Σήμερα, λένε, η γιορτή της μάνας.

Αν και αλλεργικός στις καθορισμένες «υπομνήσεις» φυσικών ρόλων και «αποστολών», κουφός στους ύμνους σε ήρωες, στέκω προσκυνητής στα πόδια κάθε τραγικής μάνας.

Μιλώ σήμερα όχι με γλυκερά λόγια αγάπης και αυτοθυσίας της μάνας, όχι για «φωνές τη νύχτα μάνας τρελής στους έρημους δρόμους» στο τέλος του εμφυλίου μας.

Μιλώ για τις μάνες με τα εμβρόντητα μάτια που μας κοιτάζουν καθώς μπαίνουμε κάθε μέρα στους θαλάμους, με ένα πελώριο «γιατί» στα στεγνωμένα πια μάτια.

Για τις μάνες που ζουν την αντιστροφή της φυσικής τάξης· αυτές που έχουν το τραγικό προνόμιο να δουν τον «καρπό της κοιλίας» τους να αρρωσταίνει δυνητικά θανάσιμα πριν αυτές κλείσουν για πάντα τα μάτια.

Για την μάνα μου που βγήκε στιγμιαία από το προθανάτιο βύθος για να με μαλώσει που έκλαιγα γι’ αυτήν.

Μιλώ για όλες αυτές που αποκαλώ «μανούλες»…

Αλλά και για όλους τους πατεράδες που, χωρίς ένα λυγμό, χωρίς βόγγο, από το παρασκήνιο στηρίζουν την εποποιία μάνας και παιδιού για τη νίκη πάνω στην αρρώστια· για τη ζωή.

Μιλώ για τις μάνες που, με τη φυσική ανυποταξία, διαπορθμεύουν τα βλαστάρια τους από το φλογισμένο σκοτάδι μιας ανεξήγητης κόλασης στο ήσυχο φως της Υγείας.

Γυναίκα, λέαινα φρουρός του γόνου και της συνέχειας.

Γυναίκα της Ζωής.

Αλέξανδρος Αρδαβάνης

Διευθυντή της Α΄Ογκολογικής Κλινικής του Άγιου Σάββα.

Πηγή: www.wincancer.gr

Προβλήθηκε 191 φορές

Ανοχύρωτη χώρα (του Στάθη)

Τριάντα χρόνια τη βγάλαμε θητεία στα φυλάκια. Στην άκρη της καλλιεργημένης γης, στις παρυφές της στέπας. Τριάντα χρόνια περιμέναμε τους βαρβάρους κι εκείνοι δεν έρχονταν.

Οι ανακρίβειες του Αντιδημάρχου Οικονομικών του Δήμου Ηλιούπολης κ.Χατζηδάκη (του Κώστα Σεφτελή)

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηλιούπολης στις 26/4/2018, σε ερώτηση που υπέβαλα για την πορεία της προγραμματικής σύμβασης με το Τ.Ε.Ι. Κρήτης, στα πλαίσια του προγράμματος της κομποστοποίησης των κλαδιών, ανέφερα πως τον τελευταίο ενάμιση χρόνο ο Δήμος κατέβαλλε το ποσό των 200.000 €.

''Κάθε άνθρωπος είναι τόσο μικρός όσο ο φόβος που αισθάνεται και τόσο μεγάλος όσο ο εχθρός που επιλέγει.'' (Εντουάρντο Γκαλεάνο) του Σπύρου Τζόκα

Το άρθρο μου «ΝΗΑΡ ΗΣΤ: Μια ομάδα-μια ιστορία» στόχευε σε κάποιους, ίσως και προφανείς στόχους. Μάλλον δεν έγιναν κατανοητοί. Και είναι ίσως δύσκολο να γίνει από κάποιους που εδώ και χρόνια έχουν πάρει διαζύγιο από τη ζωντανή κοινωνία.Δεν θα ασχοληθώ.

Δήλωση Aρχιμανδρίτου Σεραφείμ Δημητρίου, με αφορμή την συζήτηση για την αποτέφρωση νεκρών.

Σήμερα 24 Μαΐου 2018, ημέρα Πέμπτη ώρα 16:30 στην ειδική αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου Ηλιουπόλεως «Κώστας Κονδύλης» σύμφωνα με τα άρθρα 65,67 και 69 του Ν. 3852/2010 θα γίνει συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με πρώτο θέμα, «Συζήτηση για την αποτέφρωση νεκρών»

Ο Χαρούλης (του Στάθη)

Ο Χάρρυ Κλυνν ανέβηκε στον Όλυμπο εν ζωή. Μετά θάνατον θα χρειασθούν τόμοι για να αναλυθούν το ταλέντο του, το έργο του, η προσωπικότητά του.