμεύει τη Lamda Development στην οποία θα μεταβιβαστεί το ακίνητο.

Το θέμα που διακυβεύεται στη συνεδρίαση του ΚΑΣ είναι εξαιρετικά σημαντικό και αφορά, από την πλευρά μας, στην κήρυξη του Ελληνικού ως Αρχαιολογικού Χώρου, που σημαίνει παρουσία και ευθύνη του ΥΠΠΟΑ δια των αρμόδιων υπηρεσιών του τόσο κατά τη διάρκεια των ανασκαφών όσο και για την προσαρμογή των σχεδίων στις απαιτήσεις προστασίας και ανάδειξης των μνημείων.

Η Επιτροπή Αγώνα έχει ήδη παρασταθεί κατά τη διάρκεια της διακοπείσας συνεδρίασης για να παρουσιαστούν οι θέσεις μας.

Καλούμε, εκ νέου, σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Πολιτισμού για να διατρανώσουμε όλοι/ες μαζί την αντίθεσή μας στα σχέδια των "επενδυτών".

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ  

Προβλήθηκε 981 φορές

Γλυφάδα: Είχε κακοποιήσει την 21χρονη και στο παρελθόν και είχε εμπλακεί σε τροχαίο με εγκατάλειψη μόλις την προηγούμενη ημέρα ο 29χρονος αυτόχειρας

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο 29χρονος από τη Γλυφάδα, που έδωσε τέλος στη ζωή του, αφότου αστυνομικοί τον έπιασαν επ’ αυτοφώρω σε περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας, ήταν σεσημασμένος για υποθέσεις κλοπών, ναρκωτικών αλλά και εμπλοκής σε τροχαίο με εγκατάλειψη.