Καιρού επιτρέποντος, θα πάρουμε τα σνακ και τον χαρταετό και θα πάμε με τους αγαπημένους μας να τον πετάξουμε!

Για όσους δεν καταφέραμε να φύγουμε εκτός πόλης, έχουμε τις παρακάτω επιλογές.

Προφήτης Ηλίας, Ηλιούπολη

Πρόκειται για έναν ελεύθερο χώρο αναψυχής στις παρυφές του Υμηττού, με ένα μικρό ξωκλήσι, πάνω από την Ηλιούπολη. Γύρω του υπάρχει ένα δάσος από πεύκα, αν και απέχει λίγο από τα τελευταία σπίτια της πόλης.

Άλσος Συγγρού, Μαρούσι

Το άλσος Συγγρού είναι ένας πραγματικός παράδεισος στο Μαρούσι, αρκετά κοντά στο κέντρο της Αθήνας. Έχει μία κεντρική είσοδο στο ύψος του ΚΑΤ, αλλά και άλλες εισόδους περιμετρικά του. Καταλαµβάνει 950 στρέµµατα καλυµµένα κυρίως από πεύκα, αλλά και καλλιεργήσιμα φυτά και έχει χαραγμένα μονοπάτια για περιπάτους και ποδήλατο. Υπάρχουν όμως και σημεία που δεν έχουν δέντρα και ενδείκνυνται για το πέταγμα του χαρταετού.

Λόφος Φιλοπάππου

Είναι ένα από τα πιο παραδοσιακά, γραφικά και δημοφιλή σημεία για το πέταγμα του χαρταετού, ενώ στο σημείο αυτό διοργανώνονται και εκδηλώσεις από το Δήμο.

Μπαρουτάδικο, Αιγάλεω

Το Άλσος του Μπαρουτάδικου στο Αιγάλεω είναι ένα ιδιαίτερα ζωντανό σημείο για την περιοχή. Διαθέτει μικρά αναψυκτήρια και χώρους ανάπαυλας και αποτελεί κατάλληλο μέρος για το πέταγμα του χαρταετού την Καθαρά Δευτέρα.

Άλσος Βεΐκου, Γαλάτσι

Το Άλσος Βεΐκου είναι ένα καταπράσινο μέρος στην περιοχή του Γαλατσίου, με χώρους για χαλάρωση, καφέ και άθληση. Είναι γνωστό και για τα Κούλουμα που διοργανώνει ο Δήμος κάθε χρόνο την Καθαρά Δευτέρα και μαζεύει πλήθος κόσμου από όλη την Αθήνα για το πέταγμα χαρταετού.

Άλσος Εθνικής Τραπέζης, Φιλοθέη

Κάθε Καθαρά Δευτέρα, εδώ και πολλά χρόνια, ο Δήμος διοργανώνει στο Άλσος Εθνικής Τραπέζης, στη Φιλοθέη, γιορτή για τα κούλουμα, με παραδοσιακούς χορούς, νηστίσιμούς μεζέδες, αλλά και διαγωνισμό για τους καλύτερους χαρταετούς.

Ελληνικό

Στις αλάνες και στο Γήπεδο του Μπέιζμπολ, στην παλιά Αμερικάνικη Βάση, οικογένειες πετούν χαρταετό και στήνουν το γλέντι με κρασί, σαρακοστιανά, μουσική και χορό, ενώ διοργανώνεται γιορτή και από το Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης.

Ξύλινα, πάρκο του Άη Γιάννη, Καισαριανή

Το πάρκο του Άη Γιάννη, γνωστό και ως «Ξύλινα», στην Καισαριανή είναι ένα ακόμη μέρος σε απόσταση αναπνοής από το κέντρο της Αθήνας, όπου μπορείτε να πετάξετε τον χαρταετό σας και να γιορτάσετε την Καθαρά Δευτέρα. Εκτός από πολύ πράσινο και όμορφα μονοπάτια για περίπατο, στον χώρο υπάρχει επίσης παιδότοπος με κούνιες και άλλες κατασκευές για παιχνίδι και διασκέδαση, καθώς και αναψυκτήριο με υπαίθριο χώρο αλλά και χειμερινή αίθουσα.

Πάρκο στρατού, Γουδή

Πρόκειται για έναν κατάφυτο χώρο έκτασης 49 στρεμμάτων, που φιλοξενούσε άλλοτε το Στρατόπεδο «Γουδή», και σήμερα έχει διαμορφωθεί σε οργανωμένο χώρο αναψυχής και αθλοπαιδιών αποτελώντας σημαντική διέξοδο για τους κατοίκους της περιοχής αλλά και υπερτοπικά. Μπορείτε να γιορτάσετε τα κούλουμα και να πετάξετε τον χαρταετό σας σε πολλά σημεία του πάρκου.

http://www.alphafreepress.gr 

Προβλήθηκε 1491 φορές
Ο καιρός το Σάββατο 20 Απριλίου 2024

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ - Βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές στην κεντρική και βόρεια ηπειρωτική χώρα και το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο. Τα φαινόμενα μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες θα είναι ιδιαιτέρως έντονα και θα εμφανίσουν μεγαλύτερη επικινδυνότητα στις ακόλουθες περιοχές: Ανατολική Θεσσαλία, Σποράδες (κυρίως Σκιάθο και Σκόπελο), Νότια Πιερία, Βόρεια Εύβοια, νομό Φθιώτιδας (στα βόρεια), νησιά ανατολικού Αιγαίου (κυρίως Χίο και Λέσβο).

Συμβούλιο της Επικρατείας: Αλλαγή επωνύμου όταν ο πατέρας ''εξαφανίζεται''

Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε ότι η εγκατάλειψη των παιδιών και η έλλειψη ουσιαστικού δεσμού με τον γονέα, το επώνυμο του οποίου φέρουν, δικαιολογεί την αλλαγή του για ψυχολογικούς λόγους και την υιοθέτηση του επωνύμου της μητέρας