Ακόμα και σήμερα μπροστά σε απελπισμένους ή πνιγμένους πολίτες, συντελείται με ένα καλυμμένο λεξιλόγιο η γενοκτονία των φυσικών ρεμάτων της χώρας και της Αττικής με δήθεν αντιπλημμυρικά έργα που είναι στην αλήθεια πλημμυρικά, γιατί σχεδόν όλοι οι τεχνικοί επιστήμονες (ΕΥΔΑΠ, κ.α.), οι δήμαρχοι, οι περιφερειάρχες, οι υπουργοί αποκαλούν αντιπλημμυρικά έργα κατά 90% τις καταστροφές φυσικών ρεμάτων με κρατικά μπαζώματα, χτισίματα, εκτροπές, οχετοποίηση, οδοποίηση και οικοπεδοποίησή τους, στην πάγια τακτική όλων των κυβερνήσεων και των αντιπολιτεύσεων πολλών δεκαετιών, χρησιμοποιώντας γενικά και παραπλανητικά τους όρους ¨διευθέτηση ή ανάπλαση ή ανακατασκευή ή οριοθέτηση¨.

Φθάνει πια! Αυτή τη διγλωσσία που κοροϊδεύει και αποπροσανατολίζει τους πολίτες, τη ζούμε καθημερινά επί 17 χρόνια, εμείς που με την διαδημοτική ένωσή μας «ρέω φύση ζω» και μια ένωση νεαρών κατοίκων, έχουμε διασώσει το ρέμα της Πικροδάφνης (αρχ. Νήριον) στην φυσική του μορφή, κυρίως με δίκαιες αποφάσεις του ΣτΕ, αλλά και με τις αιματηρές οικονομίες και αμέτρητο χρόνο των φίλων του φυσικού ρέματος, γιατί στα ρέματα για πάντα αντιπλημμυρική είναι μόνο η φυσική μορφή.

Η κυρία Δούρου και όλοι οι άλλοι υπεύθυνοι, παράλληλα και εν μέσω του εθνικού τους πένθους(!), οφείλουν άμεσα να δώσουν σε εμάς, στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, και στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών κ. Ηλία Ζαγοραίο, τον κατάλογο των αντιπλημμυρικών έργων στην Αττική για τα οποία έχουν εξασφαλισθεί ήδη 508 εκατομμύρια ευρώ, όπως είπε χθες στην τηλεόραση ο αντιπεριφερειάρχης κ. Καραμέρος.

Εκτιμώ ότι μέσα σε αυτά, θα δούμε να ¨καρατομούνται¨ κατά το πλημμυρικότερον, τα ρέματα Ραφήνας, Πικροδάφνης, Τραχώνων, Εσχατιάς, και πολλά άλλα φυσικά ρέματα που είναι και Ιδιαιτέρου Περιβαλλοντικού Ενδιαφέροντος, αλλά και όσο φυσικό ρέμα έχει απομείνει από τα ρέματα Μάνδρας και των όμορων περιοχών, δεδομένης και της υστερόβουλης μανίας Δημάρχων και δημοτικών συμβουλίων κάθε ¨απόχρωσης¨ προς την φυσική μορφή των ρεμάτων.

Επειδή τα ρέματα δεν είναι φονικά αλλά φονικοί είναι οι κρατικοί – εργολαβικοί καταστροφείς τους, που εμμένουν να μην υιοθετούν το νόμιμο, το επιστημονικά και λογικά ορθό, αυτοί που δεν χρησιμοποιούν ποτέ – αποστρέφονται - τους όρους «φυσικό ρέμα - διαπλάτυνση ή αποκατάσταση ρέματος - αληθινή οριοθέτηση στα ιστορικά φυσικά του όρια», επιβάλλεται στους κυβερνώντες κάθε βαθμίδας, να αφήσουν επιτέλους τις ¨αντιπλημμυρικές κορώνες¨, που καλύπτουν την εγκληματική τους έλλειψη ενδιαφέροντος για την αντιπλημμυρική ασφάλεια και την ποιότητα ζωής των πολιτών, και να ξοδεύουν τα εκατομμύρια για την προστασία του πολίτη με την διατήρηση των φυσικών ρεμάτων, αφού προηγηθεί η αληθινή και νόμιμη οριοθέτηση τους στα ιστορικά φυσικά τους όρια με βάση το Σύνταγμα, την νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας και τον νόμο 4277/14, αλλά όχι με βάση τον αντισυνταγματικό και ρεματοκτόνο νόμο 4258/14.

Επειδή οι νόμοι επιβάλλουν να διαφυλαχθεί ως Ανεπανάληπτος Εθνικός Πόρος, ότι έχει απομείνει από το Πρωτογενές Φυσικορεματικό Αντιπλημμυρικό Δίκτυο της χώρας, επίσης να αποκατασταθούν κατά το δυνατόν οι ήδη καλυμμένες φυσικές κοίτες, να απαλλοτριωθούν επικίνδυνες ιδιοκτησίες με μετεγκατάσταση των ιδιοκτητών σε ασφαλείς κατοικίες, όπως εσπευσμένα κάνουν ήδη σε πολλές χώρες, μετά τις πρωτοφανείς πλημμύρες από την επιδείνωση των βροχών λόγω της κλιματικής αλλαγής. Να γίνουν αυτά προτεραία αξία-ανάγκη για τον πολίτη, πρωθυπουργό, περιφερειάρχη, δημοτικούς συμβούλους!

