«Έξω οι πρεζέμποροι από το Πεδίον του Άρεως».

Με αυτό το σύνθημα η Πρωτοβουλία Κατοίκων Πεδίου του Άρεως ξεκίνησε τη συλλογή υπογραφών που θα καταθέσει στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, προκειμένου να απομακρυνθεί η πιάτσα ναρκωτικών που έχει ερημώσει το Πεδίον του Άρεως.

Εδώ και μήνες ο μεγαλύτερος πνεύμονας πρασίνου της πρωτεύουσας (280 στρέμματα) είναι απαγορευμένη ζώνη για τους Αθηναίους λόγω της λειτουργίας της μεγαλύτερης πιάτσας εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών στην Αθήνα.

Η πιάτσα λειτουργεί όλο το 24ωρο με τους πρεζέμπορους να γυρνούν στο νότιο τμήμα του Πάρκου προτείνοντας ακόμα και σε ανυποψίαστους περαστικούς να αγοράσουν ναρκωτικά, ενώ μόλις νυχτώσει έμποροι και τοξικοεξαρτημένοι μεταφέρονται στο ερημωμένο αναψυκτήριο Green Park επί της οδού Μαυρομματαίων όπου στήνεται το σκηνικό μίας επίγειας κόλασης με τους εξαρτημένους να γυρνούν ως ανθρώπινα ζόμπι αναζητώντας χρήματα για ναρκωτικά, άλλους να παραληρούν, άλλους να ανάβουν φωτιές, ενώ εξαρτημένες κοπέλες εκδίδονται για λίγα ευρώ.

Στο ψήφισμά της, η Πρωτοβουλία Κατοίκων Πεδίου του Άρεως αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Το Πεδίο του Άρεως, μια από τις ωραιότερες γειτονιές του κέντρου της Αθήνας έχει μεταβληθεί με την ανοχή των Αρχών σε χώρο εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών, πορνείας και εγκληματικότητας.

Οι κάτοικοι αναγκαζόμαστε να κλεινόμαστε πίσω από σιδερένια κάγκελα και να παρακολουθούμε τις νύχτες αιματηρές συμπλοκές μεταξύ των εμπόρων ναρκωτικών και την εξαθλίωση των ασθενών χρηστών που σβήνουν στο πεζοδρόμιο χωρίς καμία κοινωνική μέριμνα.

Η περιοχή μας έχει γίνει απαγορευμένη ζώνη για συγγενείς και φίλους. Τα παιδιά στερούνται τη πρόσβαση στο άλλοτε φιλόξενο Πάρκο και οι ηλικιωμένοι προτιμούν να κάνουν βόλτες στην κίνηση των δρόμων από το να κινδυνεύσουν στο Πεδίον του Άρεως.

Οι πολυκατοικίες εγκαταλείπονται από τους απελπισμένους ενοίκους και τα άδεια διαμερίσματα υποβαθμίζονται και γίνονται βορά στους επιτήδειους.

Σύσσωμοι οι αγανακτισμένοι κάτοικοι της περιοχής του Πεδίου του Άρεως δηλώνουμε ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ με την πολύχρονη εκκωφαντική αδιαφορία των Αρχών.

Απαιτούμε την ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΗΣ ΠΙΑΤΣΑΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ από το ΠΑΡΚΟ και την ΟΔΟ ΜΑΥΡΟΜΑΤΑΙΩΝ (Green Park) που έχουν μετατρέψει την καθημερινότητά μας σε κόλαση και έχουν στερήσει από την πρωτεύουσα τον μεγαλύτερο πνεύμονα πρασίνου της.

Καλούμε όλους τους πολίτες να υποστηρίξουν την προσπάθειά μας να ξαναγίνει η περιοχή βιώσιμη και ασφαλής και το πάρκο, πόλος έλξης για παιδιά, οικογένειες και περιπατητές όπως ήταν κάποτε. Καλούμε όλους να υπογράψουν το ψήφισμα για την απομάκρυνση της πιάτσας ναρκωτικών από το Πεδίον του Άρεως.

Πρωτοβουλία κατοίκων Πεδίου του Άρεως».

Υπογράψτε το ψήφισμα που θα βρείτε στις σελίδες του facebook:Πρωτοβουλία Κατοίκων Πεδίου του Άρεως (εδώ)

Πεδίον του Άρεως ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΜΑΣ

πηγή: www.newpost.gr 

Προβλήθηκε 955 φορές
Ο καιρός το Σάββατο 20 Απριλίου 2024

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ - Βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές στην κεντρική και βόρεια ηπειρωτική χώρα και το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο. Τα φαινόμενα μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες θα είναι ιδιαιτέρως έντονα και θα εμφανίσουν μεγαλύτερη επικινδυνότητα στις ακόλουθες περιοχές: Ανατολική Θεσσαλία, Σποράδες (κυρίως Σκιάθο και Σκόπελο), Νότια Πιερία, Βόρεια Εύβοια, νομό Φθιώτιδας (στα βόρεια), νησιά ανατολικού Αιγαίου (κυρίως Χίο και Λέσβο).