Κυριακάτικο πρωινό. Σηκώνω τα σχισμένα λάβαρα και παίρνω μαζί τις εμμονές μου.

Παλιά συνήθεια, την ίδια πάντα μέρα. Στις 3 του Δεκέμβρη. Με βροχές, με κρύα και με χιόνια. Να στέκομαι στη μέση του Συντάγματος γονατιστός. Σαν τα κορίτσια της φωτογραφίας.

«Ζητείται μνήμη» γράφει με μαύρα γράμματα στο δικό μου το πανό. Και ελπίδα και ζωή, θα ήθελα να συμπληρώσω, αλλά για ευνόητους λόγους αποφεύγω να το γράψω.

Τριγύρω αδιάφοροι περαστικοί με προσπερνούνε, συνταξιούχοι, έμποροι, ταλαιπωρημένοι πρόσφυγες, ερωτευμένοι έφηβοι, μικροαπατεώνες και ασφαλώς νέοι ιστορικοί.

Κλείνω τα μάτια μου, σφίγγω τα δόντια μου και περιμένω.

Εδώ και χρόνια ονειρεύομαι μια διαδήλωση. Με το πανό μου από μπροστά και τα είκοσι οχτώ άθαφτα πτώματα να ακολουθούν με σκυμμένο το κεφάλι από πίσω.

Στο μεταξύ κάθομαι ακόμη γονατιστός και περιμένω. 

IPPARXOS

Προβλήθηκε 673 φορές

25 λόγοι για να ψηφιστεί ξανά ο Γ. Χατζηδάκης την Κυριακή 15 Οκτ 2023 (Άρθρο γνώμης του Θάνου Κατσώνη - Ειδικού Συνεργάτη του Δημάρχου, 2019-2022)

Μετά από τέσσερα χρόνια συνεργασίας, παραθέτω τους 25 σοβαρότερους από τους λόγους, για τους οποίους, κατά την άποψή μου, πρέπει να επανεκλεγεί στην αναμέτρηση της Κυριακής 15 Οκτωβρίου 2023, ο Γιώργος Χατζηδάκης, ως Δήμαρχος Ηλιούπολης...