Τά Πρασσεινάλογα!... του Στάθη (topontiki.gr)

Χαράς Ευαγγέλια 1. Μειώθηκε η ανεργία! Έπεσε η ρουφιάνα στο 20,6%! (τα στοιχεία είναι της ΕΛΣΤΑΤ και αφορούν στον φετινό Αύγουστο). Δεν έχει σημασία ότι ο Αύγουστος διακρίνεται για την αύξηση της εποχιακής απασχόλησης, σημασία έχει ότι η ανεργία μειώθηκε.

Μάλιστα για πρώτη φορά από το 2011 οι άνεργοι είναι λιγότεροι από 1.000.000! – έχουμε μόνον 984.483! Να τους χαιρόμαστε! Βεβαίως, όπως θα έλεγε ο Τσίπρας: αυτή η επιτυχία δεν μας εφησυχάζει, σύντροφοι! Έχουμε πολλά περισσότερα να κάνουμε! Σωστός! Πολλά περισσότερα ώστε πολύ περισσότεροι να δουλεύουν με 390 ευρώ ή 100 ευρώ, με αποτέλεσμα το τέρας της ανεργίας να νικηθεί από τις μάζες των ειλώτων.

Ζήτω και ωσαννά! Η ανεργία μειώνεται, η σκλαβιά αυξάνεται.

ΥΓ.: Επίσης πρέπει να σημειώσουμε ότι αυτή η είδηση για τη μείωση της ανεργίας δεν είναι φέικ (φακε) νιους, όπως είναι οι ειδήσεις για τις περικοπές, την υπερφορολόγηση, τους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις.

***

Χαράς Ευαγγέλια 2. Με τα λεφτά που δώσατε (σας έκλεψαν, σας υπεξαίρεσαν) για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, τώρα θα έχετε τη χαρά και την ευχαρίστηση να σας φάνε οι τράπεζες το σπίτι.

Δεν έχει σημασία αν είναι πρώτη κατοικία! Δεν προστατεύεται. Δεν έχει σημασία αν το σπιτάκι σας είναι φθηνούλι, θα σας το φάνε τελευταίο. Δεν έχει σημασία αν δεν είσθε κακοπληρωτής, όλοι απέναντι στον νόμο είμαστε ίσοι – από τον πρώτο κακοπληρωτή έως τον τελευταίο κακομοίρη. Άλλωστε, ήδη έχουν εκπλειστηριασθεί σπίτια φτωχών – γιατί να εξαιρεθούν οι υπόλοιποι; ισονομία δεν έχουμε; Και αν αυτή η λογική σάς οδηγήσει σε κάποιο εγκεφαλικό, no problem, τώρα όλοι όσους φτωχοποιούμε νοσηλεύονται δωρεάν.

***

Απόκρυφα Ευαγγέλια. Προσοχή! Έχουν εμφανισθεί τρολ στο διαδίκτυο που παριστάνουν τον Καρανίκα. Μας το καταγγέλλει ο δικός μας, ο ένας και μοναδικός Καρανίκας.

Προσοχή στις απομιμήσεις, προσοχή στις μαλακίες που γράφουν οι Καρανίκες - μαϊμούδες! Τις αυθεντικές μαλακίες τις γράφει μόνον ο αυθεντικός Καρανίκας. Ο ένας και μοναδικός, ο Καρανίκας του Τσίπρα. Του κ. Πολάκη. Του κ. Φίλη. Όσες διαφωνίες κι αν εκφράζουν οι 53+ (Καρανίκες), ο Καρανίκας ανήκει σε όλους μας, είναι εθνικό κεφάλαιο.

ΥΓ.: Εθνικό κεφάλαιο (κατατεθειμένο σε offshore). Πρόκειται για έναν κοινό τόπο στον οποίον συναντώμεθα όλοι. Και η κυρία Μαρέβα και η «Αυγή». Μόνον η μάνα των γεμιστών διαφέρει. Μαθαίνω ότι δαπανά από τις καταθέσεις της στο εξωτερικό, ώστε να προσφέρει στους εγχώριους αναξιοπαθούντες ίδιοις αναλώμασι – όλοι μαζί μπορούμε!

