Στο δικό του ''τέμπο'' βαδίζει το υπουργείο Πολιτισμού σε ό,τι αφορά στην επένδυση στο Ελληνικό. Βάζει όρους που απειλούν να μπλοκάρουν τη διαδικασία στο σύνολό της.

Το υπουργείο Πολιτισμού φαίνεται ότι βάζει νέα τρικλοποδιά στην επένδυση στο Ελληνικό.

Με τους όρους που ενέκρινε το υπουργείο στο Σχέδιο Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης και της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του επενδυτή για το παλιό αεροδρόμιο εκτινάσσεται το ποσοστό των εκτάσεων όπου δεν μπορεί να γίνει εκμετάλλευση.

Ενώ στη Βουλή έχουν ψηφιστεί συγκεκριμένοι όροι και ενώ ο επενδυτής απαιτεί να μην υπάρξει μείωση άνω του 5% στην έκταση εκμετάλλευσης, το υπουργείο έρχεται να αφαιρέσει εκτάσεις.

Το υπουργείο ζητά να κηρυχθεί αρχαιολογικός χώρος 300 στρεμμάτων, να υπάρξει όριο στο ύψος δόμησης, να υπάρξει περίγραμμα στη δόμηση σε απόσταση τουλάχιστον 100 μέτρων από το παλιό κτήριο του πρώην αεροδρομίου και να γίνει αρχαιολογικό πάρκο το ακρωτήρι του Αγίου Κοσμά.

Οι όροι αυτοί αναμένεται να αφαιρέσουν επιπλέον έκταση από την επένδυση, γεγονός που απειλεί με γενική εμπλοκή.

www.newsit.gr 

Προβλήθηκε 677 φορές

Γλυφάδα: Είχε κακοποιήσει την 21χρονη και στο παρελθόν και είχε εμπλακεί σε τροχαίο με εγκατάλειψη μόλις την προηγούμενη ημέρα ο 29χρονος αυτόχειρας

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο 29χρονος από τη Γλυφάδα, που έδωσε τέλος στη ζωή του, αφότου αστυνομικοί τον έπιασαν επ’ αυτοφώρω σε περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας, ήταν σεσημασμένος για υποθέσεις κλοπών, ναρκωτικών αλλά και εμπλοκής σε τροχαίο με εγκατάλειψη.