Κατά της απλής αναλογικής δηλώνει ο Βασίλης Βαλασόπουλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Π». Ο δήμαρχος Ηλιούπολης υποστήριξε πως «Η λογική της αλλαγής του Εκλογικού Νόμου, πρέπει να ενταχθεί σ’ ένα συνολικό πρόγραμμα Μεταρρύθμισης της Τ.Α. Α΄& Β΄ βαθμού».

Συνέντευξη στον Γιώργο Λαιμό

Ερωτηθείς σχετικά με τον νέο υπό σύσταση φορέα της κεντροαριστεράς, ο κ. Βαλασόπουλος υποστήριξε ότι: «Η Κεντροαριστερά είναι ο χώρος που ενώνει όλες τις δυνάμεις που συμφωνούν με τις βαθιές αλλαγές, που χρειάζεται ο τόπος με κοινωνικό πρόσημο». Ενώ αναφερόμενος στην επένδυση του Ελληνικού, που αφορά άμεσα τον δήμο του τόνισε πως: «Αναγκαία είναι η κατασκευή της Αστικής Σήραγγας Ηλιούπολης, ώστε και να ολοκληρωθεί ο Περιφερειακός Δακτύλιος της Αθήνας, αλλά να φύγει από την πόλη μας η Αλίμου – Κατεχάκη που διχοτομεί την πόλη».

Ένα από τα βασικότερα ζητήματα της αυτοδιοίκησης είναι η αξιολόγηση. Ποια είναι η εκτίμηση σας για το μέτρο. Πιστεύετε ότι θα μπορούσε να λειτουργήσει θετικά, ώστε να εκσυγχρονιστεί το Δημόσιο. Εσείς ως δήμος στείλατε τα απαραίτητα στοιχεία στο αρμόδιο υπουργείο;

Θεωρούμε θετική την αξιολόγηση σε όλα τα πεδία της δημόσιας ζωής. Ειδικά για την Τ.Α. πρέπει να ξεκινήσει διάλογος με την Κυβέρνηση για την βελτίωση του Νόμου και να εφαρμοστεί άμεσα. Ο Δήμος μας ολοκλήρωσε την Αξιολόγηση όλων των υπαλλήλων που υπέβαλλαν αίτηση και βρίσκεται σε διάλογο με το Σωματείο Εργαζομένων για τους υπολοίπους.

Η κυβέρνηση προωθεί την αλλαγή του εκλογικού νόμου και στην αυτοδιοίκηση. Το σύστημα της απλής αναλογικής, θα βοηθούσε να υπάρξει κουλτούρα συνεργασιών μεταξύ των παρατάξεων όπως συμβαίνει σε κάποιες χώρες της Ευρώπης ή θα λειτουργούσε αρνητικά στη διακυβέρνηση ενός δήμου;

Είμαστε σαφώς κατά της απλής αναλογικής στους Δήμους. Η λογική της αλλαγής του Εκλογικού Νόμου, πρέπει να ενταχθεί σ’ ένα συνολικό πρόγραμμα Μεταρρύθμισης της Τ.Α. Α΄& Β΄ βαθμού. Να εφαρμοστεί σύστημα απλής αναλογικής με δυνατότητα της πλειοψηφίας να εφαρμόσει το πρόγραμμα με βάση το οποίο την εξέλεξε ο λαός.

Πώς πιστεύετε ότι λειτούργησε ο Καλλικράτης στην τοπική αυτοδιοίκηση και αν κατά τη γνώμη σας θα έπρεπε να ανοίξει πάλι το χωροταξικό θέμα;

Ο Καλλικράτης ήταν μια μεγάλη μεταρρύθμιση για την Τ.Α. Πρέπει να γίνουν αλλαγές που θα μειώνουν την Γραφειοκρατία και να αλλάξει το χωροταξικό μόνο στα μεγάλα νησιά, όπου υπάρχουν σημαντικές δυσκολίες διοίκησης και ανάπτυξης.

Η επένδυση του Ελληνικού είναι ένα ζήτημα που απασχολεί και το δικό σας Δήμο. Υπάρχει, πιστεύετε, εν τέλει η πολιτική βούληση να προχωρήσει αυτή η επένδυση; Πόσο θα βοηθούσε την ανάπτυξη του Δήμου σας αλλά και της ευρύτερης περιοχής η υλοποίησή της; Αλλά και ποια προβλήματα θα μπορούσε να δημιουργήσει στην περιοχή σας και πως θα μπορούσαν να λυθούν.

Η επένδυση του Ελληνικού είναι μεγάλη εθνική αναγκαιότητα. Πιστεύω ότι δυνάμεις μέσα στο Κυβερνών κόμμα αντιδρούν σ’ αυτήν για λόγους «οικολογικής ευαισθησίας», όμως η Κυβέρνηση θέλει την Επένδυση. Θα φέρει μεγάλες αλλαγές στο Δήμο μας και σ’ ολόκληρο το λεκανοπέδιο.

Αναγκαία είναι η κατασκευή της Αστικής Σήραγγας Ηλιούπολης, ώστε και να ολοκληρωθεί ο Περιφερειακός Δακτύλιος της Αθήνας, αλλά να φύγει από την πόλη μας η Αλίμου – Κατεχάκη που διχοτομεί την πόλη και αποτελεί την λαιμητόμο της περιοχής, αφού έχουμε θρηνήσει αρκετά θύματα.

