Τριβές στο εσωτερικό του ΑΣΕΠ προκαλεί η απόφαση να πριμοδοτηθεί η προϋπηρεσία εργαζομένων σε δήμους ενόψει του διαγωνισμού που αφορά σε θέσεις μονίμων στην καθαριότητα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής» έχει προκαλέσει κρίση εντός του προεδρείου του ΑΣΕΠ η προσπάθεια της κυβέρνησης να μεθοδεύσει τον αποκλεισμό από τον διαγωνισμό όσων δεν έχουν προϋπηρεσία σε δήμους.

Ύστερα από πιέσεις και ενώ ο διαγωνισμός βρίσκεται σε εξέλιξη, το προεδρείο του ΑΣΕΠ σε μία επεισοδιακή συνεδρίαση με οριακή πλειοψηφία, αποφάσισε να πριμοδοτείται η προϋπηρεσία σε δήμους.

Προβλέπεται δηλαδή, ότι η προηγούμενη εργασιακή εμπειρία σε δήμους και όχι στον ιδιωτικό τομέα, θα εξασφαλίζει 17 μόρια για κάθε μήνα για το σύνολο των θέσεων που έχουν προκηρυχθεί και όχι μόνο για το 50% αυτών, όπως ήταν η αρχική πρόβλεψη.

in.gr 

Προβλήθηκε 795 φορές

Οι πολίτες ζητούν κάμερες στα σχολεία

Το έντονο πρόβλημα των τεράστιων φθορών που αντιμετωπίζουν οι δήμοι στους δημόσιους χώρους και κυρίως στα σχολεία άνοιξε ο Δήμαρχος Ηλιούπολης Βασίλης Βαλασόπουλος με την ανάρτηση που έκανε για το graffiti που έγινε αμέσως μετά το βάψιμο του του 12ου Δημοτικού Σχολείου Ηλιούπολης.