Η ΕΣΤΙΑ Νέας Σμύρνης, με αφορμή την συμπλήρωση 95 χρόνων από την καταστροφή της Σμύρνης τιμά τον σπουδαίο Έλληνα συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη.

Την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου στις 20:30 το βράδυ διοργανώνει μία ξεχωριστή συναυλία με την ευκαιρία και του εορτασμού των 92ων γενεθλίων του Μίκη Θεοδωράκη.

Ο Μικρασιατικής καταγωγής συνθέτης, πρόκειται να παρευρεθεί στην εκδήλωση, κατά την οποία θα ανακηρυχθεί επίτιμος Πρόεδρος της ΕΣΤΙΑΣ Νέας Σμύρνης.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσει η Λαϊκή Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης με ερμηνευτές δύο καθαρά λαϊκές φωνές, τους Ανδρέα Ανδρεάτο και Σοφία Παπάζογλου.

Την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου, ο συνθέτης επιστρέφει στον τόπο του με μια μεγάλη λαϊκή συναυλία που θα περιλαμβάνει, εκτός από λαϊκά του και άλλα σημαντικά και αγαπημένα τραγούδια.

Η συναυλία εντάσσεται στον κύκλο των επετειακών εκδηλώσεων Μνήμης Μικράς Ασίας με τίτλο «ΜΙΚΡΑΣΙΑ ΧΑΙΡΕ!» που διοργανώνει για 2η συνεχή χρονιά η ΕΣΤΙΑ.

Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου, ώρα 20.30 στον προαύλιο χώρο της ΕΣΤΙΑΣ Νέας Σμύρνης (Πλατεία Χρυσοστόμου Σμύρνης)

Είσοδος ελεύθερη

Πηγή: www.iefimerida.gr
 

Προβλήθηκε 927 φορές

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΘΕΑΤΡΟΥ 2024.

Τον Νορβηγό θεατρικό συγγραφέα, Jon Fosse, βραβευμένο με το Νόμπελ Λογοτεχνίας 2023, επέλεξε φέτος το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου για τη συγγραφή του μηνύματος.