Του Θανάση Χειμωνά

Το 1996, μόλις ξεκαθάρισε πως η κρίση στα Ίμια δεν θα κατέληγε σε ελληνοτουρκικό πόλεμο, ο τότε πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης ευχαρίστησε τους Αμερικανούς από το βήμα της Βουλής για την διπλωματική τους δράση.

Εκείνο το «Ευχαριστώ την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών» προκάλεσε οργή σε πολύ κόσμο. Όχι μόνο σε ακροδεξιούς «υπερπατριώτες» που επιθυμούσαν πολεμική σύρραξη με την γείτονα χώρα, αλλά και σε Έλληνες αριστερούς που θεώρησαν όνειδος ένας σοσιαλιστής ηγέτης να «ξεπουλιέται» στους «Φονιάδες των λαών».

Είκοσι χρόνια μετά, οι περισσότεροι Έλληνες αριστεροί εκείνης της εποχής έχουν μεταλλαχθεί σε συριζαίους. Και, όποτε βρουν την ευκαιρία, εξακολουθούν να υπενθυμίζουν μετά βδελυγμίας εκείνη την «προδοσία» του Σημίτη.

Από χθες ωστόσο φαντάζουν ακόμα πιο γελοίοι.

Γιατί πρώτη φορά είδαμε ένα τόσο δουλοπρεπή, ηττημένο, ταπεινωμένο Έλληνα πρωθυπουργό όπως ήταν ο –εκλεκτός τους- Αλέξης Τσίπρας πλάι στον Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό οίκο. Από την κουβέντα του Πλανητάρχη για τα 2,4 δις που θα «ακουμπήσει» η ελληνική πλευρά για την αναβάθμιση των F-16 μέχρι την πανικόβλητη συγγνώμη του Τσίπρα για όσα είχε πει παλιότερα –και μάλιστα με την ανεκδιήγητη φράση: «ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζει την πολιτική (σ.σ ο αμερικανός πρόεδρος) είναι ορισμένες φορές διαβολικός, αλλά γίνεται για το καλό» (!) παρακολουθήσαμε τον εξευτελισμό ενός πάλαι ποτέ αριστερού που εξακολουθεί να ξεπουλάει τα πάντα (μεταφορικά και κυριολεκτικά) για να παραμείνει στα πράγματα.

Και προσοχή! Όλα αυτά δε συμβαίνουν παρέα στον Κένεντι, τον Ομπάμα ή έστω τον Κλίντον του 1996, αλλά δίπλα στον πιο συντηρητικό και σκοταδιστή πρόεδρο που γνώρισαν ποτέ οι ΗΠΑ. Έναν σεξιστή, φανατικό οπαδό της οπλοχρησίας. Ένα τύπο που για να κρατηθεί στην εξουσία στηρίζεται μέχρι και σε νεοναζί… Oh, wait! Κάτι μου θυμίζει αυτό…

Φυσικά, οι τεμενάδες του Τσίπρα αποθεώθηκαν από τους οπαδούς του. Το οργανωμένο διαδικτυακό συριζαίικο παρακράτος γέμισε τα σόσιαλ μίντια με meme που απεικόνιζαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη να έχει σκάσει από τη ζήλια του (!!!) ενώ η Αυγή κυκλοφόρησε με μια φωτογραφία των δύο ανδρών και τον τίτλο: «Στρατηγικοί εταίροι».

Έτσι θα πάει μέχρι τέλος. Ο «αριστερός» και αντιαμερικάνος ΣΥΡΙΖΑ καυχιέται πως ο ηγέτης του φωτογραφίζεται αγκαλιά με τον εκλεκτό της Κου Κλουξ Κλαν. Οι κάποτε πασιφιστές συριζαίοι καμαρώνουν για αγορές όπλων. Κάθε μέρα που περνάει ο Αλέξης και ο όχλος του θα μας υπενθυμίζουν πως, ναι, μπορούν να πέσουν και πιο χαμηλά.

Πηγή: liberal.gr 

Προβλήθηκε 844 φορές

25 λόγοι για να ψηφιστεί ξανά ο Γ. Χατζηδάκης την Κυριακή 15 Οκτ 2023 (Άρθρο γνώμης του Θάνου Κατσώνη - Ειδικού Συνεργάτη του Δημάρχου, 2019-2022)

Μετά από τέσσερα χρόνια συνεργασίας, παραθέτω τους 25 σοβαρότερους από τους λόγους, για τους οποίους, κατά την άποψή μου, πρέπει να επανεκλεγεί στην αναμέτρηση της Κυριακής 15 Οκτωβρίου 2023, ο Γιώργος Χατζηδάκης, ως Δήμαρχος Ηλιούπολης...