Οι Δήμοι ξεκίνησαν την βοήθεια προς τους πληγέντες. Εμείς σαν Δήμος;

Στο επίσημο site του Δήμου (εδώ) δεν αναφέρεται  (μέχρι σήμερα 20.11.2017), κανένα Δελτίο Τύπου σχετικά με βοήθεια αλληλεγγύης (του Δήμου) προς τους πληγέντες της Δυτικής Αττικής. Θα υπάρξει;

Μέχρι τώρα οι μόνες γνωστές ενέργειες είναι από την  Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας Πυρόσβεσης Ηλιούπολης (εδώ) και από την Νέα Δημοκρατία (συμμετέχει και η Τ.Ο. Ηλιούπολης - εδώ)και του ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ <<ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΣ>> (εδώ).

Οι άλλοι Δήμοι μέχρι τώρα.

Δήμος Αγίου Δημητρίου.

Συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς της Δυτικής Αττικής, διοργανώνει η Κοινωνική Υπηρεσία και οι Σχολικές Επιτροπές του Δήμου Aγίου Δημητρίου.

Οι προσφορές αφορούν μόνο σε γάλα εβαπορέ, ντοματοπελτέ, λάδι, νερό και βρεφικές πάνες. Τα αγαθά θα συγκεντρώνονται καθημερινά, από τις 8:00 το πρωί έως τις 15:00, στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας στην οδό Δυρραχίου 11. Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο: 210 9752030.

(Aνακοίνωση του Συλλόγου γονέων 2ου Γυμνασίου Βούλας)

Σε αυτές τις στιγμές πρέπει να δείξουμε την αλληλεγγύη μας έμπρακτα.

Για το λόγο αυτό το ΔΣ αποφάσισε τα κάτωθι:

Συντασσόμαστε πίσω από την προσπάθεια του Δήμου μας για την συλλογή και αποστολή ειδών πρώτης ανάγκης στους πληγέντες της Δυτικής Αττικής. Υπενθυμίζεται ότι τα είδη που συλλέγονται είναι:
Είδη ρουχισμού: Κουβέρτες, μπουφάν, φόρμες, παπούτσια ενηλίκων και παιδικά σε καλή κατάσταση.
Είδη Τροφίμων: Στερεές τροφές άμεσα καταναλώσιμες (να μη θέλουν μαγείρεμα) νερά, γάλατα, παιδικά γάλατα, μπισκότα, χυμούς, σερβίτσια μίας χρήσεως.
Είδη Καθαριότητας: Απορρυπαντικά, είδη προσωπικής υγιεινής.

Κατόπιν συνεννόησης με τον Δήμο μας, δημιουργούμε σε συνεργασία με τον Πατέρα Σεραφείμ, τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά για την άμεση ανταπόκριση, σημείο συλλογής των παραπάνω ειδών στο Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου στο Πανόραμα.

Η συγκέντρωση των ειδών θα γίνεται από αύριο Δευτέρα 20/11 και κάθε ημέρα μέχρι και την Κυριακή 26/11 και ώρες 07:00-12:00 και 17:00-19:00. Όλα τα είδη που θα συγκεντρωθούν θα μεταφερθούν στο κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου.

Απευθύνουμε έκκληση σε όλους τους γονείς όχι μόνο του σχολείου μας αλλά και των υπολοίπων σχολείων του Πανοράματος, αλλά και σε όλους τους κατοίκους της περιοχής μας να συνεισφέρουν στην παραπάνω προσπάθεια. Ακόμη και ένα μικρό μπουκάλι νερό είναι υπερπολύτιμο σε αυτές τις στιγμές.

Προτείνουμε στους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων των σχολείων του Δήμου μας να αναλάβουν πρωτοβουλία, δημιουργώντας παρόμοια σημεία συλλογής στην περιοχή τους, ώστε να βοηθήσουμε όλοι μαζί αποτελεσματικότερα τον Δήμο μας στην πρωτοβουλία του.

Να γίνει προσπάθεια επικοινωνίας με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των Γυμνασίων των περιοχών που επλήγησαν ώστε να καταγραφούν πιθανές ανάγκες των μαθητών και να αναληφθεί παρόμοια πρωτοβουλία.

Ας κάνουμε όλοι μαζί πραγματικότητα το σύνθημα μίας παρόμοιας πρωτοβουλίας από ΜΜΕ: Κανένας μόνος-κανένας αβοήθητος.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ 2ΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΒΟΥΛΑΣ

Δήμος Βούλας Βάρης Βουλιαγμένης

Όλους τους πολίτες και φορείς της πόλης, τους επαγγελματίες, του συλλόγους γονέων, του εξωραϊστικούς, πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους και όλες τις φιλανθρωπικές οργανώσεις καλεί ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης να συμβάλουν στη δράση του Δήμου για την συλλογή και αποστολή ειδών πρώτης ανάγκης στους πληγέντες της Δυτικής Αττικής.

Η συγκέντρωση των ειδών θα ξεκινήσει από τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου στο κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου, (Οδός Ζεφύρου 2, Βούλα – Κτίριο Πνευματικής Εστίας) από τις 08.30 έως τις 15.30.

Δήμος Γλυφάδας

Τρόφιμα, φάρμακα, εμφιαλωμένα νερά και άλλα είδη συγκεντρώνει ο δήμος Γλυφάδας, στο ισόγειο του Δημαρχείου (Άλσους 15), μέχρι και την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου, για τους πληγέντες της δυτικής Αττικής και καλεί τους δημότες να προσφέρουν ότι μπορούν.

Δήμος Αλίμου

Ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης και η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αντίληψης Αναστασία Σιμητροπούλου, απευθύνουν κάλεσμα στους κατοίκους και συλλόγους του Δήμου Αλίμου για προσφορά βοήθειας προς τους πληγέντες κατοίκους της Δυτικής Αττικής, από τη θεομηνία της 15ης Νοεμβρίου 2017.

Κοινωνικό Παντοπωλείο Παλαιού Φαλήρου-Αγία Βαρβάρα

Σε λιγότερο από 40 ώρες υπό βροχή, στα τέσσερα σημεία συλλογής του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, συγκεντρώθηκαν από την ομάδα εθελοντών των κοινωνικών δομών περίπου 5 τόνοι βοήθειας, οι οποίοι μεταφέρθηκαν με οχήματα του Δήμου και παραδόθηκαν άμεσα στη Νέα Πέραμο στα σημεία συγκέντρωσης και διαλογή

Δήμος Ελληνικού - Αργυρούπολης.

Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση των κατοίκων του Ελληνικού και της Αργυρούπολης, στο κάλεσμα του Δήμου για βοήθεια στους πληγέντες της Μάνδρας. Περισσότεροι από 500 δημότες ανταποκρίθηκαν και προσέφεραν τρόφιμα και ρούχα.

 

Προβλήθηκε 936 φορές