Τά Πρασσεινάλογα!... του Στάθη (www.topontiki.gr)

Να το πάρουμε από την αρχή: Η κυβέρνηση έπρεπε να έχει καταργήσει τον κατάπτυστο Νόμο περί Ευθύνης Υπουργών. (Εμπνεύσεως – κατά την τρέχουσα μορφή του – Βενιζέλου. Γίγας ο Μπένυ! Τώρα ο ίδιος του ο νόμος του βγάζει τη γλώσσα! Γκροτέσκ αλλά συμπαθητικό γκροτέσκ, όταν το έξυπνο πουλί από τη μύτη πιάνεται).

Η κυβέρνηση θα έπρεπε λοιπόν να έχει καθαιρέσει τον Νόμο περί Ευθύνης Υπουργών. Ήταν στις άμεσες προεκλογικές εξαγγελίες της, πριν ο Τσίπρας αρχίσει να κάνει τον Νουρέγιεφ στις κωλοτούμπες. Επίσης κάτι τέτοιο δεν θα είχε δημοσιονομικό κόστος (αντιθέτως θα είχε τεράστιο δημοσιονομικό όφελος) και ανεκτίμητο ηθικό κέρδος, διότι το κοινό περί κάθαρσης αίσθημα θα έβρισκε επιτέλους το δίκιο του.

Φθηνές δικαιολογίες ότι η κατάργηση του εν λόγω νόμου προϋποθέτει τη Συνταγματική Αναθεώρηση σκοντάφτουν πάνω στην ισχύ των δύο τρίτων της Βουλής. Όμως αυτή την ισχύ ο Τσίπρας τη χρησιμοποίησε μόνον για να υπερψηφισθεί το Τρίτο Μνημόνιο νομιμοποιώντας έτσι τα δύο προηγούμενα, διότι ούτε το Μνημόνιο Παπανδρέου, ούτε το Μνημόνιο Σαμαρά είχαν υπερψηφισθεί από τα δύο τρίτα της Βουλής, πράγμα εκ των ων ουκ άνευ, διότι αυτά τα δύο Μνημόνια άλλαζαν το διεθνές status της χώρας και την υπήγαγαν υπό Καθεστώς Εντολής.

Ψιλά γράμματα, θα μου πείτε, για τον Τσίπρα, και η αθέτηση προεκλογικών εξαγγελιών, και η παραβίαση του Συντάγματος. Ο άνθρωπος που θα έσκιζε τα Μνημόνια δεν τσαλάκωσε καν τον Νόμο περί Ευθύνης Υπουργών. Τον άφησε κι αυτόν να επαφίεται στο… φιλότιμο των… Εταιρειών.

Πριν λοιπόν να μιλήσουμε για το σκάνδαλο Novartis (τον τρόπο δηλαδή με τον οποίον δουλεύουν όλες οι πολυεθνικές), να θυμηθούμε πάνω στις δάφνες τους αναπαύονται στα θυμαράκια περιώνυμα και δυσώνυμα σκάνδαλα, όπως του Χρηματιστηρίου, των υποβρυχίων και λοιπών εξοπλιστικών, της Siemens και άλλων πολλών.

Με τη Novartis η κυβέρνηση δεν ξεκίνησε καλά. Φαίνεται σαν η υπόθεση να είναι δομημένη σε σαθρές βάσεις – ας μην βιαζόμαστε, όμως, θα δείξει!

Πάντως όσα έχουν φανεί ώς τώρα, έχουν αποδείξει ότι ο κ. Πολάκης έχει την ικανότητα να χώνει τη μούρη του μέσα στις κουκούλες, ότι στο ωράριο του κ. Τζανακόπουλου περιλαμβάνεται κι ένα πρωινό εσπρεσάκι στρέτο στον ¶ρειο Πάγο καθώς και ότι ο κ. Κοντονής διαθέτει κρυστάλλινη σφαίρα που (προς τιμήν του) δεν χρησιμοποιεί για να σαρώνει στις φοροκληρώσεις του (κατά δήλωσίν του) κ. Τσαλακωμένου.

Όπως και να ’χει, ενώ στην αρχή φάνηκε ότι η κυβέρνηση (δηλαδή η κατά κύριον Παπαγγελόπουλο Δικαιοσύνη) βγαίνει διά του σκανδάλου Novartis στο τεραίν με γκολ από τα αποδυτήρια, κάνα δύο - τρία αυτογκολάκια της τα έχουν ήδη χώσει τα πουλέν της.

Ήδη η κυβέρνηση Καρανίκα φαίνεται να ανακρούει πρύμναν προς το σοβαρότερο (αν κάτι τέτοιο είναι εφικτό για εκείνους που νόμισαν ότι η απαγκίστρωση από το Σκοπιανό μπορεί να ’ναι μια εύκολη υπόθεση αντιπερισπασμού). Ως φαίνεται το πικρό ποτήρι (και) αυτής της υπόθεσης θα το πιούμε σταλιά - σταλιά κινέζικα, ήδη ο κ. Ζάεφ δεν βλέπει για ποιο λόγο θα πρέπει να αναθεωρηθεί το Σύνταγμα της FYROM.

