Σεμνοπρεπώς την Κυριακή των αγίων Μυροφόρων 22 Απριλίου 2018, εορτάστηκε η μνήμη του εκ Ζβιέρκι Πολωνίας παιδομάρτυρος Γαβριήλ, στον ιερό ναό αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως.

Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο μητροπολίτης Διαυλείας Αλέξιος, ο οποίος και θεράπευσε τον θείο λόγο.

Αναφερόμενος στον εορτασμό των αγίων Μυροφόρων, ο ιερουργός τόνισε ότι «Μέσα από την σημερινή εορτή προβάλλεται η έννοια της ισότητας και πολύ περισσότερο της υπεροχής που αποπνέουν τα ιερά πρόσωπα των Αγίων Γυναικών εν αντιθέσει με τους φοβισμένους μαθητές. Οι Μυροφόρες όχι μόνο δέχονται αλλά και γίνονται αγωγοί των θείων μηνυμάτων καθιστώντας ταυτοχρόνως τους εαυτούς τους ιερουργούς του μυστηρίου της ζωής!»

Ο ιεράρχης μετά από την περιγραφή της ζωής και του μαρτυρίου του εξαετούς παιδομάρτυρος, προχώρησε στη σύνδεση των δύο εορτών επισημαίνοντας ότι « Αυτό που σήμερα αγαπητοί μου χριστιανοί πρέπει να κρατήσουμε είναι η καλή μαρτυρία, τόσο των Μυροφόρων γυναικών όσο και του παιδομάρτυρος Γαβριήλ! Στους χαλεπούς καιρούς που διανύουμε, όπου η Εκκλησία μας βάλλεται υπό πάντων, η αγάπη και η επίγνωση του Χριστού αποτελεί αναγκαιότητα!»

Εν κατακλείδι ο ομιλητής ευχαρίστησε για την πρόσκληση τους κληρικούς του ναού και ευχήθηκε στο εκκλησίασμα, η σημερινή διπλή εορτή να αποτελέσει για τον καθένα, αφορμή θείου φωτισμού.

Αμέσως μετά ο αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου, ευχαρίστησε τον Επίσκοπο και τους παρισταμένους Δημοτικούς Συμβούλους Χρήστο Καλαρύτη και Ιωάννη Πούλο καθώς και τον Συμπαραστάτη του Πολίτη Γαβριήλ Αραμπατζή.

Προ του τέλους της Θείας λειτουργίας τελέσθηκε δέηση προς του εικονίσματος του αγίου Γαβριήλ και ο Επίσκοπος ανέγνωσε ικετήριο προς τον Μάρτυρα ευχή.

Κατά τον όρθρο, την δέηση και την διανομή του αντιδώρου, εψάλησαν ύμνοι από την ακολουθία του αγίου Παιδομάρτυρος, ποιήματα της μοναχής Ισιδώρας, Καθηγουμένης της μονής Παναγίας και αγίου Ιεροθέου Μεγάρων.

Στην δεύτερη Θεία Λειτουργία που τέλεσε στο παρεκκλήσιο του αγίου Νεκταρίου, ο πρωτοπρεσβύτερος Ιωάννης Μεταξάς, τα παιδιά των κατηχητικών λιτάνευσαν το ιερό εικόνισμα του παιδομάρτυρος και τελέσθηκε δέησις υπέρ αυτών.

Στον εορτασμό παρέστη ως εκπρόσωπος της νεολαίας της Ορθοδόξου Πολωνικής Εκκλησίας η δίδα Μάρθα Wołosowicz, η οποία παρακολούθησε και τα εν συνεχεία μαθήματα των Κατηχητικών σχολείων.

Οι αρχιμανδρίτες Ευσέβιος Μεάντζια και Δαμασκηνός Φυλακτός ως και ο πρωτοπρεσβύτερος Λάμπρος Ξεσφύγγης, εξυπηρέτησαν λειτουργικές ανάγκες εντός και εκτός Ιεράς Αρχιεπισκοπής.

Το απόγευμα, μετά τον Εσπερινό του αγίου Γεωργίου, ως έθος από 15ετίας την Κυριακή των Μυροφόρων, αναπέμφθηκαν προ του κουβουκλίου του Επιταφίου οι Χαιρετισμοί εις τον Πανάγιο Τάφο και εψάλη ο κανών ποιητικό έργο του ιατρού Νικολάου Θαλασσινού.

Εκ του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας, του Ενοριακού Συμβουλίου Ποιμαντικού Έργου, του Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως. 

Προβλήθηκε 725 φορές

Τέλος από την Ηλιούπολη ο Πασπαλιάρης

Μία ημέρα μετά την ισοπαλία (2-2) στη Νίκαια κόντρα στον Ιωνικό, η Ηλιούπολη ανακοίνωσε ότι ο γενικός αρχηγός και υπεύθυνος αγωνιστικού τμήματος της ΠΑΕ, Ανδρέας Πασπαλιάρης, αποτελεί παρελθόν από τον σύλλογο.