Στάση εργασίας, από τις 11.00 μέχρι τις 15.00, στις 23/11, και συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας, στις 12:00, προκήρυξε η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος.

Οι γιατροί απαιτούν επίσης μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με αξιοπρεπείς μισθούς και πλήρη εργασιακά και επιστημονικά δικαιώματα.

Από την πλευρά της η ΕΙΝΑΠ εξήγγειλε στάση εργασίας την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου, ώρα 11.00 π.μ. έως 3.00 μ.μ, καθώς και συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας στις 12.00 μ.μ. Ζητά την άμεση πληρωμή δεδουλευμένων των επικουρικών γιατρών και να μην απολυθεί κανένας επικουρικός γιατρός. Μετά την κινητοποίηση θα ακολουθήσει συνέλευση επικουρικών γιατρών στις 3.00 μ.μ στα γραφεία της ΕΙΝΑΠ.

Απεργιακές κινητοποιήσεις προγραμματίζει όμως και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου κατά των ελαστικών μορφών απασχόλησης.

Η ΠΟΕΔΗΝ καλεί τα μέλη της σε τετράωρη παναττική στάση εργασίας, από τις 11:00 το πρωί έως τις 15:00 μ.μ. και σε 24ωρη πανελλαδική απεργία για την υπόλοιπη Ελλάδα.

Επίσης, έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας την Πέμπτη στις 12:00 το μεσημέρι.

Η ΠΟΕΔΗΝ ζητά την άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων του προσωπικού που απασχολείται με ελαστικές μορφές εργασίας και την μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνου.

http://www.alfavita.gr 

Προβλήθηκε 648 φορές