Η ηλεκτρονική σήμανση των κατοικίδιων ζώων από τους κηδεμόνες τους είναι πολύ σημαντική και μαζί με την υπεύθυνη κηδεμονία μπορεί να συμβάλλει στην εξάλειψη του δραματικού φαινομένου των αδέσποτων ζώων στους δρόμους των πόλεων.

Εξάλλου, σύμφωνα με το Άρθρο 5 του Ν. 4039/2012, όλοι οι ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς υποχρεούνται να μεριμνούν για την ηλεκτρονική σήμανση των κατοικίδιων ζώων τους.

Στο πλαίσιο αυτό, καλούνται οι κηδεμόνες δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς να προσκομίσουν στο Δήμο Αγίου Δημητρίου (Γραφείο Πρωτοκόλλου) αντίγραφο του πιστοποιητικού ηλεκτρονικής σήμανσης (τσιπάκι) του ζώου τους ή να το αποστείλουν ηλεκτρονικά στο κεντρικό e mail του Δήμου μας: [email protected]

Οι κηδεμόνες ζώων που δεν έχουν φροντίσει για την ηλεκτρονική σήμανση του ζώου τους παρακαλούνται να το κάνουν άμεσα με μια επίσκεψη στον κτηνίατρο τους. 

Πηγή: www.notia.gr

Προβλήθηκε 700 φορές

Γλυφάδα: Είχε κακοποιήσει την 21χρονη και στο παρελθόν και είχε εμπλακεί σε τροχαίο με εγκατάλειψη μόλις την προηγούμενη ημέρα ο 29χρονος αυτόχειρας

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο 29χρονος από τη Γλυφάδα, που έδωσε τέλος στη ζωή του, αφότου αστυνομικοί τον έπιασαν επ’ αυτοφώρω σε περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας, ήταν σεσημασμένος για υποθέσεις κλοπών, ναρκωτικών αλλά και εμπλοκής σε τροχαίο με εγκατάλειψη.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση αλληλέγγυα σε κάθε ανάγκη. Συνεργασία Δήμου Σπετσών και ΣΠΑΥ για την Υδροδότηση του νησιού

Ο Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης και ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού ανταποκρίθηκαν θετικά στο αίτημα του Δήμου Σπετσών προκειμένου να βοηθηθεί η υδροδότηση του νησιού.