Σήμερα 24 Μαΐου 2018, ημέρα Πέμπτη ώρα 16:30 στην ειδική αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου Ηλιουπόλεως «Κώστας Κονδύλης» σύμφωνα με τα άρθρα 65,67 και 69 του Ν. 3852/2010 θα γίνει συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με πρώτο θέμα, «Συζήτηση για την αποτέφρωση νεκρών»

Επειδή δεν θα παρακολουθήσω την συνεδρία, γιατί υπάρχει μια φιλανθρωπική εκδήλωση στην Πόλη, καταγράφω κάποιες σκέψεις απλά για να μιλάμε σε πραγματικές συνθήκες.

Αν και όλα σχεδόν έχουν προβλεφθεί από τον νόμο, μέχρι σήμερα κανένας Δήμος δεν μπόρεσε να κάνει αποτεφρωτήριο.

Όσο θα μπορούν δημοτικοί υπάλληλοι με «φιλοδώρημα» 300 ευρώ, να ξεθάβουν πρόωρα κεκοιμημένους για να θάψουν κάποιον άλλον και να αφήνουν τον αδιάλυτο νεκρό στην οροφή του πύργου – χωνευτήριου, στην κοινή θέα μάλιστα των γειτόνων, τότε ποτέ δεν θα γίνει αποτεφρωτήριο.

Είναι πολύ εύκολο σε ταυτισμένους με ιδεολογήματα ανθρώπους, να βρίσκουν την δικαιολογία ότι η Εκκλησία εμποδίζει την ανέγερση κρεματόριων.

Δήμαρχοι ή πολιτικοί παράγοντες που επικαλούνται ως εμπόδιο την Εκκλησία, δεν μπορεί να είναι δήμαρχοι, ούτε πολιτικοί.

Γιατί σε καταστάσεις νομιμότητας δεν έχουν δύναμη να εφαρμόσουν τα θέλω τους, από τους εν ισχύι νόμους και παραμένουν εξαρτώμενοι από μικροπολιτικές, που τους αποδεικνύουν ακατάλληλους για να κατέχουν οποιαδήποτε δημόσια θέση.

Όταν οι δήμαρχοι θα βρουν τρόπους για να εισπράττουν από τις φωτιές, τον σπαστήρα και τις στάχτες, όσα εισπράττουν από τις κηδείες, τα μνημόσυνα, το παγκάρι, τις ταφές, τις εκταφές, τους οικογενειακούς τάφους, την ανέγερση των μνημείων, την χρήση του Ναού, την διατήρηση των οστών, και ότι άλλο έχει δημιουργήσει η εμπορευματοποίηση γύρω από τους κεκοιμημένους, τότε θα στηθούν και οι φούρνοι για ανθρώπους.

Η Εκκλησία δεν μπορεί να δεχτεί την καύση των νεκρών, γιατί ο Εμμανουήλ ετάφη.

Δείτε εδώ:https://www.youtube.com/watch?v=0VwmHO86OAM

Όπως δεν να δεχτεί να κηδέψει ανθρώπους που θέλουν να καούν, ανθρώπους που έχουν κάνει πολιτικό γάμο ή σύμφωνο συμβίωσης, ανθρώπους που έχουν αρνηθεί το βάπτισμα τους ή δεν εχουν βαπτιστεί.

Και βέβαια όταν λέμε δεν κηδεύει και δεν τελεί μνημόσυνα σε όσους θέλουν να καούν, τότε δεν δικαιούνται κάποιοι να μιλούν για κέρδη της Εκκλησίας που εμποδίζουν τους πυρόφιλους, να κάψουν και να καούν.

Ναι δεν δικαιούνται, αφού μάλιστα οι περισσότεροι γνωρίζουν πολύ καλά, ότι από όταν η νόμω κρατούσα πολιτεία, σε περιοχές άνω των 50.000 κατοίκων, κατέλαβε τα χριστιανικά κοιμητήρια, και τα έθεσε υπό την διοίκησή της, καταργώντας τον κοινοτικό - ενοριακό χαρακτήρα τους, και βάζοντας την συναλλαγή στην ζωή των πενθούντων, αυτά τα χρήματα είναι όλα των Δήμων.

Προσωπικά εδώ και χρόνια υπέδειξα τόπο δημιουργίας Β' Κοιμητηριού και κλιβάνου στην Ηλιούπολη.

Μάλιστα ενώ ο τόπος θα μπορούσε να ικανοποιήσει και την υπόδειξη της Ιεράς Συνόδου για μη κοινό χώρο, σίγουρα θα βρεθούν οι ζώνες Υμηττού και άλλες ιστορίες αδυναμίας, για να κρατήσουν τα πράγματα ως έχουν.

Από αυτά και μέχρι τότε, μη χάνετε το χρόνο σας, φορτώνοντας τις ευθύνες στους παπάδες. 

Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου

Προβλήθηκε 992 φορές

25 λόγοι για να ψηφιστεί ξανά ο Γ. Χατζηδάκης την Κυριακή 15 Οκτ 2023 (Άρθρο γνώμης του Θάνου Κατσώνη - Ειδικού Συνεργάτη του Δημάρχου, 2019-2022)

Μετά από τέσσερα χρόνια συνεργασίας, παραθέτω τους 25 σοβαρότερους από τους λόγους, για τους οποίους, κατά την άποψή μου, πρέπει να επανεκλεγεί στην αναμέτρηση της Κυριακής 15 Οκτωβρίου 2023, ο Γιώργος Χατζηδάκης, ως Δήμαρχος Ηλιούπολης...