«Το ΔΩΡΟ», ένα βιβλίο - μαρτυρία για όσα πολέμησαν και κατέκτησαν δύο ψυχές, η Διώνη και η Κατερίνα.

Μια ιστορία δύναμης, της δύναμης που βρήκε η Διώνη να σηκώσει το κεφάλι και να παλέψει, να διεκδικήσει όλα όσα της στέρησαν απάνθρωπα.

Η πρώτη αυτοβιογραφία σκύλου θα παρουσιαστεί το ερχόμενο Σάββατο στο «Monk Grapes and Spirits» .

Ένα βιβλίο, που με τη δύναμη του μαγικού ρεαλισμού επιχειρεί να σας βάλει στη θέση ενός αδέσποτου σκύλου, στη διάβαση του από την κόλαση της καθημερινότητας μέχρι την τελική νίκη…

Οι εκδόσεις «WELL DONE M.EΠΕ» σας προσκαλούν στην επίσημη παρουσίαση του βιβλίου «Το Δώρο» της Κατερίνας Παπαποστόλου το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 6 μ.μ. στο Monk Grapes and Spirits που βρίσκεται στην οδό Καρόρη 4 στην Αθήνα.

Την εκδήλωση θα προλογίσουν:

ο Δρ. Χρήστος Καραγιάννης, Κτηνίατρος-Συμπεριφοριστής
Αλέξανδρος Μουσούρος, Κλινικός Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπευτής.

Για το βιβλίο «Το Δώρο», η πρώτη αυτοβιογραφία σκύλου στην Ελλάδα με τη δύναμη του μαγικού ρεαλισμού, θα μιλήσουν:

Διώνη και Κατερίνα Παπαποστόλου, Συγγραφείς
Βασίλης Γουλιέλμος, Εκδότης
Λιάνα Δενεζάκη, Συγγραφέας & Εικονογράφος
Αργυρώ Πιπίνη, Συγγραφέας
Ματίνα Λαμπροπούλου, Ζωγράφος
Θέμης Δημητρακόπουλος, Συγγραφέας & Πολιτικός Επιστήμονας
Μαρία Κερασόγλου, Πρόεδρος ΜΚΟ ΕΔΡΑ

Θα ακολουθήσει συζήτηση με τους ομιλητές την οποία θα συντονίζει ο δημοσιογράφος, Ηλίας Καραγιάννης. Η «παραμυθού» Εύη Γεροκώστα θα αφηγηθεί αποσπάσματα του βιβλίου.

Στο πανέμορφο ψηλοτάβανο παλιό και με arty στοιχεία ανακαινισμένο σπίτι του Monk Grapes and Spirits θα πραγματοποιηθεί παράλληλη εκδήλωση για παιδιά με θέμα «Βλέπω μέσα από τα μάτια ενός αδέσποτου: Βιωματικές δράσεις με τη Διώνη».

«Το Δώρο» είναι ένα βιβλίο για κάθε αδέσποτο σκύλο που πλέον έχει φωνή και δεν φοβάται να μιλήσει για όσα βιώνει. Ένα βιβλίο ενσυναίσθησης. Μια μαγική αλλά αληθινή ιστορία για τη δύναμη της αγάπης, της θέλησης και της καλοσύνης.

Όταν υπάρχει κάτι τόσο δυνατό να μας ενώνει δεν υπάρχει τίποτα μα τίποτα να μας χωρίζει! Και αυτό είναι ο αγώνας για τα δικαιώματα αυτών των τόσο βασανισμένων ψυχών.

Να γίνουμε η φωνή τους! Αυτό θέλει και η Διώνη!

Χορηγοί Επικοινωνίας είναι το περιοδικό «Κατοικίδια Εν Δράσει» και η ιστοσελίδα «Ιστορίες Αδέσποτων».

Το βιβλίο «Το Δώρο» μπορείτε να το αποκτήσετε με ηλεκτρονική παραγγελία από τα site www.welldone.com.gr & www.zwes.gr, από τα βιβλιοπωλεία Ιανός στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη και σε επιλεγμένα σημεία πώλησης σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα.

Μέρος των εσόδων του βιβλίου «Το Δώρο» θα διατίθεται στην φροντίδα αδέσποτων ζώων.

Το Βιβλίο

Ποια είναι η Διώνη;

Πού πάει και πού μας πάει;

Από το παλάτι των Ονείρων στο Δάσος των Ευχών και από κει στη μεγάλη πόλη. Ζωή σαν παραμύθι;

Όχι! Ζωή αληθινή. Ζωή σαν δώρο. Ζωή που είναι δώρο.

Δες μέσα από τα μάτια ενός αδέσποτου σκύλου. Τι βλέπεις; Τι νιώθεις; Αυτή είναι η ζωή τους. Μη γελιέσαι. Κόλαση. Όμως, πώς είναι να ξαναστέκεσαι στα πόδια σου; Ζώα που διδάσκουν, ένα βασίλειο που γκρεμίζεται, ένας σκύλος που ήρθε να μοιράσει αγάπη και να εκπληρώσει μια αρχαία προφητεία, μια νέα εποχή που μόλις ξεκινά.

Μια μαγική αλλά αληθινή ιστορία για τη δύναμη της αγάπης, της θέλησης και της καλοσύνης. Ένα βιβλίο αφιερωμένο σε όλους τους μικρούς αδέσποτους αγγέλους που χάνουν τη μάχη καθημερινά, αλλά και στους μικρούς ήρωες που στέκονται δίπλα τους ακλόνητοι, διασφαλίζοντάς τους το δικαίωμα στη ζωή.

