Η Λαϊκή Συσπείρωση έθεσε προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας, που έγινε στις 15 Φλεβάρη 2018, το κρίσιμο ζήτημα των κατασχέσεων και των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών που ξεκινάμε και από τους δήμους το Μάη με βάση τις αποφάσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Στην εισήγησή τους οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του ΚΚΕ παρουσιάζοντας στοιχεία από τον Δήμο και καταγγέλλοντας την πολιτική της κυβέρνησης που βγάζει στην σέντρα της Εφορίας, την κατοικία και για μικροφειλές στο Δήμο.

Κάλεσαν την δημοτική αρχή, το Δημοτικό Συμβούλιο και κάθε αιρετό ξεχωριστά, να πάρουν θέση. Να πουν έως εδώ, με την κοροϊδία και το φοροκυνηγητό των λαϊκών νοικοκυριών, των ανέργων από τράπεζες, κράτος, δήμους.

Η Λαϊκή Συσπείρωση αναδείχνοντας ότι περίπου 800 νοικοκυριά χρεωστάνε στο δήμο μας πάνω από 500 ευρώ και με βάση τους νόμους περί ηλεκτρονικών κατασχέσεων, θα βρεθούν σε άμεσο κίνδυνο. Επέμεινε να παρθεί απόφαση πάνω σε δυο άξονες για το Δήμο μας.

Τη διαγραφή όλων των μικροοφειλών, για τα νοικοκυριά που αποδεδειγμένα δεν μπορούν και δεν έχουν να πληρώσουν, με ευθύνη και απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Συμβολικά το Δημοτικό Συμβούλιο να σηματοδοτήσει αυτή του την πολιτική πρόθεση, απαλλάσσοντας από μικροφειλές όλα τα νοικοκυριά που έχουν ήδη ενταχτεί στο ΚΕΑ.

Να απαιτήσει τώρα από την κυβέρνηση να άρει νομοθετικά την καταναγκαστική διαδικασία που εκβιάζει εργαζόμενους στο Δήμο και αιρετούς, να στέλνουν τον φτωχόκοσμο στη σέντρα της εφορίας και να σηκώνουν τα χέρια μπροστά στους μεγαλοκατέχοντες.

Στην συζήτηση παρενέβησαν σειρά από μαζικούς φορείς της πόλης, εργατών, ανέργων, αυτοαπασχολούμενων, εκπαιδευτικών, συνταξιούχων, που έκαναν καθαρό ότι το σύνθημα «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», «Καμιά κατάσχεση από κράτος και δήμους στο σπίτι του άνεργου, του φτωχού, του συνταξιούχου» είναι ένα από τα κύρια μέτωπα σύγκρουσης για το εργατικό λαϊκό κίνημα και δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια.

Η δημοτική αρχή του κ. Βαλασόπουλου αρκέστηκε σε γενικόλογες δηλώσεις, ότι δεν θα προχωρήσει σε κατάσχεση, χωρίς όμως να παίρνει ξεκάθαρη θέση πάνω στα παραπάνω αιτήματα που έθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση.

Και βέβαια από κοντά και το κυβερνητικό ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, στο Δημοτικό Συμβούλιο, που για μια ακόμη φορά θέλησε να μας πείσει, ότι τάχα η κυβέρνηση προασπίζει την λαϊκή κατοικία, ύμνησε το καθεστώς των δόσεων για αυτούς που χρωστάνε και ότι …δεν κινδυνεύει κανένα λαϊκό νοικοκυριό με κατάσχεση!!!

Δείτε εδώ: την Εισήγηση της Λαϊκής Συσπείρωσης 

Προβλήθηκε 1023 φορές

Mεταφορά του Αγάλματος του ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ στην πλατεία της 25ης Μαρτίου στην Ηλιούπολη

Ο χώρος στην πλατεία της 25ης Μαρτίου διαμορφώθηκε με συντονισμένες εργασίες για να υποδεχθεί το άγαλμα, τοποθετήθηκαν 2 κολώνες με Led για να φωτίζεται ο Εθνικός μας Ήρωας και να τιμάται όπως του αξίζει.