Τιμούμε τον Ιωάννη Θεοφιλόπουλο (Καραβόγιαννη)

Την Κυριακή 18 Μαρτίου 2018, στην Ηλιούπολη στις 12.00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη τιμητική εκδήλωση του Συνδέσμου μας προς τον Λαγκαδινό μπρουρλοτιέρη, τον ήρωα της ξηράς και της θάλασσας, τον Αγωνιστή του 1821, ΙΩΑΝΝΗ ΘΕΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟ (Καραβόγιαννη).

Τόπος συνάντησης: Πλατεία Αγ. Σικελιανού (κοντά στα Κανάρια) Ηλιούπολη.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης θα έχουμε την ευκαιρία να «συναντηθούμε» στο Δημοτικό Περίπτερο του Δήμου Ηλιούπολης «Δημήτρης Κιντής» και να προσφέρουμε στους συμπατριώτες μας, μέλη και φίλους του Συνδέσμου μας, εδέσματα, ποτά και καφέ.

Καλούμε τους συμπατριώτες - μέλη μας, να δώσουν δυναμικό παρόν και να αποτίσουν μαζί μας την οφειλόμενη τιμή στον Ήρωα Λαγκαδινό Αγωνιστή.

«...Πηδαλιούχος και δαδούχος στο πλευρό του Παπανικολή και Κανάρη, όταν έκαψαν στην Ερεσσό το δίκριτο ντελίνι (του Αρναούτ Μπαϊραχτάρη) και στην Χίο ( μετά τις φοβερές σφαγές) τη Ναυαρχίδα των Τούρκων «Κινούμενον Όρος»

Από τον Αύγουστο του 1822, πολεμάει στην ξηρά στο πλευρό του Κανέλλου Δεληγιάννη και Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.

«Δεν έλαβεν ούτε οβολόν, παραμερίζοντας έτσι και τις διχόνοιες...» αναφέρει επί λέξει ο Κωνσταντής Κανάριος...»

Σύνδεσμος των εν Αττική Λαγκαδινών 

Προβλήθηκε 534 φορές

Τέλος εποχής Καρύδη στην Ηλιούπολη!!

Χτες ο πρόεδρος της ομάδας κ.Νίκος Καρύδης έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση των μελών της ομάδας και ευχήθηκε στο νέο Δ.Σ. καλή επιτυχία στο έργο του, ευχαριστώντας όλους όσους βοήθησαν αυτά τα χρόνια.