Του Αλέξανδρου Ασωνίτη Συγγραφέα, συντονιστή της σχολής σεμιναρίων «Ανοιχτή Τέχνη», [email protected], www.anoixtitexni.gr

Οι προτεραιότητες και το ενδιαφέρον του πολιτικού κόσμου της χώρας τονίστηκαν με προκλητική έμφαση αυτήν την φορά: Οι εικοσιτρείς νεκροί στην Μάντρα ξεχάστηκαν ήδη, κι εκείνο που απασχολεί τα συνένοχα ΜΜΕ και τα κόμματα/ανώνυμες εταιρείες (θυμίζω ότι το ΚΚΕ αρνείται «επαναστατικώ δικαιώματι» έλεγχο στα οικονομικά του, στα χρήματα του ελληνικού λαού που το χρηματοδοτεί αναγκαστικά, δηλαδή) είναι η πώληση βλημάτων στην Σαουδική Αραβία, με όλο το δυσώδες παρασκήνιο. Επρόκειτο βέβαια για ένα σοβαρό θέμα εξωτερικής πολιτικής, και είδατε με τι επιπολαιότητα το χειρίστηκαν.

Αλλά στην Μάνδρα, με το αρχαίο όνομα, το μέλλον ξεκίνησε, όπως λέει ακόμη και σήμερα το σύνθημα στα τοπικά γραφεία του Σύριζα. Το είδαν και το γεύτηκαν οι κάτοικοι της Μάνδρας κι όσοι έτυχε να περνούν από εκεί πριν δυό βδομάδες. Κι ενώ θα περίμενε κάποιος ότι η παντελώς αναίτια απώλεια τόσων ζωών και η φοβερή καταστροφή μιας πόλης δίπλα από την Αθήνα θα συγκινούσε, τουλάχιστον, την πολιτική τάξη, εκείνη έδειξε πάλι το ήθος, την ανθρωπιά της, την αγωνία της για την πατρίδα και τους Έλληνες.

Γελοία και χυδαία μικροπολιτική συζήτηση για τα βλήματα στην Σαουδαραβία, χωρίς καν να κρατήσουν ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των θυμάτων που χάθηκαν απο τις παραλείψεις των τριών κομμάτων εξουσίας, και όχι συζήτηση για τους λόγους που θρηνήσαμε τόσους νεκρούς και τραυματίες και την καταστροφή μιας πολής. Δεν ενέχεται ούτε η κλιματική αλλαγή ούτε τα φυσικά φαινόμενα, δεν επρόκειτο για έκρηξη ηφαιστείου ούτε για σεισμό.

Νεροποντή μεγάλη που φούσκωσε τους χειμάρρους που είχαν φράξει παράνομα, όλοι οι αρμόδιοι το ήξεραν, κανείς δεν έλαβε κανένα μέτρο.

Ευκαιρία να δούμε πόσες σχετικές ερωτήσεις έχουν κάνει στην Βουλή οι βουλευτές της Αττικής από το 1974, τι αιτήματα έχει υποβάλλει η αυτοδιοίκηση, τις αντιδράσεις των υπουργείων και της νομαρχίας/περιφέρειας, πόσο επέμειναν οι βουλευτές στις, τυχόν, ερωτήσεις της, κλπ.

Ευκαιρία και για ένα κακόγουστο σόου, που κάποιοι έδωσαν καινούργιες νιτζεράδες σε έξι συμπαθείς Πακιστανούς που πήγαν να βοηθήσουν, και μετά τους κάλεσε στο γραφείο του ο Κουρουπλής. Υπάγεται στην αρμοδιότητα του υπουργείου του; Νομιζει ότι ξεχάσαμε την συμπεριφορά του στο θέμα της πετραιοκηλίδας που θα καθάριζε σε είκοσι μέρες;

Αυτοί είναι οι πολιτικοί μας και τα κερδοφόρα κόμματα εταιρείες: Δεν ενδιαφέρονται για τίποτε άλλο εκτός από το προσωπικό και κομματικό τους συμφέρον.

Σίγουρα αδικούμε κάποιους και ζητάμε συγγνώμη, ωστόσο αδικούν κι οι ίδιοι τον εαυτό τους με το να τα ανέχονται. Και το νέο κόμμα-εταιρεία στην θέση του κόμματος που έφερε το μνημόνιο, του Πασόκ, τι επιδιώκει; Να σβησθούν τα εκατομμύρια οφειλές του Πασόκ στο κράτος; Πότε θα πληρώσουν το Πασόκ κι η Νέα Δημοκρατία τα χρέη τους, πάνω από 500 εκατομμύρια και τα δύο, νομίζω, στο κράτος;

Και για να μην υπάρχουν αμφιβολίες για τον εξευτελισμό τους και το πώς τους βλέπουν και τους αντιμετωπίζουν Ευρωπαίοι και μη, σήμερα ή αύριο στο Ευρωκοινοβούλιο γίνεται συζήτηση για την Μάνδρα.

Στο Ευρωκοινοβούλιο, όχι στην Βουλή των Ελλήνων. Περιφρονήστε τους, όλους. Για το πολύκλαυστο «ήθος» της Αριστεράς, της ηγεσίας της Αριστεράς, στο επόμενο.

ΥΓ: Μόλις διάβασα ότι σήμερα πήγε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Μάνδρα, αφού πρώτα έλυσε το θέμα με την οφ-σορ της πολύπλαγκτης συζύγου του και τους οικείους ή μη μεσάζοντες των βλημάτων. Περιφρονήστε τους.

www.presspublica.gr 

Προβλήθηκε 573 φορές

25 λόγοι για να ψηφιστεί ξανά ο Γ. Χατζηδάκης την Κυριακή 15 Οκτ 2023 (Άρθρο γνώμης του Θάνου Κατσώνη - Ειδικού Συνεργάτη του Δημάρχου, 2019-2022)

Μετά από τέσσερα χρόνια συνεργασίας, παραθέτω τους 25 σοβαρότερους από τους λόγους, για τους οποίους, κατά την άποψή μου, πρέπει να επανεκλεγεί στην αναμέτρηση της Κυριακής 15 Οκτωβρίου 2023, ο Γιώργος Χατζηδάκης, ως Δήμαρχος Ηλιούπολης...