Οι χώροι στάθμευσης για τα οχήματα ατόμων με αναπηρία είναι ένα σημαντικό στοιχείο στην αλυσίδα πρόσβασης γιατί παρέχει στους δικαιούχους την διευκόλυνση της άνετης στάθμευσης.

Η στάθμευση από μη δικαιούχους είναι παράνομη και στερεί το δικαίωμα της ισότιμης συμμετοχής των ΑμεΑ στη ζωή. Δυστυχώς, παντού υπάρχουν άνθρωποι που αδιαφορούν για την ηθική αξία και αγνοούν σκοπίμως τους συνανθρώπους με κινητικά προβλήματα.

Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένοι που τους βάζουν στη θέση τους με τον καλύτερο τρόπο.

Τρανό παράδειγμα το  video: What happens if you park in a disabled spot in Brazil. (εδώ)

Ο ασυνείδητος οδηγός παράτησε το αυτοκίνητό του πάνω στη θέση για ΑμεΑ. Όταν επέστρεψε όμως, το βρήκε γεμάτο γαλάζια χαρτάκια και τα γνωστά άσπρα αυτοκόλλητα.

Παρότι το πλήθος τον χλεύαζε και τον περιγελούσε, αυτός ζητούσε έξαλλος από τον αστυνομικό να βρει τους ενόχους και προσπαθούσε να βγάλει με μανία τα χαρτάκια. Τελικά, έφυγε με κατεβασμένο το κεφάλι υπό τα ειρωνικά χειροκρότηματα των παρευρισκομένων.

πηγή: www.zougla.gr 

Προβλήθηκε 671 φορές
Δ.ΥΠ.Α πρώην ΟΑΕΔ: ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΥΤΕ SITE ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ

Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΑΕΔ-τ ΟΕΕ-τ ΟΕΚ με ανακοίνωση του αναφέρεται στην ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ 33.790,00€ ΤΗΣ Δ.ΥΠ.Α ΣΕ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΥΤΕ SITE ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ

Ο καιρός την Πέμπτη 16.05.2024

ΑΤΤΙΚΗ - Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια όπου πιθανόν το μεσημέρι να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση από αργά το απόγευμα.