Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής στην χθεσινή του συνεδρίαση ενέκρινε κατά πλειοψηφία τη σύναψη και τους όρους σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Καισαριανής για την εκπόνηση της μελέτης με τίτλο: «ΜΕΛΕΤΕΣ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΣΚΟΠΕΥΤΗΡΙΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ».

Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται στις 190.000€.

Οι μελέτες που θα εκπονηθούν στηρίζονται στο ολοκληρωμένο σχέδιο παρέμβασης που με ομόφωνή του απόφαση από τον Σεπτέμβριο το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας έχει εγκρίνει.

Το σχέδιο αφορά εκτεταμένες και ουσιαστικές παρεμβάσεις σε όλη την έκταση του ιστορικού χώρου του «Πάρκου Ελευθερίας» για να είναι αντάξιο της Ιστορίας που κουβαλάει και των αναγκών του λαού μας.

Συγκεκριμένα το σχέδιο περιλαμβάνει παρεμβάσεις:

Α) Στο ιστορικό κέντρο «Χάραμα». Οι παρεμβάσεις στοχεύουν στη διατήρηση του αρχικού χαρακτήρα του και το μετατρέπουν σε ένα πολυχώρο που θα φιλοξενεί τις μουσικές δραστηριότητες της πόλης που αφορούν στο λαϊκό και ρεμπέτικο τραγούδι και τους παραδοσιακούς χορούς.

Το κτίριο θα διαμορφωθεί έτσι ώστε να είναι κατάλληλο για να πραγματοποιούνται διαλέξεις, εκδηλώσεις και παραστάσεις, να λειτουργεί Ωδείο εκμάθησης λαϊκών οργάνων, εκμάθηση παραδοσιακών χορών κα μαθήματα μπαλέτου, να δημιουργηθεί μικρός εκθεσιακός χώρος με αναφορές στο ρεμπέτικο τραγούδι, στούντιο ηχογραφήσεων, γραφεία και αναψυκτήριο που θα εξυπηρετεί όλο το πάρκο Σκοπευτηρίου.

Β) Στο κτίριο των πρώην γραφειακών χώρων. Διαμορφώνεται ως ένας χώρος πολιτιστικών δραστηριοτήτων, απευθυνόμενος κυρίως στους νέους της πόλης που θα περιλαμβάνει: τη Δημοτική Βιβλιοθήκη, χώρους αναγνωστηρίου και επιτραπέζιων παιχνιδιών για νέους και ενήλικες, ειδικά διαμορφωμένο χώρο βιβλιοθήκης και αναγνωστηρίου για παιδιά, τα εργαστήρια εικαστικών του πολιτιστικού κέντρου, υπαίθριο θέατρο στον εξωτερικό περίκλειστο χώρο.

Γ) Στους αθλητικού χώρους του Σκοπευτηρίου. Σκοπός η δημιουργία ενός κέντρου άθλησης των δημοτών εντός του πάρκου.

Διαμορφώνεται το Κ3 σε χώρο άθλησης με στίβο, επισκευάζονται τα γήπεδα μπάσκετ και τοποθετούνται υπαίθρια όργανα γυμναστικής ενηλίκων σε δύο σημεία.

Δ) Στην ηλεκτρομηχανολογική αναβάθμιση με την αντικατάσταση όλων των φωτιστικών σωμάτων και την αναβάθμιση των δικτύων φωτισμού με νέα σύγχρονης τεχνολογίας εξοικονόμησης ενέργειας, καθώς και ο εκσυγχρονισμός των συστημάτων άρδευσης του πάρκου και η επαναλειτουργία των καναλιών νερού.

Ε) Στην ανάπλαση και οργάνωση των χώρων στάθμευσης που βρίσκονται στα όρια του πάρκου.

ΣΤ) Στη σήμανση του πάρκου. Θα τοποθετηθούν πινακίδες σήμανσης του πάρκου με διαγράμματα θέσεων και διαδρομών αλλά και με σύντομες περιγραφές των σημαντικών σημείων του πάρκου του Σκοπευτηρίου.

Ζ) Στην περαιτέρω ανάδειξη των χώρων που περιβάλλουν το Μνημείο και το Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης, συνολικά των υφιστάμενων χώρων επίσκεψης.

Οι μόνοι που καταψήφισαν στο Περιφερειακό Συμβούλιο ήταν η Χρυσή Αυγή και ο Τζήμερος, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά το μίσος τους για ό,τι μπορεί να αναδείξει την ιστορία του λαϊκού κινήματος στην Ελλάδα, την πάλη του ενάντια στον φασισμό και στο σύστημα που τον γεννά, ενώ η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας απείχε από την ψηφοφορία.

Η Δημοτική Αρχή μαζί με τους Καισαριανιώτες θα συνεχίσει κάθε προσπάθεια για να προχωρήσουν όλα τα απαιτούμενα, ώστε να διαμορφωθεί το σύνολο του «Πάρκου Ελευθερίας» σε ένα χώρο όπου η ιστορική μνήμη θα συναντάται με τις σύγχρονες ανάγκες του λαού μας για μάθηση, άθληση, αναψυχή.

Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου 2017

https://kaisariani.gr 

Προβλήθηκε 147 φορές

«Πράσινο φως» από το ΣτΕ για την επένδυση στο Ελληνικό

Συνταγματικό και νόμιμο έκρινε το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την επένδυση στο Ελληνικό Αττικής, η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, με πρόεδρο τον Νικόλαο Σακελλαρίου και εισηγητή τον πάρεδρο Δημήτρη Βασιλειάδη, στην 111 σελίδων γνωμοδότησή της (29/2018).

Συνελήφθησαν δύο 26χρονοι ημεδαποί για ένοπλες ληστείες σε περίπτερα και κλοπές αυτοκινήτων.

Συνελήφθησαν έπειτα από συστηματικές έρευνες, στις 16-2-2018 στο Μοσχάτο, από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, δύο 26χρονοι ημεδαποί, για ένοπλες ληστείες σε περίπτερα και κλοπές αυτοκινήτων.

Ελληνικό:   Το Eurogroup εκβιάζει… (Πρωτοβουλία «Ένα Πάρκο για όλους στο Ελληνικό»)

Συνεδρίασε την περασμένη Δευτέρα το Eurogroup και αποφάσισε να μην εκταμιευτεί η επόμενη «δόση» του δανείου προς την χώρα μας, αν δεν εκπληρωθούν και τα δυο τελευταία «προαπαιτούμενα», που αφορούν την προώθηση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για τα σπίτια των οφειλετών δανειληπτών και την εκποίηση του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού.