Η δολοφονική επίθεση σημειώθηκε στη συμβολή των Λεωφόρου Αθηνών και Παπανδρέου, λίγο μετά τις 19.00 - Ο Βασίλης Στεφανάκος βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητό του - Δύο άτομα, που επέβαιναν σε μηχανή μεγάλου κυβισμού, τον γάζωσαν με καλάσνικοφ

Δολοφονήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (17.01.2018) ο Βασίλης Στεφανάκος. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, μόλις είχε φύγει από την μάντρα αυτοκινήτων που διατηρεί στο Χαϊδάρι.

Βρίσκοταν μέσα στο αυτοκίνητό του, μάρκας BMW, επί της Λεωφόρου Αθηνών, όταν δύο άτομα, που επέβαιναν σε μηχανή μεγάλου κυβισμού, τον γάζωσαν με καλάσνικοφ.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δράστες τον γάζωσαν, τη στιγμή που έβγαινε από το αυτοκίνητό του, καθώς το όχημα ήταν θωρακισμένο. Βασίλης Στεφανάκος

Ο Βασίλης Στεφανάκος είχε αποφυλακιστεί τον Αύγουστο του 2016. Είχε κατηγορηθεί από την αστυνομία και είχε εκτίσει ποινή φυκλάκισης για εκβιασμούς.

Είχε κατηγορηθεί ως ηθικός αυτουργός της δολοφονίας του αρχινονού Θέμη Καλαποθαράκου το 2000. Επίσης είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στην ομάδα των απαγωγέων του Περικλή Παναγόπουλου.

Είχε ανοιχτά μέτωπα, ωστόσο στο Χαϊδάρι, όπου γεννήθηκε, μεγάλωσε και διαμένει όλη η οικογένειά του, θεωρούσε πως ήταν ασφαλής και δεν έπαιρνε ιδιαίτερα μέτρα φύλαξης. Αυτό φαίνεται πως εκμεταλλεύτηκαν οι δράστες που τον δολοφόνησαν.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π. ΠΑΝΟΥ (www.newsit.gr) 

Προβλήθηκε 1159 φορές
Πέθανε ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης: Ποιο ήταν το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ γνωστό ως ''Ιταλός''

Ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης, μέλος της αντιστασιακής οργάνωσης ΠΑΚ που ίδρυσε το ΠΑΣΟΚ κατά της στρατιωτικής Χούντας, είχε γεννηθεί στην Αλεξανδρούπολη το 1951. Σπούδασε Πολιτικές και Οικονομικές Επιστήμες με μεταπτυχιακό στην Κοινωνιολογία.