Μονόλογος του Αντώνη Τσιπιανίτη

Απολυμένη κοσμικογράφος, εγκαταλελειμμένη από τις πλούσιες «φίλες» της, συνειδητοποιεί πως υπήρξε πάντα απολυμένη από την αλήθεια της ζωής της.

To Έργο: Η Μαριέτα εργάζεται ως κοσμικογράφος σε μεγάλο γυναικείο περιοδικό. Η στήλη της θεωρείται κορυφαία στο είδος της.

Πλούσιοι και διάσημοι κάνουν το παν για να δημοσιεύσει φωτογραφία τους. Η ζωή της είναι γεμάτη λάμψη, πάρτι, ταξίδια. Και μια μέρα απολύεται...

Όλες οι ‘πόρτες’ κλείνουν, το τηλέφωνο σιωπά, τα καλέσματα ακυρώνονται, οι επώνυμες φίλες ‘εξαφανίζονται’.

Η Μαριέτα ολομόναχη, χωρίς στήριξη από πουθενά, αγωνίζεται να επιβιώσει.

Καθώς η μοναξιά και η πείνα την κυκλώνουν, συνειδητοποίει πως πριν απολυθεί από τη δουλειά της ήταν απολυμένη από τον ίδιο της τον εαυτό, από την ίδια της την ζωή που την διέσχισε σαν υπνοβάτρια χωρίς να γνωρίζει ποια είναι, τι θέλει, τι πραγματικά έχει ανάγκη. Και τότε όλα αλλάζουν.


Δημοτικό θέατρο Δημήτρης Κιντής

18 Σεπτεμβρίου 2017, ώρα έναρξης: 21:00

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Παίζει: Κατερίνα Διδασκάλου

Σκηνοθεσία: Κώστας Γάκης

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: Τιμή προπώλησης: 10 ευρώ, Ταμείο: 12 ευρώ και 10 ευρώ για φοιτητές, ΑμεΑ, ανέργους και άτομα άνω των 65 ετών.

Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης ''Δημήτρης Κιντής'' - Γαρδίκη και Σμόλικα - Ηλιούπολη.

πληροφορίες: www.politismos-ilioupoli.gr
 

Προβλήθηκε 1529 φορές

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΘΕΑΤΡΟΥ 2024.

Τον Νορβηγό θεατρικό συγγραφέα, Jon Fosse, βραβευμένο με το Νόμπελ Λογοτεχνίας 2023, επέλεξε φέτος το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου για τη συγγραφή του μηνύματος.