***

Τέλος, ο Σαρανταποδαρούσας Υπουργός, ο κ. Τσακαλώτος, υποχρεώνεται επ’ εσχάτοις από την Τρόικα (συριζιστί: θεσμοί) σε δύσκολους ελιγμούς. Για τους πλειστηριασμούς πάλι ο λόγος. Πρέπει να προχωρήσει γρήγορα η ηλεκτρονική εξαέρωση των κατοικιών.

Πρέπει να μπουζουριάζονται αυτεπαγγέλτως (και ει δυνατόν με ιδιώνυμο) οι πρώην σύντροφοι του Σαρανταποδαρούσα που προσπαθούν να σώσουν τα σπίτια του κοσμάκη. Κάτι τύποι γραφικοί και λαϊκιστές που χαλάνε την πιάτσα του real estate. Ξέρει απ’ αυτά ο Σαρανταποδαρούσας. Αφού ενσυνειδήτως αλάλιασε στους φόρους τους μικρομεσαίους, να μην τους ξεσπιτώσει κιόλας;

Θα ήταν πλήγμα για το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς του ανήθικου πλεονάσματος, να μην εξαχρειώνονται όλοι μαζί το ίδιο, εξαθλιώνοντας το ίδιο τους πάντες! Τους πάντες; Όχι ακριβώς!

Μέσα σε αυτούς τους «πάντες» υπάρχουν παλιά τζάκια, νέα τζάκια καθώς και όλες οι γνωστές σταθερές του έθνους – μην τα κάνουμε όλα ίσωμα! Συνταξιούχος είναι η Siemens για να της κόψεις τη σύνταξη;

Άνεργος είναι η Fraport για να μην της δώσεις τα αεροδρόμια; Επισκέπτης καθηγήτρια στο Πάντειο είναι η Cosco για να μην της παραχωρήσεις το λιμάνι; Πώς το έλεγε εκείνο το ωραίο ο Γιάννος; «Για τον σοσιαλισμό αγωνιζόμαστε κι εμείς, σύντροφοι»! Ε, αυτό… 

Προβλήθηκε 164 φορές

ΥΠΑΡΧΕΙ ΖΩΗ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ; (του Νίκου Καραβέλου)

«Στους περασμένους αιώνες, έλεγε κάποιος διανοητής, η βασική σκέψη του ανθρώπου ήταν αν υπάρχει ζωή μετά τον θάνατο. Στη σημερινή μας εποχή ο άνθρωπος αναρωτιέται αν υπάρχει ζωή πριν από τον θάνατο». (Ιάσων Ευαγγέλου, «Γλώσσα και Παιδεία)

Η μπόχα πίσω από τα σκουπίδια (Γ. Παπαδόπουλος- Τετράδης)

Εμείς ζούμε τα βουνά των σκουπιδιών που στοιβάζονται μπροστά στα σπίτια μας εδώ και μια βδομάδα, αλλά εσείς δεν ξέρετε ότι από τα 161 εκατ. ευρώ, που έχει διαθέσει η ΕΕ για τα έργα διαχείρισης των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Αττικής, έχουν εγκριθεί μόνο 4 εκατ.!

Με τις αναπροσαρμογές του ΕΝΦΙΑ μήπως τελικά μας θεωρούν κροίσους; (Κώστας Πουπάκης)

Μπορεί τα μάτια μας να είναι στραμμένα στην Εθνική ήττα για τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ μας με την εκχώρηση ονόματος, γλώσσας, ταυτότητας, αλλά δεν μπορούμε ταυτόχρονα να μην κοιτάμε και να μην ασχολούμαστε και με τα προβλήματα της καθημερινότητας, που δυστυχώς μας αγγίζουν όπως ο ΕΝΦΙΑ-που κάποιοι τάχα θα καταργούσαν-, με τις αναπροσαρμογές των αντικειμενικων αξιών και τις σοβαρές τους συνέπειες.