Την 15-11-17, που άρχισε να πνίγεται η χώρα, η Αττική, οι πολίτες και το βιός τους, εκδικάζοντο στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) δύο ακόμα προσφυγές μελών – διασωστών της ένωσής μας, που στρέφονται κατά 2 έργων – αποφάσεων των κ. Σγουρού – Δούρου - Βαλασσόπουλου και του Κράτους, που καταστρέφουν την φυσική μορφή του ρέματος Πικροδάφνης και ρέματος Τραχώνων, και θα προκαλούν πλημμύρες στο διηνεκές, και κατά του αντισυνταγματικού ρεματοκτόνου Ν. 4258/14 (ανεβλήθησαν για την 7-2-18).

Το ένα έργο είναι στην Ηλιούπολη, χωρίς άδεια – αυθαίρετο, και με ψευδή στοιχεία, για δυο αγωγούς (Σ2 & Σ3) που κάνουν μια αναιτιολόγητη Εκτροπή των όμβριων υδάτων της λεκάνης απορροής του ρέματος Τραχώνων, στο ρέμα Πικροδάφνης, στην γειτονική λεκάνη του , και έτσι θα πνίξουν τους πολίτες και τις περιουσίες στους δήμους Αγίου Δημητρίου (ΔΑΔ), Π. Φαλήρου, Αλίμου.

Το ΣτΕ με πρωτάκουστη στάση - αντιφατική προς την ιστορική στάση του και προς την φιλορεματική νομολογία του τ. Προέδρου του κ. Δεκλερή Μιχ. και πολλών άλλων δικαστών του - απέφυγε να κρίνει παράνομο αυτό το εγκληματικό έργο, που υπολείπονται μόνο 60 κρίσιμα μέτρα κατασκευής του για την εκ προμελέτης εγκληματική πλημμυρική λειτουργία του . Προανάκριση διενεργείται σχεδόν επί 2ετία (ΓΠ18/27-1-16) από την κ. Εισαγγελέα Περιβάλλοντος.

Το άλλο έργο το αποκαλούν ¨ Διευθέτηση ή Ανάπλαση ή Οριοθέτηση¨ μα πίσω από τις εύηχες λέξεις, η αλήθεια είναι – σύμφωνα και με μελέτη του καθηγητή ΕΜΠ κ. Λουπασάκη Κων. - ότι καταστρέφει τη φυσική μορφή του ρέματος στο σύνολο του μέχρι και την εκβολή του, παρόλο που η Πικροδάφνη είναι με τον Ν. 4277/14 ρέμα Α΄ Κατηγορίας και Υγρότοπος Β΄ Κατηγορίας.

Η κ. Ρένα Δούρου με τη Δύναμη Ζωής, μας παραπλάνησε και την εκλέξαμε ελπίζοντας να σώσει τουλάχιστον τα μη ελκυστικά για την Τρόϊκα ρέματα, αλλά απεδείχθη Δούρειος Ίππος για την αντιπλημμυρική μας ασφάλεια, το βιός μας , την ποιότητα ζωής μας, και για τα ρεματάκια μας. Παρόλα αυτά υπάρχουν κάποιοι που θέλουν πια να επιλέξουν άμεσα την επανόρθωση των πράξεών τους; Και άραγε, γνωρίζουν ένα πειστικό τρόπο επανόρθωσης;

Μάνος Θεοδωρακόπουλος Μ.Α.

Πτυχ. Master of Arts (Antioch Univ. Ohio, Springs, U.S.A.) Ψυχολoγία Ψυχοθεραπεία Συμβουλευτική – Πιστ. Κρανιοϊερή Θεραπεία (R. CSTAss. U.K.)

Συντονιστής : ρέω φύση ζω (ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ Π. ΦΑΛΗΡΟΥ, ΑΛΙΜΟΥ, ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΟΥ ΡΕΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΠΙΚΡΟΔΑΦΝΗΣ) https://www.facebook.com/reofisizo/

Ξάνθης 87, Άγιος Δημήτριος, Αττική, 17341
Τηλ .- Φαξ: 210 98 88 480, κιν.: 6974 65 56 38
e-mail : [email protected]

Προβλήθηκε 902 φορές

25 λόγοι για να ψηφιστεί ξανά ο Γ. Χατζηδάκης την Κυριακή 15 Οκτ 2023 (Άρθρο γνώμης του Θάνου Κατσώνη - Ειδικού Συνεργάτη του Δημάρχου, 2019-2022)

Μετά από τέσσερα χρόνια συνεργασίας, παραθέτω τους 25 σοβαρότερους από τους λόγους, για τους οποίους, κατά την άποψή μου, πρέπει να επανεκλεγεί στην αναμέτρηση της Κυριακής 15 Οκτωβρίου 2023, ο Γιώργος Χατζηδάκης, ως Δήμαρχος Ηλιούπολης...