Πλησιάζει ένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα για όλους τους συμπατριώτες μας - των λαών της πρώην ΕΣΣΔ, απογόνων των νικητών του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου (1941-1945).

Η Συντονιστική Επιτροπή των Ρώσων συμπατριωτών της Ελλάδας από κοινού με το Ρωσικό Πολιτιστικό και Επιστημονικό Κέντρο στην Αθήνα υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ελλάδα ετοίμασαν μια σειρά εορταστικών εκδηλώσεων, αφιερωμένες στην Ημέρα της Νίκης.

Προσκαλούμε όλους, για όσους είναι σημαντική η μνήμη των αγωνιστών και νικητών του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου να συνταχθούν στο Αθάνατο τάγμα στις 9 Μαΐου 2018. Εάν οι παππούδες και οι προππαπούδες σας πολέμησαν ενάντια στο φασισμό, πάρτε μαζί σας τις φωτογραφίες τους και ελάτε στις 9 Μαΐου και ώρα 18:30 στη Ρωσική εκκλησία Αγίας Τριάδας (οδός Φιλλελήνων 21, 10557 Αθήνα).

Το Αθάνατο τάγμα θα ακολουθήσει την εξής πορεία: λεωφόρος Αμαλίας, Πλ. Συντάγματος, δίπλα στο κτίριο της Βουλής των Ελλήνων, κατά μήκος του Εθνικού Κήπου μέχρι το Ζάππειο Μέγαρο.

Ο σκοπός της δράσης "Αθάνατο Τάγμα" είναι η διατήρηση της μνήμης της γενιάς του Β’ Παγκόσμιου πολέμου σε κάθε οικογένεια.

Να ενταχθεί στο τάγμα μπορεί οποιοσδήποτε (και χωρίς φωτογραφία), ανεξάρτητα από την εθνικότητα, τη θρησκεία και τις πολιτικές πεποιθήσεις.

Το Αθάνατο τάγμα ενώνει τους ανθρώπους. Το τάγμα είναι τα εκατομμύρια των νεκρών του πολέμου και οι απόγονοί τους.

Μετά την πορεία του Αθάνατου τάγματος, το οποίο καταλήγει στην πλατεία μπροστά από το Ζάππειο Μέγαρο, σας προσκαλούμε όλους σε μια μεγάλη εορταστική συναυλία, αφιερωμένη στη Μεγάλη Νίκη κατά των φασιστών. Η συναυλία θα ξεκινήσει στις 20:30 μπροστά από το Ζάππειο Μέγαρο.

Το πρόγραμμα της συναυλίας περιλαμβάνει αγαπημένα Σοβιετικά πολεμικά τραγούδια και γνωστές συνθέσεις του Μίκη Θεοδωράκη – αφιερωμένες στο Aντιστασιακό Kίνημα της Ελλάδας και στην απελευθέρωση από την κατοχή κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου σε εκτέλεση της καταπληκτικής Μπάντας της Πολεμικής Αεροπορίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας Ελλάδας υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Αλέξανδρου Λιτσαρδόπουλου και Χορωδίας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Αθηνών υπό τη διεύθυωση του Μιχάλη Οικονόμου και της Αθανασίας Κυριακίδου. Σολίστ: Ευδοκία Μωϋσίδου (σοπράνο), Ελένα Ουσμάνοβα (σοπράνο), Χρήστος Δεληζώνας (τενόρος). Παρουσιαστές: Αλέξης Κωστάλας και Ταμίλα Κουλίεβα.

Μετά τη συναυλία ο ουρανός θα φωτιστεί με πυροτεχνήματα.

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

Πηγή:www.rcnk.gr

Προβλήθηκε 990 φορές

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΘΕΑΤΡΟΥ 2024.

Τον Νορβηγό θεατρικό συγγραφέα, Jon Fosse, βραβευμένο με το Νόμπελ Λογοτεχνίας 2023, επέλεξε φέτος το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου για τη συγγραφή του μηνύματος.