Ποια έργα υποδομής βρίσκονται σε εξέλιξη στο δήμο Ηλιούπολης και ποια έχουν δρομολογηθεί;

Τα μεγάλη έργα υποδομής στο Δήμο που έχουν ξεκινήσει και υλοποιούνται ή βαίνουν προς υλοποίηση είναι :

• Ολοκληρώνεται η αντιπλημμυρική θωράκιση της Ηλιούπολης με δύο έργα ύψους 20εκ.€

• Προχωρούμε στην αποκατάσταση των βασικών οδικών αξόνων της πόλης με ασφαλτοστρώσεις και σε αντιολισθηρούς τάπητες και τσιμεντοστρώσεις στα δύσβατα οδικά σημεία της πόλης.

• Απεστάλη στο ΤΠΔ η μελέτη για τον σύγχρονο ηλεκτροφωτισμό της πόλης με λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας ύψους 3εκ€.

• Εγκαινιάζεται νέος σύγχρονος παιδικός σταθμός (με αυτόν οι παιδικοί σταθμοί της Ηλιούπολης γίνονται 8) και βρίσκεται σε διαδικασία ανάθεσης ένας ακόμα με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής.

• Ολοκληρώνονται και πιστοποιούνται οι 34 παιδικές χαρές της Ηλιούπολης.

• Αποκαταστάθηκαν και αναβαθμίστηκαν 32 πάρκα και άλση της πόλης.

• Προχωρούμε στην ανάπλαση όλων των πεζοδρομίων στους κεντρικούς άξονες της Ηλιούπολης.

• Επεκτείνουμε και ενισχύουμε το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

• Λειτουργούμε Δημοτικό Ωδείο, Ανοικτό Πανεπιστήμιο, Χειμερινό και Θερινό Κινηματογράφο.

• Έχουμε ολοκληρωμένο σύστημα ανακύκλωσης απορριμμάτων και βιολογικό καθαρισμό στον Σταθμό Μεταφόρτωσης του Δήμου μας.

• Προχωρούμε στην τοποθέτηση δύο μεγάλων πεζογεφυρών στην Περιφερειακή Υμηττού.

• Συνεχίζουμε τις αναπλάσεις στις πλατείες μας.

• Διαθέτουμε ολοκληρωμένο δίκτυο αθλητικών εγκαταστάσεων.

• Προχωρούμε σε ανάπλαση στο περιαστικό δάσος με τη δημιουργία Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Υμηττού.

• Διαθέτουμε υψηλού επιπέδου δομές στις πολιτιστικές δράσεις (υπαίθρια θέατρα, σύγχρονη βιβλιοθήκη και media lab, εκπαιδευτικές δράσεις, συναυλίες κτλ.)

• Έχουμε έναν Δήμο οικονομικά εύρωστο με πάνω από 5εκ€ πλεόνασμα , χωρίς να χρωστάει σε κανέναν.

Κατά το παρελθόν θητεύσατε στο Πολιτικό Γραφείο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, του Γιώργου Παπανδρέου. Ποια είναι η θέση σας σήμερα για τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, αλλά και τον νέο φορέα της κεντροαριστεράς;

Η Κεντροαριστερά είναι ο χώρος που ενώνει όλες τις δυνάμεις που συμφωνούν με τις βαθιές αλλαγές, που χρειάζεται ο τόπος με κοινωνικό πρόσημο. Σύντομα όλος αυτός ο κοινωνικός χώρος θα ενοποιηθεί με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, αφού αυτός επανέλθει σιγά – σιγά στην κανονικότητα. Υπάρχουν μόνο δύο μεγάλοι πόλοι στην Ελλάδα η Δεξιά και η Αριστερά. Ας ελπίσουμε ότι σύντομα ο χώρος της Αριστεράς θα αποκτήσει ενιαίο φορέας έκφρασης, γιατί είναι αναγκαίος για την Δημοκρατία και την Ανάπτυξη στη χώρα.

Επιθυμείτε να ζητήσετε από τους πολίτες του Δήμου σας άλλη μία θητεία, ώστε να συνεχίσετε το έργο σας;

Ο στόχος είναι να ολοκληρώσουμε το πρόγραμμα τα επόμενα δύο χρόνια που απομένουν μέχρι τις εκλογές και να προετοιμάσουμε το Δήμο για την είσοδό του στην νέα εποχή της Έξυπνης Πόλης – Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Ουδείς αναντικατάστατος. Είμαστε εδώ παρόντες και έτοιμοι για όλες τις εξελίξεις που απαιτούν νέες ιδέες, πρόσωπα, όρεξη για δουλειά και προσφορά στο τόπο μας.

Πηγή: www.paraskhnio.gr (εδώ)

Προβλήθηκε 617 φορές

Mεταφορά του Αγάλματος του ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ στην πλατεία της 25ης Μαρτίου στην Ηλιούπολη

Ο χώρος στην πλατεία της 25ης Μαρτίου διαμορφώθηκε με συντονισμένες εργασίες για να υποδεχθεί το άγαλμα, τοποθετήθηκαν 2 κολώνες με Led για να φωτίζεται ο Εθνικός μας Ήρωας και να τιμάται όπως του αξίζει.