Σαράντα τέσσερα χρόνια μετά από το «Μεγάλο μας τσίρκο» ο σπουδαίος ηθοποιός και σκηνοθέτης ανεβάζει «Ο δρόμος περνά από μέσα» στο Θέατρο Τζένη Καρέζη

Σ’ ένα νεοκλασικό αρχοντικό που καταρρέει, ζει ο ξεπεσμένος μεγαλοαστός και η αφοσιωμένη οικονόμος του. Εκεί καταφθάνει εξ Ευρώπης και ο τεχνοκράτης ανιψιός και κληρονόμος.

Ξαφνικά εισβάλλει ένας πολυμήχανος λαϊκός επιχειρηματίας μαζί με την όμορφη γυναίκα του, προάγγελοι μιας αναπότρεπτης κατεδάφισης. Με «κράχτη» τις πραγματικές αντίκες και την ιστορία του σπιτιού, θα πουλάνε πλαστογραφημένα έπιπλα πατιναρισμένα με ψεύτικες ιστορίες που μαγεύουν πάντα τους νεόπλουτους. Το σχέδιο μπαίνει σε εφαρμογή και αποδίδει. Ο σκόρος όμως κατατρώει τις αντίκες… Το τραγούδι της φθοράς κυριαρχεί παντού.

Η άγνοια της ιστορίας αποτελεί «ύβριν». Η καταιγίδα έρχεται και θα ανατρέψει τα πάντα.

Το πιο ώριμο και κατασταλαγμένο έργο του Καμπανέλλη, που έκανε πρεμιέρα το ’90 στο Θέατρο Πόλης της Μαριέττας Ριάλδη σε σκηνοθεσία του ίδιου του συγγραφέα, αναβιώνει στη σκηνή του θεάτρου Τζένη Καρέζη σε σκηνοθεσία του Κώστα Καζάκου, ο οποίος υπέγραφε και τη σκηνοθεσία του θρυλικού «Το μεγάλο μας τσίρκο» -του Ιάκωβου Καμπανέλλη κι αυτό- από τον θίασο Καζάκου – Καρέζη το 1973.

Η ταυτότητα της παράστασης:
Σκηνοθεσία: Κώστας Καζάκος
Σκηνικά – Κοστούμια: Κατερίνα Καμπανέλλη
Μουσική σύνθεση-Επιμέλεια: Αλέξανδρος Καζάκος

Παίζουν (κατά σειρά εμφάνισης): Γιώργος Κυρίτσης (Φάνης Ποριώτης), Γιώργος Δαμπάσης (Χάρης Αντωνάκος), Ηλιάνα Μαυρομάτη (Λίτσα), Άννα Γεραλή (Γλυκερία), Όμηρος Πουλάκης (Αντρέας Ποριώτης)

Ο Δρόμος Περνά από Μέσα, Θέατρο Τζένη Καρέζη, Ακαδημίας 3, Αθήνα.

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη 19:00, Πέμπτη, Παρασκευή 21:15, Σάββατο 18:30 και 21:15, Κυριακή 20:00, από 20 Οκτωβρίου.

Τιμές εισιτηρίων: Από 10 έως 18 ευρώ.

Προπώληση εισιτηρίων: Ticket services 12 ευρώ & στο ταμείο του θεάτρου, τηλ. 210 3625520, 210 3636144 & 2103644921.

www.newpost.gr 

Προβλήθηκε 135 φορές

Πέθανε ο Τζόνι Χαλιντέι

Ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της γαλλικής ροκ σκηνής, ο "Έλβις Πρίσλεϊ" της Γαλλίας, δεν είναι πια εδώ. Ο Τζόνι Χαλιντέι νικήθηκε από τον καρκίνο. Πέθανε σε ηλικία 74 ετών

''Η Χώρα με τους Παράξενους Ανθρώπους'' - Παιδικό Εργαστήρι Θεάτρου Δήμου Αγ. Δημητρίου

- Η ζωή του γινόταν κάθε μέρα όλο και πιο δύσκολη. Από τη δουλειά του τον έδιωξαν γιατί ήταν διαφορετικός. Από τα μαγαζιά τον έδιωχναν γιατί ήταν διαφορετικός. Οι φίλοι του έπαψαν να τον κάνουν παρέα γιατί ντρέπονταν που ήταν διαφορετικός. -