Τά Πρασσεινάλογα!... του Στάθη (www.topontiki.gr)

«Απροστάτευτη η πρώτη κατοικία». Μπα! Fake news! «Έρχεται θύελλα πλειστηριασμών». Fake news. «Τσιμουδιά (σ.σ.: κυβερνητική) για τα κόκκινα δάνεια». Να δω τι άλλο θα σκαρφισθούν οι δημοσιογράφοι που θέλουν το κακό της κυβέρνησης. «Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ απαιτούν να νομοθετηθεί η προστασία της πρώτης κατοικίας». Τι μου λες!; απροστάτευτη ήταν ώς τώρα; Fake news έλεγαν ώς τώρα ο κ. Τζανακόπουλος και ο κ. Κοντονής;

Όμως, μη φοβάσθε! την τελευταία στιγμή θα εμφανισθεί ως από μηχανής θεός ο Τσίπρας (αυτήν τη φορά με τη μορφή θεάς Εστίας) και θα δώσει λύση στο πρόβλημα. Τι; δεν αφήνει η Τρόικα; Μα ποιος κυβερνάει αυτόν τον τόπο; η πρώτη φορά αντιλαϊκή Αριστερά ή Αυτοί τους οποίους Προσκύνησε;

Απροπό προσέτι κι επιπλέον η Τρόικα αποφάσισε και διέταξε να ελεγχθούν οι λογαριασμοί όσων έχουν προσφύγει στον νόμο Κατσέλη (και, κλαπ κλαπ παλαμάκια Σταθάκη). Fake news θα είναι! Είναι ποτέ δυνατόν όσοι κατέφυγαν στην προστασία των ντον Κορλεόνε της Ασίζης, να έχουν καταστεί δουλοπάροικοι;

Πλην όμως όλα αυτά είναι τρίχες. Αφορούν έξι-εφτά εκατομμύρια Έλληνες. Το ουσιώδες είναι ότι έρχονται τα καζίνα. Στο Ελληνικό (μάλιστα στον αρχαιολογικό χώρο, εκεί που το προγονικό έπαιζε κότσια και παπά), στη Μύκονο, στη Σαντορίνη και στην Κρήτη. Πρώτη φορά (η) Αριστερά γκρουπιέρης.

Ουδέν κακόν αμιγές καλού. Θα ’ρθουν ακόμα πιο κοντά οι Συριζανέλ. Θα ρίχνει τις μπιλιές του ο Πάνος, θα μας τις αναλύει μαρξιστικώς - πτωχοπροδρομικώς ο Καρανίκας! (Σημείωση συντάκτη: ορισμένοι έως τώρα νομίζαμε ότι ο Καρανίκας ήταν ένας φτωχοδιάβολος που βόλεψε κάπου ο Τσίπρας, να τη βγάζει κι αυτός με ένα κάποιο «μέρισμα» από τον κορβανά της εξουσίας. Λάθος. Αυτό το πράγμα που βρίζει ασυστόλως, κομπορρημονεί και κάνει επίδειξη βαθιάς αμάθειας, ανήκει στον σκληρό πυρήνα του κατιμά που κάνει σήμερα κουμάντο στον ΣΥΡΙΖΑ).

Του κατιμά που έχει μετατρέψει τις καλύτερες παραδόσεις της Αριστεράς σε κουρέλια. Όπως εις όσα αφορούν τη σχέση της πολιτικής με τον Τύπο. Υπολανθάνουσες αυταρχικές τάσεις που πάντα ταλάνιζαν όλες τις εκδοχές της Αριστεράς, έχουν βγει τώρα στον αφρό και κάνουν μεγάλη ζημιά στον λαό. Το τελευταίο κατόρθωμα του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτόν τον τομέα είναι η ταύτιση των δημοσιογράφων με τους ιδιοκτήτες των ΜΜΕ.

Αντί η Αριστερά να υποστηρίζει το αντίθετο, ότι δηλαδή το ελεύθερο φρόνημα ακόμα και στις πιο αντίξοες συνθήκες βρίσκει τον τρόπο να εκφράζεται, η Αριστερά του κ. Πολάκη ταυτίζει τη δημοσιογραφία με την παθολογία της.

