Ελευθέριος Ανευλαβής (www.zougla.gr)

Τόσοι πολλοί; μα πούτανε κρυμμένοι; Στις λεσβίλες τους;
Πουστηρίζονται; Στα κώλα* τους;

Εμπρός για μια Ελλανωκώλων** ιΧώρα.***

* Κώλα: αρχ. μέλη του σώματος. (άκωλος: αρχ. ανάπηρος)
** Ελλάνες: αρχ. Έλληνες
*** Ιχώρ: στη μυθολογία το αίμα των θεών. Αναφέρεται στο Τίμαιο του Πλάτωνος. «ἰχὼρ δὲ ὁ μὲν αἵματος ὀρρὸς πρᾷος: ο ορός του αίματος είναι ακίνδυνος» (Πλάτωνος Τίμαιος 83 c 5 (Μετάφραση Βασίλης Κάλφας, Εκδόσεις Πόλις. σελ. 312) Στην ιατρική το πύον.

«Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου όπως την θέλεις,
Τούτο προσπάθησε τουλάχιστον
Όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις…» (Καβάφης)

«Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με ανάρτηση του στα social media, αναφέρεται στην καταπολέμηση κάθε διάκρισης, αναφέροντας ότι η η ελληνική κυβέρνηση δηλώνει #παρούσα (σ.σ. το κεντρικό σύνθημα του φετινού Athens Pride). Παρούσα στον αγώνα για ίσα δικαιώματα, για τη δημιουργία μια κοινωνίας προόδου, μιας κοινωνίας αλληλεγγύης, μιας κοινωνίας αξιοπρέπειας.

Η καταπολέμηση κάθε διάκρισης είναι προϋπόθεση ισονομίας και βάση για τη δημιουργία μιας κοινωνίας προόδου και ευημερίας. #athenspride2018» Από την πλευρά του ο υπουργός ΨΗΠΤΕ , Νίκος Παππάς, με ανάρτησή του στο Twitter επισήμανε: «Σήμερα γιορτάζουμε την Ισότητα. Έμπρακτα. Είναι ζήτημα Δημοκρατίας. #athenspride2018.» (zougla, Σάββατο, 9 Ιουνίου 2018)

Κι από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης; ούτε κουβέντα;
Με τόσα «κώλα» (μέλη);

Νεοδημοκρατικός σταρχιδισμός

Και οι «πουστοκτόνοι», (ανευλαβής νεολογισμός), κομπάζουν για τον ανδρισμό τους και την κανονικότητά (κυνικότητά) τους, ενώ, κρυφίως, «εν οίκω μη εν Δήμω» ασκούν επιμελώς την σώφρονα πεοχειράντλησιν.

«κρείττον γαρ έστιν γαμείν ή πυρούσθαι.» Απόστολος Παύλος «Προς Κορινθίους» θ΄ 9.

Μια κοινωνία υποκριτική, ενθεν κακείθεν, που αν ξεπλύνεις τα φκιασίδια της, θα δεις το απεχθές πρόσωπο, «παθητικό» και «ενεργητικό», τής «πουστιάς» (ιδιότητα του να είναι κανείς ανέντιμος. Μπαμπινιώτης), του ρατσισμού, του κοινωνικού φασισμού-φατσισμού (το να κρίνει κανείς από τη φάτσα).

Μια κοινωνία όπου καθημερινά, καταπατώνται τα ανθρώπινα δικαιώματα, από κυβερνώτες πολιτικατζήδες, και ελληνάρες «πολίτες».

Μια κοινωνία, που τα μαλάματα της ψευτιάς και της υποκρισίας, έφαγαν τον πρόσωπό της.
 

Προβλήθηκε 484 φορές

ΥΠΑΡΧΕΙ ΖΩΗ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ; (του Νίκου Καραβέλου)

«Στους περασμένους αιώνες, έλεγε κάποιος διανοητής, η βασική σκέψη του ανθρώπου ήταν αν υπάρχει ζωή μετά τον θάνατο. Στη σημερινή μας εποχή ο άνθρωπος αναρωτιέται αν υπάρχει ζωή πριν από τον θάνατο». (Ιάσων Ευαγγέλου, «Γλώσσα και Παιδεία)

Η μπόχα πίσω από τα σκουπίδια (Γ. Παπαδόπουλος- Τετράδης)

Εμείς ζούμε τα βουνά των σκουπιδιών που στοιβάζονται μπροστά στα σπίτια μας εδώ και μια βδομάδα, αλλά εσείς δεν ξέρετε ότι από τα 161 εκατ. ευρώ, που έχει διαθέσει η ΕΕ για τα έργα διαχείρισης των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Αττικής, έχουν εγκριθεί μόνο 4 εκατ.!

Με τις αναπροσαρμογές του ΕΝΦΙΑ μήπως τελικά μας θεωρούν κροίσους; (Κώστας Πουπάκης)

Μπορεί τα μάτια μας να είναι στραμμένα στην Εθνική ήττα για τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ μας με την εκχώρηση ονόματος, γλώσσας, ταυτότητας, αλλά δεν μπορούμε ταυτόχρονα να μην κοιτάμε και να μην ασχολούμαστε και με τα προβλήματα της καθημερινότητας, που δυστυχώς μας αγγίζουν όπως ο ΕΝΦΙΑ-που κάποιοι τάχα θα καταργούσαν-, με τις αναπροσαρμογές των αντικειμενικων αξιών και τις σοβαρές τους συνέπειες.