Στη Γλυφάδα σήμερα! Μαζί με τον αγαπητό μου φίλο και δραστήριο Δήμαρχο Γιώργο Παπανικολάου, επισκεφθήκαμε τα αντιπλημμυρικά έργα στην Τερψιθέα και συζητήσαμε αναλυτικά στο Δημαρχείο για τα έργα και τις πρωτοβουλίες της Δημοτικής του Αρχής!

Πλαισιωμένος από μια εξαιρετική ομάδα συνεργατών και εκμεταλλευόμενος την μοναδική του εμπειρία σε ευρωπαϊκά και εθνικά χρηματοδοτικά πρωτόκολλα, ο Γιώργος με μικρά και μεγάλα έργα, αφήνει καθημερινά την σφραγίδα του σε κάθε γειτονιά της πόλης, και μεταμορφώνει μέσα από το σχέδιο του την Γλυφάδα σε μια πόλη που πραγματικά αξίζουν οι πολίτες της και η ιστορία της!

Ιδιαίτερο σημείο συζήτησης μας αποτέλεσε η πορεία των αντιπλημμυρικών έργων που διεκδίκησε ο Δήμος και που προχωράει η Περιφέρεια Αττικής (παρά τις μεγάλες καθυστερήσεις) στην ευρύτερη περιοχή της Τερψιθέας, έργα υψηλής σημαντικότητας που αναμένονται να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του έτους.

Παράλληλα, ο Δήμαρχος που παρουσίασε την εξαιρετική προμελέτη ενός σπουδαίου έργου που αφορά σε κυκλοφοριακές παρεμβάσεις στην περιοχή του Δημαρχείου και στη σύνδεση του οικιστικού ιστού και του εμπορικού κέντρου της πόλης με το παραλιακό μέτωπο! Ένα έργο φιλόδοξο και σημαντικό για την υπερτοπική ανάπτυξη , ένα έργο που έχει συμπεριληφθεί για χρηματοδότηση στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής και που επιβάλλεται η άμεση ολοκλήρωση των διαδικασιών για την χρηματοδότησή του μέσω της απαραίτητης Προγραμματικής Σύμβασης!

Τέλος συζητήσαμε με το Δήμαρχο και τους συνεργάτες του για την ανάγκη η Περιφέρεια Αττικής να σταματήσει να είναι ουραγός των εξελίξεων και να συνδράμει αποτελεσματικά και εμφατικά στο μείζον θέμα της ισόρροπης ανάπτυξης του παραλιακού μετώπου, της Αττικής παραλίας, ως μέρος αλλά και σε συνέχεια του μεγάλου πρότζεκτ της αξιοποίησης του Ελληνικού!

Συνεχίζουμε την προσπάθεια στις γειτονιές του Λεκανοπεδίου!
Η Αττική χρειάζεται όραμα, σχέδιο, εμπειρία και γνώσεις!
Η Αττική και οι πολίτες της απαιτούν συνεργασία, συνεννόηση και αποτέλεσμα!

Νίκος Χαρδαλιάς.

το διαβάσαμε εδώ 

Προβλήθηκε 2176 φορές