Το πρόβλημα δεν είναι ότι τα «βοθροκάναλα» δίνουν εν τέλει τον λόγο και στον κ. Πολάκη, το πρόβλημα είναι ότι για τον κάθε Πολάκη (ή Τσίπρα) ο κάθε δημοσιογράφος ταυτίζεται με το «βοθροκάναλο» και η κάθε ελεύθερη φωνή πιστώνεται στο αφεντικό της.

Η γενίκευση (λόγου χάριν: όλοι οι δημοσιογράφοι τα παίρνουν) είναι η αρχή του φασισμού. Και δεν είναι καθόλου καλύτερη η ταύτιση των εργαζόμενων στον Τύπο με τα αφεντικά. Λόγου χάριν: «αυτός δουλεύει στα ‘‘ΝΕΑ’’, άρα είναι άνθρωπος του Μαρινάκη». Δημοσιογράφοι - όργανα των αφεντικών (αλλά και των κομμάτων και των εταιρειών) υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν σε όλα τα ΜΜΕ. Από πότε όμως η Αριστερά μπορεί να ταυτίζει μαζί τους κι εκείνους που προσπαθούν να κάνουν καλά τη δουλειά τους;

Η κυβέρνηση δημιουργεί με κάτι τέτοια ένα νοσηρό κλίμα το οποίο επιπροσθέτως ενισχύεται αγρίως από τα τρολ που λυμαίνονται το διαδίκτυο. Πληρωμένα όντα (και του ΣΥΡΙΖΑ και της Ν.Δ.) που κατεβάζουν το επίπεδο της πολιτικής ζωής και του δημόσιου λόγου στο οπαδικό πλαίσιο, όπου μπορούν να ανθήσουν η πόλωση, η αποκολοκύνθωση, η τυραννίδα.

Ή μήπως αυτό επιδιώκεται; 

Προβλήθηκε 121 φορές

Ανοχύρωτη χώρα (του Στάθη)

Τριάντα χρόνια τη βγάλαμε θητεία στα φυλάκια. Στην άκρη της καλλιεργημένης γης, στις παρυφές της στέπας. Τριάντα χρόνια περιμέναμε τους βαρβάρους κι εκείνοι δεν έρχονταν.

Οι ανακρίβειες του Αντιδημάρχου Οικονομικών του Δήμου Ηλιούπολης κ.Χατζηδάκη (του Κώστα Σεφτελή)

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηλιούπολης στις 26/4/2018, σε ερώτηση που υπέβαλα για την πορεία της προγραμματικής σύμβασης με το Τ.Ε.Ι. Κρήτης, στα πλαίσια του προγράμματος της κομποστοποίησης των κλαδιών, ανέφερα πως τον τελευταίο ενάμιση χρόνο ο Δήμος κατέβαλλε το ποσό των 200.000 €.

''Κάθε άνθρωπος είναι τόσο μικρός όσο ο φόβος που αισθάνεται και τόσο μεγάλος όσο ο εχθρός που επιλέγει.'' (Εντουάρντο Γκαλεάνο) του Σπύρου Τζόκα

Το άρθρο μου «ΝΗΑΡ ΗΣΤ: Μια ομάδα-μια ιστορία» στόχευε σε κάποιους, ίσως και προφανείς στόχους. Μάλλον δεν έγιναν κατανοητοί. Και είναι ίσως δύσκολο να γίνει από κάποιους που εδώ και χρόνια έχουν πάρει διαζύγιο από τη ζωντανή κοινωνία.Δεν θα ασχοληθώ.

Δήλωση Aρχιμανδρίτου Σεραφείμ Δημητρίου, με αφορμή την συζήτηση για την αποτέφρωση νεκρών.

Σήμερα 24 Μαΐου 2018, ημέρα Πέμπτη ώρα 16:30 στην ειδική αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου Ηλιουπόλεως «Κώστας Κονδύλης» σύμφωνα με τα άρθρα 65,67 και 69 του Ν. 3852/2010 θα γίνει συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με πρώτο θέμα, «Συζήτηση για την αποτέφρωση νεκρών»

Ο Χαρούλης (του Στάθη)

Ο Χάρρυ Κλυνν ανέβηκε στον Όλυμπο εν ζωή. Μετά θάνατον θα χρειασθούν τόμοι για να αναλυθούν το ταλέντο του, το έργο του, η προσωπικότητά του.