Του Στάθη ( www.topontiki.gr)

Όπως και στο παρελθόν (στα δύο χρόνια της κυβέρνησης ΓΑΠ και στα δύο χρόνια της κυβέρνησης Σαμαρά) έτσι και τώρα, στα τρία χρόνια της κυβέρνησης Τσίπρα, βλέπω πρόσωπα πολιτικών να στρεβλώνονται, μαλλιά να ασπρίζουν, μάτια να θολώνουν, εκφράσεις να γίνονται ουλές – μια δυσμορφία, που το ψεύδος και η υποκρισία σμιλεύουν πάνω σε αυτές τις ομιλούσες και μη λαλέουσες κεφαλές.

Ταυτοχρόνως, άλλων πολιτικών τα πρόσωπα, πιο παρακατιανών είναι η αλήθεια, ανθούν! – φράπα το μαγουλάκι απ’ το λιγδωμένο εντεράκι, τα μπότοξ, τα λίφτινγκ και το φραπεδάκι – καθότι όταν ο καφές είναι του καλού καιρού, κάνει καλό στην υγεία και τη δημοκρατία.

Τα δυο πρόσωπα της εξουσίας, το ένα και το αυτό της απώλειας…

• Φίλης: «Γιατί να κόψουμε τις συντάξεις των ανθρώπων, αφού έχουμε υπερπλεόνασμα;».

Απορία ψάλτου, βηξ – είναι και όντως ψάλτης ο κ. Φίλης, βήχει δυνατά…

• Φίλης 2: «Νέα μείωση συντάξεων θα σημαίνει διάλυση οικογενειών». Αυτό δεν είναι βήχας, είναι γαϊδουρόβηχας – ή, για να το πούμε επί το κομψότερον, βήχας που βρυχάται.

• Κούλογλου: Από το υπερπλεόνασμα «μπορούμε να δώσουμε 13η σύνταξη». Να δείτε που στο τέλος για να τους ψηφίσουμε θα μας δίνουν και γλειφιτζούρια, καραμέλες και επιδόματα για παγωτό χωνάκι…

• Η Ελλάδα είναι η δεύτερη πιο γηρασμένη χώρα στην Ευρώπη. Όχι όμως και αναλόγως σοφότερη

e-mail: stathispontiki@gmail.com 

Προβλήθηκε 148 φορές

Λίγες σταγόνες φως... (του Περικλή Καπετανόπουλου)

Νύχτα στην ορεινή Ναυπακτία. Σκοτάδι πίσσα ολοτρόγυρα, μόνο τα τριζόνια με το μονότονο τραγούδι τους σκίζουν απαλά το πέπλο της νύχτας. Και ξαφνικά, ο αγέρας της ποταμιάς μου φέρνει ήχους απρόσμενους. Το αντάμωμα έχει αρχίσει και ένα αργόσυρτο δημοτικό τραγούδι της τάβλας, ανοίγει τον κύκλο της μουσικής πανσπερμίας που συνήθως συνοδεύει αυτή την τοπική γιορτή του καλοκαιριού.