Δεν πάμε καλά και προτείνω να μετοικήσωμεν όλοι στην ΕΡΤ εις αναζήτησιν νέας πατρίδας. Εκεί, στη χώρα ου μην αλλά και παράδεισον της ΕΡΤ όλα βαίνουν κατ’ ευχήν: η οικονομία, η κάθαρση, τα εθνικά λεγόμενα θέματα, η απασχόληση, οι μισθοί, τα ομόλογα, τα πάντα! Ούτε ο Πήτερ Παν στη Χώρα του Πουθενά, τέτοια ευτυχία!

Αλλά όχι μόνον στην ΕΡΤ, τα ίδια και στην «Αυγή»! Η οποία έγραφε προ ημερών διά της χειρός καλού (όντως) συναδέλφου ότι πλέον: «Η ελληνική Δεξιά για πρώτη φορά δεν εκπροσωπεί τη Δύση, αλλά ευνοεί τη ρωσική πολιτική»!!! Χαράς ευαγγέλια κοσμοϊστορικά και κάργα γεωστρατηγικά! Η ελληνική Δεξιά δεν εκπροσωπεί πια τη Δύση, την εκπροσωπεί ο ΣΥΡΙΖΑ!

Ο οποίος ΣΥΡΙΖΑ επιπροσθέτως εκπροσωπεί στη Δύση και την ελληνική Δεξιά! Ήτοι: μέσα πάμε καλά (ο ΣΥΡΙΖΑ εκπροσωπεί τη Δύση) κι έξω πάμε καλύτερα (ο ΣΥΡΙΖΑ εκπροσωπεί στη Δύση την ελληνική Δεξιά).

Μπερδεύομαι λίγο, αδέρφια, και ζαλίζομαι, ευτυχώς που απέκτησε κυβέρνηση η Γερμανία κι έχουμε πάλι μια κάποια σταθερότητα στην Ελλάδα. Εκτός κι αν κάνει πάλι καμιά μαλακία ο κ. Πολάκης…

e-mail: stathispontiki@gmail.com 

Προβλήθηκε 114 φορές

Ανοχύρωτη χώρα (του Στάθη)

Τριάντα χρόνια τη βγάλαμε θητεία στα φυλάκια. Στην άκρη της καλλιεργημένης γης, στις παρυφές της στέπας. Τριάντα χρόνια περιμέναμε τους βαρβάρους κι εκείνοι δεν έρχονταν.

Οι ανακρίβειες του Αντιδημάρχου Οικονομικών του Δήμου Ηλιούπολης κ.Χατζηδάκη (του Κώστα Σεφτελή)

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηλιούπολης στις 26/4/2018, σε ερώτηση που υπέβαλα για την πορεία της προγραμματικής σύμβασης με το Τ.Ε.Ι. Κρήτης, στα πλαίσια του προγράμματος της κομποστοποίησης των κλαδιών, ανέφερα πως τον τελευταίο ενάμιση χρόνο ο Δήμος κατέβαλλε το ποσό των 200.000 ¤.

''Κάθε άνθρωπος είναι τόσο μικρός όσο ο φόβος που αισθάνεται και τόσο μεγάλος όσο ο εχθρός που επιλέγει.'' (Εντουάρντο Γκαλεάνο) του Σπύρου Τζόκα

Το άρθρο μου «ΝΗΑΡ ΗΣΤ: Μια ομάδα-μια ιστορία» στόχευε σε κάποιους, ίσως και προφανείς στόχους. Μάλλον δεν έγιναν κατανοητοί. Και είναι ίσως δύσκολο να γίνει από κάποιους που εδώ και χρόνια έχουν πάρει διαζύγιο από τη ζωντανή κοινωνία.Δεν θα ασχοληθώ.

Δήλωση Aρχιμανδρίτου Σεραφείμ Δημητρίου, με αφορμή την συζήτηση για την αποτέφρωση νεκρών.

Σήμερα 24 Μαΐου 2018, ημέρα Πέμπτη ώρα 16:30 στην ειδική αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου Ηλιουπόλεως «Κώστας Κονδύλης» σύμφωνα με τα άρθρα 65,67 και 69 του Ν. 3852/2010 θα γίνει συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με πρώτο θέμα, «Συζήτηση για την αποτέφρωση νεκρών»

Ο Χαρούλης (του Στάθη)

Ο Χάρρυ Κλυνν ανέβηκε στον Όλυμπο εν ζωή. Μετά θάνατον θα χρειασθούν τόμοι για να αναλυθούν το ταλέντο του, το έργο του, η προσωπικότητά του.