Τά Πρασσεινάλογα!... του Στάθη (www.topontiki.gr)

Πάμε χαλαρά. Όπως σε μια μέρα σχόλης. Ή ανεργίας. Ή αναγκαστικής αεργίας. Όπως όταν μπαίνεις στον καφενέ για έναν καφέ ή στην καφετέρια για κάτι που σου πάει πιο πολύ – συνήθως χωρίς εφημερίδα πια, δεν περισσεύουν κατ’ αυτάς ούτε τα δέοντα ψιλά.

Άλλωστε «φυλλάδες» εν πολλοίς, και πολλοί δημοσιογράφοι μέσα απ’ αυτές και τα υπόλοιπα ΜΜΕ βοήθησαν να σου ξεσχίσουν τη ζωή οι Δυνατοί. Μπαίνεις λοιπόν χαλαρά, πετάς και μια (καλη)μέρααα, και κοιτάζεις γύρω σου στην Πνύκα και στην Αγορά τον Μουζάλα τον Δικαστή. Του μυρίζουν για πραξικοπηματίες οι Τούρκοι ικέτες – γάτα ο Μουζάλας ο Δικαστής, δεν του ξεφεύγουν κάτι τέτοια.

Ο κ. Τσακαλώτος βρίσκει όπως πάντα και κάτι καλό στο κακό. Για να αντιμετωπίσουν τον απεργιοκτόνο νόμο οι εργαζόμενοι, σου λέει, έχουν τώρα την ευκαιρία να οργανωθούν καλύτερα! Πιο μαρξιστικό αυτό το κουτοπόνηρο σόφισμα και θα… λιποθυμήσει.

Ο κ. Νεφελούδης συγκρίνει το ΠΑΜΕ με τον Ρουβίκωνα και ο κυρ-Κοτζιάς συμψηφίζει την Εκκλησία με τη Χρυσή Αυγή.

Ένα μάτσο Ποκοπίκοι λες και απαγορεύεις στον εαυτό σου να μελαγχολήσει. Ο αγροίκος Πολάκης στολίζει την κυρία Βίκυ Σταμάτη με χαρακτηρισμούς που θα ζήλευε φασίστας ρατσιστής και κτηνάρας σεξιστής, αλλά η Γραμματεία Ισότητας Φύλων δεν βρίσκει κανέναν λόγο να μιλήσει επ’ αυτού – μάλλον για τις Υποκρίτριες του… Νότου, η κυρία Σταμάτη δεν είναι γυναίκα, ούτε υβριζόμενη.

Ένα μάτσο Ποκοπίκοι, λες και αισθάνεσαι κάπως πιο πικρόν τον καφέ. Απ’ το παράθυρο μπαίνουν αλαφροπετώντας εφημερίδες εξ Εσπερίας που σε οικτίρουν: Για την εύνοια του Ερντογάν, οι Έλληνες παίζουν παιχνίδια με την τύχη των Τούρκων αξιωματικών.

Ωπ! Πρόσεχε! Μην προσθέσεις στη μελαγχολία σου, που φαίνεται να έρχεται, σκέψεις για τους πλειστηριασμούς, τον διαμελισμό της ΔΕΗ και τα καζίνα, θα αρχίσει να κλαίει η Μπέτυ – το χοντραίνει ο «Spiegel»: «Βάζει τις φωνές ο Ερντογάν και ο Τσίπρας πάει πάσο» – δεν μπορεί! Fake news θα είναι…

Ο Τσίπρας! Το 2016 υποσχόταν στους Έλληνες ότι το 2017 θα βγούμε στις αγορές. «Καθαρά». Τώρα το υπόσχεται για τον Αύγουστο του 2018. Ψέματα λέει, έχει δεσμευτεί απέναντι στους δανειστές με νέα μέτρα έως το 2022 (ψηφισμένα), που δίνουν στην «έξοδο στις αγορές» το νόημα της εποπτείας. Το επισημαίνει και η «Handelsblatt» – πλην όμως Φράγκοι είναι αυτοί (και μάλιστα Γότθοι), ανθελληνικά fake news διαδίδουν.

Κι όμως, λέγοντας ψέματα ο Τσίπρας λέει την αλήθεια. Όντως η Ελλάδα γίνεται μια Γη της Επαγγελίας σε τιμή ευκαιρίας. Για τους Δυνατούς. Όσο για τους εργαζόμενους, την αλήθεια την είπε ο κ. Παππάς! Και οι αμοιβές τους έχουν ανέβει, μάλιστα 12,5% κατά την τριετία ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, και η ανεργία μειώνεται.

Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και στην Ιταλία. Η απασχόληση πλέον στη γείτονα είναι η υψηλότερη των τελευταίων πολλών ετών. Μόνον που πρόκειται για ελαστική εργασία, για «ευέλικτη» δουλοπαροικία, πρόκειται για έναν παράδεισο των «απασχολίσιμων».

Έτσι είναι, σύντροφοι! Για εκεί το πάει, όχι μόνον η Ελλάδα, αλλά όλη η Ευρώπη. Δουλειά, σαν να σου κάνουν χάρη, να φχαριστάς για το φαΐ της ημέρας και να σταυροκοπιέσαι μη σου ’ρθουν τα χειρότερα.

Αυτό είναι το μέλλον στο οποίο συγκλίνουν κοινωνίες και κοινωνίες, κράτη και προτεκτοράτα, άνθρωποι και ποντίκια. Αν και η Παγκόσμια Τράπεζα (εκεί που έχουν επικράτεια ο Μολώχ και ο Μαμωνάς) ανησυχεί. Η φρενήρης άνοδος των αξιών στα χρηματιστήρια (φούσκες στο τετράγωνο και φούσκες στον κύβο) θυμίζει έντονα την περίοδο πριν από το κραχ του 1929! Ωραία.

Παρ’ ότι άφρονες, βλέπουν την κρίση να ’ρχεται, αλλά τελείως παράφρονες την αφήνουν να εξελίσσεται. Όσο για εμάς, αν μέσα στην κρίση μάς βρει και άλλη κρίση, το ερώτημα πλέον θα είναι το ερώτημα της τροφής…  

Προβλήθηκε 581 φορές

25 λόγοι για να ψηφιστεί ξανά ο Γ. Χατζηδάκης την Κυριακή 15 Οκτ 2023 (Άρθρο γνώμης του Θάνου Κατσώνη - Ειδικού Συνεργάτη του Δημάρχου, 2019-2022)

Μετά από τέσσερα χρόνια συνεργασίας, παραθέτω τους 25 σοβαρότερους από τους λόγους, για τους οποίους, κατά την άποψή μου, πρέπει να επανεκλεγεί στην αναμέτρηση της Κυριακής 15 Οκτωβρίου 2023, ο Γιώργος Χατζηδάκης, ως Δήμαρχος Ηλιούπολης...

''ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ Η ΑΝΑΓΚΗ ΜΙΑΣ ΘΕΣΜΙΚΑ ΙΣΧΥΡΗΣ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ'' - Ιωαννέτα (Ιωάννα) Δημουλή (Υποψήφια Περιφ. Σύμβουλος Κεντρικού Τομέα  Με τον Υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής  Γιώργο Ιωακειμίδη)

Είναι πλέον πασιφανές ότι το ισχύον θεσμικό πλαίσιο που αφορά την Περιφέρεια, είναι ένα άκρως ασφυκτικό πλαίσιο και πλήρως στοχευμένο στην άμεση υποστήριξη και εφαρμογή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών της κεντρικής κυβέρνησης, που αφορούν την τοπική αυτοδιοίκηση.