Μια αληθινή μαρτυρία για όσα πολέμησαν και κατέκτησαν αυτές οι δύο ψυχές, η Διώνη και η Κατερίνα. Μια ιστορία δύναμης, της δύναμης που βρήκε η Διώνη να σηκώσει το κεφάλι και να παλέψει, να διεκδικήσει όλα όσα της στέρησαν απάνθρωπα, ο αγώνας της να κερδίσει την αγάπη των ανθρώπων, την οποία βρήκε στη «νεράιδα» της, την Κατερίνα.

Ένα μάθημα ζωής που η Κατερίνα θέλησε να μοιραστεί με όλους εμάς, για να πιστέψουμε πως μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα αν το θελήσουμε πραγματικά, μετατρέποντας το αρνητικό σε κάτι θετικό τόσο για μας όσο και γι’ αυτούς που βρίσκονται κοντά μας. Μπορούμε να είμαστε οδηγοί και πρωταγωνιστές στο ταξίδι της ζωής, κι όχι απλοί θεατές. Μπορούμε να αγωνιστούμε και στο τέλος να απολαύσουμε τη νίκη.

Η τυχερή μέσα στην ατυχία της Διώνη, η γεννημένη νικήτρια της ζωής, δείχνει δίχως να το ξέρει πόσο σημαντικό Δώρο είναι η ζωή, επισημαίνοντας ότι δεν είναι κάτι δεδομένο, αφού κάποιοι παλεύουν γι’ αυτήν!

Ας μην ξεχνάμε ότι οι δυσκολίες της ζωής για όσους δεν καταθέτουν τα «όπλα» θεωρούνται «μεταμφιεσμένες ευλογίες» για τα καλύτερα που έρχονται, αφού η πίστη αποτελεί το πρώτο βήμα για την επιτυχία.

Η συγγραφέας

H Κατερίνα Παπαποστόλου γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας. Σπούδασε στο Παιδαγωγικό τμήμα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ενώ κατά τη διάρκεια των σπουδών της φοίτησε σε πολλά καλλιτεχνικά και θεατρικά εργαστήρια, κάνοντας παράλληλα και πολλά σεμινάρια θεατρικού παιχνιδιού στην εκπαίδευση αλλά και αρκετά περιβαλλοντικά.

Έχει συμμετάσχει σε πανεπιστημιακά προγράμματα διαπολιτισμικής εκπαίδευσης, ενώ έκανε τη διπλωματική της πάνω στο θέμα της διαταραχής ελλειμματικής προσοχής.

Εργάστηκε στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Θεσσαλονίκης «Pinewood», στο Ελληνογαλλικό Κολλέγιο Δελασάλ της Θεσσαλονίκης, ενώ η διδασκαλική της πορεία στα δημόσια σχολεία ξεκίνησε από τα Χανιά και έπειτα στην Αστυπάλαια.

Στα Χανιά φοίτησε σε ιδιωτική σχολή Καλών Τεχνών και πήρε μέρος σε πολλές εκθέσεις κατασκευής μαριονεττών και κούκλων Θεάτρου, ενώ τότε ξεκίνησε και τα πρώτα εκπαιδευτικά περιβαλλοντικά προγράμματα στην τάξη της σχετικά με τη φιλοζωία τα οποία και συνεχίζει κάθε χρόνο μέχρι και σήμερα, έχοντας καταφέρει μάλιστα να εκπονήσει εκπαιδευτικό πρόγραμμα με σχεδόν καθημερινή παρουσία σκύλου στην τάξη αλλά και να συγγράψει και να σκηνοθετήσει παιδική θεατρική παράσταση όπου ο βασικός πρωταγωνιστής ήταν ένας σκύλος!

Από το 2008 και μέχρι σήμερα εργάζεται ως δασκάλα στο Δημοτικό Σχολείο Πλατάνου-Πρασινάδας του νομού Ημαθίας, όπου και αναλαμβάνει κάθε χρόνο τη συγγραφή και τη σκηνοθεσία της χριστουγεννιάτικης σχολικής θεατρικής παράστασης.

Έχει κάνει μεταπτυχιακό στη «Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων» του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου Πατρών, ενώ έχει συμμετάσχει παράλληλα σε πολλά εκπαιδευτικά σεμινάρια και ημερίδες πάνω στο θέμα αυτό. Έχει πλήρη γνώση ηλεκτρονικών υπολογιστών και γνωρίζει Αγγλικά, Γαλλικά, Ιταλικά και Ισπανικά, ενώ έκανε για 14 χρόνια πιάνο στο Μακεδονικό Ωδείο.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια θεατρολογίας και δράματος στην εκπαίδευση και αναρίθμητα άλλα που αφορούν την τέχνη της δημιουργίας και την κατασκευή χειροποίητων χρηστικών και μη αντικειμένων και ασχολείται με την κατασκευή χειροποίητων κοσμημάτων και κούκλων, παίρνοντας παράλληλα κατά καιρούς μέρος σε διαγωνισμούς και εκθέσεις.

Γνωρίζει την τέχνη της κεραμικής, ενώ παράλληλα δημιουργεί ερασιτεχνικά πλέον, λόγω έλλειψης χρόνου, μοναδικές νεραϊδόκουκλες.
 

Προβλήθηκε 680 φορές

''Μέλλοντος Αναδρομή 2074'' -  του Ιωάννη Γ. Καρρά

Το βιβλίο αυτό είναι μια ανθρωποκεντρική μυθοπλασία επιστημονικής φαντασίας, εξιστορεί ένα ταξίδι που ξεκίνησε στο μέλλον, που μας μεταφέρει μέσα από δύσκολες χρονικές διαδρομές, τεχνολογικές εξελίξεις και όχι μόνο, στη σημερινή εποχή.