Ένας παθιασμένος φυσιοδίφης, ο Σταύρος Αποστόλου, καταγράφει και φωτογραφίζει τα άγρια άνθη που του τράβηξαν το μάτι αυτό τον Απρίλη

ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ

Ο Υμηττός, αν και βρίσκεται δίπλα στην τσιμεντούπολη και πολλές φορές αυτή σκαρφαλώνει στα χαμηλά του σημεία, είναι ένα θαυμάσιο βουνό με πλούσια βιοποικιλότητα. Σε αυτόν έχουν καταγραφεί περίπου 700 είδη φυτών, πολλά από τα οποία είναι σπάνια και περίπου 60 ενδημικά της Ελλάδας.

Στις επισκέψεις μας στο βουνό, αν παρατηρήσουμε προσεκτικά τα αγριολούλουδα, θα εντυπωσιαστούμε από τις εκπληκτικές τους λεπτομέρειες αλλά και την μεγάλη ποικιλία που θα συναντήσουμε.

Κάποιες φόρες θα δούμε λουλούδια να μοιάζουν με έντομα, πουλιά, μικρά γυμνά ανθρωπάκια και πολλά άλλα εντυπωσιακά σχεδία, σχήματα και χρώματα.

Πολλά από τα φυτά του Υμηττού προστατεύονται από την Ελληνική νομοθεσία, διεθνείς συμβάσεις και προεδρικά διατάγματα και είναι χρέος μας να τα προστατεύσουμε.

Σε κάθε επίσκεψη μας στην φύση πρέπει να έχουμε ένα βασικό κανόνα στο μυαλό μας: Δεν αφήνουμε τίποτα, δεν παίρνουμε τίποτα.

Περισσότερα και φωτογραφίες στο : m.lifo.gr (εδώ

Προβλήθηκε 2190 φορές