Για δεύτερη χρονιά στον Δήμο Ηλιούπολης διοργανώνεται το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων.

Ένας θεσμός που στέφθηκε από μια πολύ μεγάλη επιτυχία τόσο σε συμμετοχή όσο και λειτουργικότητα και σχολιάστηκε θετικά από τον κόσμο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ως μια πρωτοπόρα δράση , παράδειγμα συμμετοχικής δημοκρατίας.

Οι μαθητές των Γυμνασίων της πόλης μας, γνώρισαν και αφομοίωσαν τον τρόπο και τη διαδικασία λήψης αποφάσεων από το κυρίαρχο συλλογικό όργανο του Δήμου ενώ παράλληλα εξοικειώθηκαν με τα βασικά του όργανα. Συνακόλουθα διαδραμάτισαν το ρόλο του δημοτικού συμβούλου της συμπολίτευσης , της αντιπολίτευσης και των εκπροσώπων της κοινωνίας των πολιτών συντάσσοντας εισηγήσεις και παρεμβάσεις πάνω σε 9 θεματικούς άξονες.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι πολλές από τις προτάσεις των νέων τέθηκαν σε εφαρμογή και άλλες αποτέλεσαν το έναυσμα για επεξεργασία από την Δημοτική αρχή, καθώς ο Δήμαρχος Βασίλης Βαλασόπουλος έθεσε πρώτη προτεραιότητα στις Υπηρεσίες του Δήμου, να ικανοποιηθούν στο μέγιστο δυνατό βαθμό οι παρατηρήσεις των νέων, έτσι ώστε αυτοί να κατανοήσουν τη δύναμη της μελετημένης και υπεύθυνης σκέψης στη συλλογική δράση.

Το 2ο Δημοτικό Συμβούλιο Νέων διοργανώνεται την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου στις 18:00 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ηλιούπολης σε δημόσια συνεδρίαση.

Ειδικότερα το Συμβούλιο θα έχει τρία θέματα βαρύνουσας σημασίας για τους νέους:
1. Ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Εκπαίδευση
2. Νέοι και Ανεργία- Προτάσεις και θέσεις για την αντιμετώπιση της Ανεργίας
3. Νεολαία -Ελεύθερος Χρόνος και Ενεργητική Ψυχαγωγία στην Τοπική Κοινωνία

Κάθε σχολείο θα διαδραματίσει το ρόλο της συμπολίτευσης , της αντιπολίτευσης και της κοινωνίας των πολιτών με τη συμμετοχή εννέα μαθητών της Γ΄ Γυμνασίου.

Το Δημοτικό Συμβούλιο θα μεταδοθεί και πάλι live streaming με ερμηνεία και στην νοηματική γλώσσα και τα πρακτικά με οπτικοακουστικό υλικό θα αναρτηθούν και πάλι στο site τους Δήμου Ηλιούπολης.

7/12/2017
Γραφείο Τύπου
Δήμου Ηλιούπολης

Προβλήθηκε 620 φορές

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στο ΔΗΜΟ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ :   ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ ''ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ''    ΑΠΕΙΛΕΣ και ΣΕΞΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ…

Τρείς μήνες ήταν αρκετοί ώστε η νέα δημοτική αρχή να δείξει τις προθέσεις της….και το πρόσωπο της. Με πρακτικές “παλιές” παρά το “νέο” που “ευαγγελίζονται”….. και λογικές “παλιοκομματικού” τύπου….όπως τα “δικά μας” παιδιά...και τα “άλλα”.

Mεταφορά του Αγάλματος του ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ στην πλατεία της 25ης Μαρτίου στην Ηλιούπολη

Ο χώρος στην πλατεία της 25ης Μαρτίου διαμορφώθηκε με συντονισμένες εργασίες για να υποδεχθεί το άγαλμα, τοποθετήθηκαν 2 κολώνες με Led για να φωτίζεται ο Εθνικός μας Ήρωας και να τιμάται όπως του αξίζει.