Λαμβάνουν μισθούς και συντάξεις «πείνας», που κυμαίνονται από 300 έως 500 ευρώ το μήνα.

Είναι αναγκασμένοι να διαβιούν με αυτά τα εισοδήματα και παραμένουν επί σειρά ετών εγκλωβισμένοι σε ένα ατελείωτο «σπιράλ» φτώχειας.

Αγγελόπουλος Βασίλης (www.dikaiologitika.gr)

Τα στοιχεία δείχνουν ότι προσεγγίζουν το 1,5 εκατομμύριο οι φτωχοί εργαζόμενοι και συνταξιούχοι.

Ειδικότερα, υπολογίζεται από τα στοιχεία του ΕΦΚΑ ότι από το σύνολο των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, περίπου το 30% υποχρεώνεται να δουλεύει για μισθό που κατά μέσο όρο, κυμαίνεται στα 383 ευρώ μικτές αποδοχές. Αυτό σημαίνει ότι μόλις και μετά βίας το καθαρό ποσό ξεπερνάει τα 300 ευρώ.

Την ίδια στιγμή, σχεδόν το 40% των συνταξιούχων διαβιεί με συντάξεις κάτω από 500 ευρώ. Έτσι κατά μέσο όρο, το εισόδημα από κύριες συντάξεις αυτής της κατηγορίας χαμηλοσυνταξιούχων είναι μόλις 370 ευρώ το μήνα.

Πρόκειται για μια πολύ σκληρή πραγματικότητα που έχει αποκτήσει μόνιμα χαρακτηριστικά στην ελληνική κοινωνία και αποτυπώνεται ξεκάθαρα στα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το υπουργείο Εργασίας.

Εάν σε όλα τα παραπάνω συνυπολογιστεί ότι η ανεργία αν και μειώνεται την τελευταία διετία, παραμένει… πεισματικά πάνω από το «ψυχολογικό» αλλά και ουσιαστικό όριο του 20%, γίνεται σαφές ότι η φτώχεια επεκτείνεται σε ένα πολύ μεγάλο μέρος του πληθυσμού της χώρας. 

Προβλήθηκε 224 φορές
Έκλεβαν από καταστήματα και εφοδιαζαν το δικό του ψητοπωλείο

Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειανατολικής Αττικής, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος με σκοπό τον εφοδιασμό καταστήματος-ψητοπωλείου, ιδιοκτησίας δύο εκ των κατηγορουμένων.

Απο το Δήμαρχο η ανάληψη υποχρέωσης με τον Κλεισθένη 1

Με σκοπό να διευκολυνθεί η κυβερνησιμότητα των Δήμων και με το άρθρο 203 του “ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ Ι”, μεταβιβάζεται στον δήμαρχο η αρμοδιότητα να αποφασίζει για την έγκριση των δαπανών και τη διάθεση όλων των εγγεγραμμένων στον προϋπολογισμό πιστώσεων.