Οι νέοι γονείς θα μπορέσουν επιτέλους να ξεκλέψουν λίγο ύπνο χάρη σε μια νέα ηλεκτρονική εφαρμογή την οποία ετοιμάζεται να λανσάρει η Google.

Αν όλα πάνε καλά, σε λίγο καιρό θα κυκλοφορούν στην αγορά πάνες με ενσωματωμένους αισθητήρες, οι οποίοι, θα συνδέονται με μια κεντρική μονάδα ελέγχου και θα ενημερώνουν τους γονείς μέσω κινητού για την «δραστηριότητα» του βρέφους.

Οι αισθητήρες θα μπορούν να αντιλαμβάνονται αν το μωρό είναι απλά βρεγμένο ή τα έχει «κάνει» ώστε οι γονείς να μην χάνουν χρόνο με περιττές κινήσεις ενώ δεν αποκλείεται να μετρούν και τη θερμοκρασία του μωρού καθώς και τις κινήσεις του.

Την «ανακάλυψη» έκαναν ερευνητές της Verily Life Sciences, θυγατρικής της Alphabet, μητρικής εταιρείας της Google. H Verily Life Sciences επεξεργάζεται ιδέες για προϊόντα τεχνολογίας τα οποία θα διευκολύνουν την καθημερινότητα ιδιαίτερα των γονέων.

Η προηγούμενη ευρεσιτεχνία την οποία κατοχύρωσε η Verily Life Sciences είναι ένα σύστημα παρακολούθησης των παιδιών όταν οι γονείς τους δεν βρίσκονται στο δωμάτιο, το οποίο θα διακρίνει τις αταξίες, θα κάνει παρατηρήσεις και θα μοιράζει τιμωρίες στους ενόχους.

www.newpost.gr 

Προβλήθηκε 696 φορές